Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş ürünü önce bagaja vermiş. Tax free işlemlerini yaparken yanında olmadığından kabul etmemişler. Bunu almanın bir yolu varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana getirdiği evraklar

Tax Free Hakkında Herşey

Tax Free Hakkında Herşey

• Çek Cumhuriyetinde Erasmus öğrencisiyim D tipi vizem var. Yalnız oturum kartım yok. Türkiye'ye dönerken telefon almayı düşünüyorum. Tax free alabilir miyim? Bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar merhaba,

Çek Cumhuriyeti vatandaşı kız arkadaşım var. Ona bir telefon aldırsam önce gümrük ofisine gidip onaylatmamız mı gerekiyor?
    Ankara'da gümrük ofisi nerede var ?

Kız arkadaşımın evine gitme tarihinden önce gidip ürünü onaylatıp, daha sonra tax free ofisinden vergi iadesini alınca telefonu burada bıraksa problem oluyor mu? Evine giderken telefon nerede diye sorarlar mı?

Derdim kendime ucuz telefon alabilmek. Mümkün müdür?
  • arkadaşlar selam yakında italya ya gıdecegım ,oradan da ispanyaya , sonrasında ise bulgarıstan ve istanbula döneceğım.. sorum şu ıtalyadan alacagım elektorınık esyanın tax freesini nereden alacagım ? ıtalya havalımanındaan mı ıspanyadan mı yoksa bulgarıstandan mı ? yeşil pasaport sahıbıyım belırteyım .şimdıden tesekur ederım..

bırde 2. bı sorum olsun .. arkadaşım almanyada 10 gün sonra gelecek kendısının grı pasaportu var .. bu arkadaş telefon alsa tax freeden yararlanabılır mı ?
  • Merhabalar su anda amsterdamdayim apple store a gittim iphone x almak icin nakit alicam kredi kartimda o kadar kullanilabilir limit yok apple store calisani nakit satin alirsan tax free yi %5 kredi karti ile satin alirsan %10 unu geri alirsin dedi dogrulugu var mi bilenler var midir?

• Herkesin soru sordugu kimsenin cevap vermedigi baslik olmus burasi.

• ilkdostun kullanıcısına yanıt
    kimse konuyu okumuyor dostum.ayni sorulari tekrar tekrar soruyorlar arkadaslar , sonunda insanin cevap veresi bile gelmiyor artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisco -- 22 Ocak 2018; 11:45:42 >
  • ttman195 T kullanıcısına yanıt
    oran degismez nakit ya da kartta sen sadece faturani tax free al gumruge onaylat havalimaninda el bagajinda tasi urunleri yeter
  • Amazon.de için yapılan ödemelerde ben TR'deki kartımdan amazon.de hesabina ekledigim akrabamin kaldigi adrese onun adina faturali kargolatsam. Donuste dis hatlar terminalde faturaya damga vurdurması icin illaki global blue'ya mi vermeli? Online alisveriste %19 tax geri alinabiliyormus. Postayla tax birimine gidince amazon 3 ay icinde karta bu tutari iade ediyor diye okudum.

• Bilgilendirme için teşekkürler
  • Dostlar şimdi ben Almanya Berlin'den macbook pro almayı düşünüyorum, 2970€ civarı vergili fiyatı %19 net iade alır mıyım bu tax free ile sanırım %8-%14 arası bir şey alıyormuşsun bu net %19 u alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekli 4 gün Berlinde olacağım
  • Yakın zamanda açıp kullandığı ürün için tax refund alabilmiş olan var mı? Polonyada telefon alıp yaklaşık iki ay kullanacağım da

• beyler yurt dışından laptop veya telefon aldık diyelim yurtdışında kullanıyoruz türkiyeye 1 sene sonra gelsek taxfreeyi alabilir miyiz?
    yani ne kadar süreyle yurtdışında kullanıp türkiyeye getirebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramsey28

Arkadaşlar ilk yurtdışı deneyimi olacak ay sonu Ukrayna Kiev gidiş ve dönüş odesa havaalanından olacak. Oradan bir telefon almayı düşünüyorum. Fakat odesa havaalanında global blue ofisi var mı onu bulamadım bir türlü. Kiev ve odesa da refund yapan yerler var global blue nun adreslerini internetten gördüm. Refund yaptırdıktan sonra çıkarken evrakları gümrük te onaylatıp global blue ofis ne vermek gerekiyor veya orada posta kutusuna koymak gerekiyormuş. Gece döneceğim için büyük ihtimal banka falan açık olmayacak ondan global blue kullanacam fakat havaalanında ofisi yoksa ne yapacağız ?
    Bu konu hakkında yakın zamanda işlem yapan bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • tax free detaylı anlatım...

http://gezmekgibisiyok.com/tax-free/
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezmek_gibisiyok

tax free detaylı anlatım...

http://gezmekgibisiyok.com/tax-free/
    bayagi detayli anlatmissin dostum haha
  • Ben şimdi alışveriş yaptım beni alt kattaki tax free için ayrılan bölüme gönderdiler ama önümde 100 kişi falan var yarın gelsem taz free formunu alabilir miyim?

