Şimdi Ara

Tax Free ?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
8.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ben ıstanbul teknosa da ıpad aldım tamam mı fatura alırken ben tax free faturası da ıstedım be aldım tr vatandasıyım her vatandasın alısverıs yaparken anlasmalı magazalardan tax free faturası ısteme hakkı vardır turkıyenın her yerınde anlasmalı olan magazalardan alısverıs yaptıgınız cıhazın,esyanın vs . nın tax free faturasını alabılırsınız ıstersenız bıldıgım kadarıyla turkcel vodafone kvk genpa tekonosa bımeks gold vs. gıbı magazalarda tax free anlasması mevcuttur.sımdı dıyelım kı ıstanbul dan teknosa dan iphone aldık turk vatandası olalım ya da olmayalım tax free faturası ısteme hakkımız vardır alırken tax free faturasını ıstedık ve kasa da adımız ve soy adımızı verıyoruz sonra tax free faturası na nerede yasadıgımızı soruyorlar yazmaları gerek ulke adı gereklı yanı sızın nereye gıdcegınız ulkeyı sorarlar sızde hangı ulkeye gıdıceksenız o ulkeyı yazdırmalısınız kendımden ornek vermek ıstıyorum ben kıbrıs da ogrencıyım ıstanbulda oturuyorum ıstanbul da ıpad aldıgım zaman tax free faturasını da ıstedım teknosa dan aldım tax free faturasını da aldım fatura da mutlaka ısım soy ısım ve gıdıcegın ulke yazar bazı arkadaslar ısım vs yazmıo demısler ısım soy ısım yazmıyorsa zaten yasal olarak bı hakkınız olmaz herneyse tax free aldım havaalanına geldıgım de pasaport kontolunden gecdıkden sonra ıstanbul ataturk havaalanı ıcın soyluyorum pasaport kontrolunden gecdıkden sonra sagda lounge salonlarına dogru gıdıyoruz sıgara ıcme terası var o tarafda ıste tax free odeme noktasını nedense hıc gorunmeyen gızlı saklı byere koymuslar nedense bılmıyorum arasan bulamassın:) ordan tax free fatuasını verıyoruz ve ordakı yetklı arkadas bızden pasaport umuzu ve tax free faturamızı ıstıyor ve odemeyı ıstedıgınız gıbı alıyorsunuz tl euro dolar sterlın olarak alabılıyorsunuz.




  • arkadaslar İngiltere'de 6 aylık vize ile dil okulundayım. Arada Türkiye'ye tatile gelecegim gelirken yanımda bir kaç elektronik esya almayı dusunuyorum. Ancak bazıları tax free (tax refund) geri alındıgında ulkeye yakın zamanda tekrar giriş yapılamayacagını soylemişler. Sonucta kısa bir tatil için gidip-donecegim bu yuzden bu konuda bilgisi tecrubesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

    --- tax free belgesinin gecerlilik suresi?
    --- tax free alınması durumda tekrar ulkeye giriş cıkıs durumu
    --- Kdv (vat) oranları İngiltere
    için
  • Tax free olayı ülke uygunsa çok güzel bir şey...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksakal41

    arkadaslar İngiltere'de 6 aylık vize ile dil okulundayım. Arada Türkiye'ye tatile gelecegim gelirken yanımda bir kaç elektronik esya almayı dusunuyorum. Ancak bazıları tax free (tax refund) geri alındıgında ulkeye yakın zamanda tekrar giriş yapılamayacagını soylemişler. Sonucta kısa bir tatil için gidip-donecegim bu yuzden bu konuda bilgisi tecrubesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

    --- tax free belgesinin gecerlilik suresi?
    --- tax free alınması durumda tekrar ulkeye giriş cıkıs durumu
    --- Kdv (vat) oranları İngiltere
    için

    1- taxfree belgesini altıktan sonra 3 ay içinde gümrükte yani türkiyeye dönüşte damgalatmalısın.. sonra vergiyi istediğin zaman alabilirsin onun bi süresi yok.. ama tabiki dönerken damgadan sonra onuda hemen al havaalanından..

    2- girersin tabi, ne yani sokmayacaklarmı vergiyi geri aldın diye

    3- oranıda verdiğim linkten hesapla, uk yi sonra alcağın şeyin fiyatını yaz orda ne kadar geri alacağını verecek sana
    http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-calculator/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 3 Haziran 2012; 19:42:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: desiya


    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx
    zaten ingiliz vatandaşı olduğu için veriliyor taxfree sen örneğin türkiyeden tatil için gittiğin zaman verilmez taxfree çünkü yabancı ülkede bi adres göstermen lazım kaldığını gösterip kdvyi alabilmen için kısacası seni yemişler! ya 30 yada 90 gün süresi var hatırlamıyorum onu. fatura kimin üstüne kesiliyse o kişinin aldığınız ürünle birlikte gidip yaptırması lazım ürünü . başka türlüsünü bilmiyorum ama çıkış yaptığın havaalanından pasaport işlemlerinden önce gösteriyorsun ürünü ondan sonra istersen parayı almayıp sana gönderirler kredi kartına ama başka türlüsünü bilmiyorum kesinde başka türlüsü yoktur.

    Yanlışsın..

    Tax Free belgesi o ülkeye turistik olarak gelmiş kisilere verilir.
    O ülkenin vatandaşına verilmesi tamamen yanlışlıktan dolayıdir..

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasinin aci bir ornegi daha.

    Dogru olan kisim arkadasinda yazdigi gibi

    "Tax Free belgesi o ülkeye turistik olarak gelmiş kisilere verilir.
    O ülkenin vatandaşına verilmesi tamamen yanlışlıktan dolayıdir.."




  • Tax refund calculator bölümünde önce ülkeyi sectikten sonra sistem otomatik olarak VAT-Rate bölümünde %20 (default) yazıyor OK ancak hesaplamanın sonunda Tax refund: kısmındaki oran %20'nin altında hatta %8 ila %10 arasında bir sonuc cıkıyor
    örnek olarak;
    100 yazınca 9.25
    200 yazınca 22.20
    500 yazınca 59.50
    1000 yazınca 122 pound tax refund cıkıyor. Bunun nedeni nedir? acaba kurumlar komisyon mu alıyorlar arada???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksakal41

    Tax refund calculator bölümünde önce ülkeyi sectikten sonra sistem otomatik olarak VAT-Rate bölümünde %20 (default) yazıyor OK ancak hesaplamanın sonunda Tax refund: kısmındaki oran %20'nin altında hatta %8 ila %10 arasında bir sonuc cıkıyor
    örnek olarak;
    100 yazınca 9.25
    200 yazınca 22.20
    500 yazınca 59.50
    1000 yazınca 122 pound tax refund cıkıyor. Bunun nedeni nedir? acaba kurumlar komisyon mu alıyorlar arada???

    %20 yazan yani üstte yazan vat o ülkenin vergi oranı.. hesap yapınca %20lik kısımdan az gözüküyor çünkü global blue kesinti yapıyor.. vegi oranının hepsini vermiyor yani bi kısmını veriyor bi kısmını kendine alıyor..

    örneğin %20 kdv oranı olan bi ülkede %12sini müşteriye geri veriyorlar




  • kesinti yapmayan veya daha az yapan kurum biliyormusunuz peki? mesela buhttp://www.travelex.co.uk/uk/personal/vatrefunds.aspx sitede ""And now, take advantage of a 0% Commission when you exchange your VAT refunds to your home currency, no matter how much you transact!"" şeklinde bir yazı mevcut...
  • BANA YARDIMCI OLABILECEK KIMSE VAR MI ARKADAŞLAR? Sorunum almanya havaalanı cıkısında tax free formunu gumrukte onaylattım ve ucagımı kacıracagım için tax freemi almadım bu belgenın geçerlılık suresı nedır bılen var mı?(tekrar ediyorum gumruk onaylı) dıger almanya gıdısımde paramı alabılır mıyım?
  • arkadaşlar merhaba,

    ben 2 aydır fransa'dayım 1 ay daha kalacağım, haftaya eşim bir haftalığına buraya geliyor o gelmeden ona iphone 5s almak istiyorum kendi kredi kartımla, tax free formunu onun adına doldurtabilir miyim, doldurtabilirsem o çıkışta işlemleri yapabilir mi yoksa sıkıntı olur mu?

    Şimdi ona telefonu gösterip sen git ben gelirken getiricem demek istemiyorum :)

    Yoksa sen paşa paşa 1 ay sonra kendin mi götür diyosunuz :)

    Bir fikri olan var mı?
  • Eski bir konuyu canlandirayim.

    Taxfree formu isteyene verilebilir. Bir sakinca yok. Ama bu belgeyi gumruk memuru onaylamadan once hangi ulkede ikamet ettiginize bakacaktir. Mesala ben hollandada yasayan bir Turkum. Hollanda ikamet ettigim icin Hollandada aldiklarimi yurtdisina cikarsam dahi bana tax iadesi yapmaz. Turkiyeye tatile geldigimde TC vatandasi olsam dahi ikamet etmedigim icin Turist statusune gidigim icin kdv haric 100 tl asan harcamalarimda taxfree fisi alip gumruk memuruna onaylattirabilirim.

    Yani Turkiyede ikamet eden biri Turkiyede taxfree fisi alsa bile gumrukte onaylatamaz. Yurt disina ciktiginda bu ulkelerden kdv geri alabilir.

    Piratikte Turkiyede kdv almak imkansiz gibi birsey. Ankara ve Istanbul hava limanlarinda denedim. 2 sindede gumruk memuru yerinde yoktu ve nerede oldugunuda bilen yoktu. Malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 9 Ekim 2016; 2:21:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Almanyadan telefon almıştım. Faturası, tax free belgesi vs var.



    Turkiye ye dönüş yaparken, bir sebepten dolayı, hava alaninda tax free ile ilgili hiç işlem yapamadim.



    Acaba bunun başka bir yolu yokmu? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupa bırlıgı vatandası degılsenız ab ulkesınden aldıgınız elektronık vs lerde tax ı gerı alabılırsınız aldıgınız urunu acmadan gumruge goturmenız gereklı gumruk de muhur basıyor satın aldıgınız urunu gorup tax free formunuza,sız de formu havalımanında tax free kutusu olan genelde global blue yapar oraya atıyorsunuz sonra sıze odeme yapıyorlar,tax free formuna adresınız ve ıban ı yazmanız yeterlı,3 ay gıbı bır surenız var yoksa yanıyor,tr den aldılarınızla da oluyor yurtdısında oturum yada calısma ıznınız varsa medıamark dan vs tax free fatura duzenleyen yerden alısverıs yaptıkdan sonra gumruge urunu acmadan goturup muhur bastırıyorsunuz faturayı da global blue ya havalımanından yada posta yoluyla yollayarak paranızı bankanıza eft alabılıyorsunuz ben gecen sene 2 bınlık alısverısımın 220 tl sını gerı odeme olarak almıstım,yurtdısındakı global blue dan alacaksanız uzun suruyor havalımanında atma sansınız varsa oyle yapın posta yolu ıle almak rezalet bulasmayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.