• Merhaba arkadaşlar. Mart ayında annem Fransa'ya gidecek. Ona çeşitli PC parçaları aldırmayı düşünüyorum (işlemci, anakart vs).

Aklıma takılan nokta şu. Alışverişi ben amazon.fr üzerinden kendi kartımla yapsam ve annemin fransa'daki adresine teslimat gerçekleşse ve ürün annem ile birlikte ülkeye gelse tax free'den faydalanabilir miyim?

Amazon üzerinden yapılan işlemlerde ürün ülkeye girdikten sonra amazon'a pasaport, uçak bileti vs altıp geri ödeme isteniyormmuş sanırım, gümrükte işlem yaptırmaya gerek yokmuş, doğru mu?
  • Merhaba,
    ihtiyacı olanların işine yarar diye dün aldığım tax free ücretinin detaylarını paylaşayım.

Almanya Apple mağazasından 1 adet telefon aldım. Vergi iadesini Hollanda'dan almam gerekiyordu.
    Schippol havaalanında tax free için 2 ayrı desk var. Birincisi havaalanı girişinde departure 3'de, ikincisi ise dış hatlar için güvenliği geçtikten sonra longue 3'de. Aldığınız ürünü el bagajında taşıyacaksanız direkt longue 3'e geçmenizi tavsiye ederim. Orada sıra pek yok. Ancak Departure 3'de olan ödeme noktası oldukça kalabalık. Saat gün ortası ise kalabalık daha da artıyor.

Ben sıra çok olur endişesiyle 15:00'de ki uçak için 9:30'da havaalanına gittim. önce departure 3'de gümrük onayı için sıra bekledim. Sabah saat 9:45'de sıraya girdim ve 10.30'da sıra bana geldi. Gümrük evrakı inceledikten sonra beni longue 3'e yönlendirdi. Neden böyle olduğunu anlamadım ama uçuş için bagaj alımını 12:00'ye kadar bekledim. Sonra güvenlik ve pasaport kontrolünden geçtikten sonra longue 3'e ulaştım. Burada bulunan gümrük ve global blue ofisinde sadece 3-4 kişi sıradaydı. Önce evrakları onaylattım. Sonra hemen yanında bulunan global blue ofisine geçerek paramı aldım. Longue 3'de ki işlemler 5 dk anca sürdü.

Aldığım ürün bedeli 1249 Euro. Vergi iadesi ise 141 Euro. Bunun kredi kartına yatırılmasını istediğinizde tam 141 euro olarak ödüyorlarmış. Fakat 10 günü buluyormuş paranın hesaba geçmesi. Ben bunu beklemek istemediğim için nakit ödeme istedim. 7 euro kesinti yaparak 134 euro para ödediler.

Genel olarak özetlersem;
    1- Tax free için gümrük onayına giderken yanınızda pasaport, bilet, açılmamış şekilde aldığınız ürün, fatura ve tax free belgesinin olması gerekiyor.
    2- Bu belgeler ile önce adı custom, vat gibi geçen gümrük bölümüne giderek evraklarınızı onaylatıyorsunuz. Bu esnada ürünü kontrol edebiliyorlar. Benden aldığım telefonu istedi ve faturadaki ile telefonun kutusunda yazan imei numarasını karşılaştırdı. Ancak hiç bakmadıkları durumlar da var. Artık ne aldığınıza göre muamele yapıyorlar sanırım.
    3- Gümrükten onayı aldıktan sonra hemen yanında bulunan global blue ofisine evrakları sunuyorsunuz. Size nakit mi, yoksa kredi kartınıza mı ödeme istediğinizi soruyor. Nakit ise bir miktar kesinti yapılıyor. Benden 141 euro için 7 euro kesinti yaptılar. Kredi kartı ise paranın tamamını alıyorsunuz. Bu arada global blue ofisinde faturanızı ve tax free belgenizi alıyorlar ve onlarda kalıyor. Yani faturanızın mutlaka kopyasını veya fotoğrafını alın.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.