Şimdi Ara

Tavsiyeye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. İlk sene temel c++ c# öğrendik . Class kalıtım vs gibi konular birde basit form uygulamaları yaptık . Bu sene C++ ile veri yapıları ve asp.net mvc ile web programlama derslerimiz var.Dersi anlıyorum ama ödevleri yapamıyorum. 2 aydır o kadar uğraşmama rağmen anca sınıftan birilerine sora sora yapıyorum . Ee diyorum bunlar yapıyor ben niye yapamıyorum cidden anlayamadım. 1 hafta önce 1 ödev veriliyor. Hergün 5-10 saat bilgisayar başında o ödevle uğraşıyorum. Gözüm başım ağırdı psikoloji kalmadı. Napmalıyım sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. Diyorum bu ödevleri yapamayan sen ileride işe girince oradaki şeyleri hiç yapamazsın. Bölümü bırakmayı bile düşünmeye başladım ama öyle bir imkanım yok maalesef.. Kod yazmayıda sevmiyor değilim ama böyle art arda başarısız olunca moral falan kalmadı. Diceksiniz daha 2.sınıfsın neyin tribi bu falan ama millet staj yapıyor toyotoda ödevleri tak tak yapıyor her konuda bilgisi var ingilizce biliyor. Ben 1 ödeve 1 hafta 2 hafta verip yarım yamalak yapınca kendimi geliştirmeye zamanda kalmıyor. Bu ödevleri yapamamam birşeyi gösterirmi sizce iş hayatınla alakasız mı yoksa. Mesela ödevimiz bağlı liste stack dizi kullanarak faktoriyel hesaplayan bir program yazınız. Ama sınırı olmicak 10000! versek bile hesaplicak. Bu konuların hepsinin mantığını biliyorum ama önüme böyle birşey gelince kalıyorum. Bundan sonra kendimi geliştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim 3-4 aylık tatillerimi ne öğrenerek geçirmeliyim. Yoksa yol yakınken bölümü bırakmı dersiniz ?







  • İngilizce bu konuda önemli bir etmendir ysni bir ödevi türkçe kaynak olarak araştırma ile ingilizce olatak araştırmada fark vardır türkçe genel geçer şeyleri bulursun ancak ingilizcede ayrıntıya inersin Hergün 5 10 saat bakıp birşey çıkmıyorsa sanki algoritma kurmada sıkıntı vat gibi geldi bana gerçi Algoritma kurmak herkeste farklı işler kulağı farklı tutmak gibi Peki ödevi geçtim kendin kafanda birşey tasarlayıp algoritmasını kurup programa dökebiliyor musun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

    İngilizce bu konuda önemli bir etmendir ysni bir ödevi türkçe kaynak olarak araştırma ile ingilizce olatak araştırmada fark vardır türkçe genel geçer şeyleri bulursun ancak ingilizcede ayrıntıya inersin Hergün 5 10 saat bakıp birşey çıkmıyorsa sanki algoritma kurmada sıkıntı vat gibi geldi bana gerçi Algoritma kurmak herkeste farklı işler kulağı farklı tutmak gibi Peki ödevi geçtim kendin kafanda birşey tasarlayıp algoritmasını kurup programa dökebiliyor musun

    Yaptığım oluyor öyle hocam. Yatıyorum yatağa veya yolda yürürken kafamda kuruyorum birşeyler. Eve gelince gelip yazıyorum visual studioda oluyor genelde
  • Tam olarak neyi yapamadigini analiz etmen gerek.

    Algoritmayi kagida sokebiliyorsun ama koda dokemiyorsan dile hakim degilsin demektir. Pseudokod ile yazmaya calis. Benim tahminim dersi anladigini dusunuyorsun ama aslinda anlamiyorsun. Odevi bosver. En temel seylerden basla, sifirdan ilerle. Baskasindan odev yaparak ogrenemezsin.

    Hocanin soylediklerinin hepsini anlamak dersi anladigin anlamina gelmez. Ornegin linked list her node un kendinden onceki ve sonraki noda referansa sahip oldugu bir listedir desem anlarsin ama hadi bunu yap desem tokezleyebilirsin. Cunku daha temelde referanstan kastettigim seyi, node derken ne demek istedigimi bilmiyor olabilirsin. Ya da hepsini bilirsin de programlama dilinde bunu nasil ifade edecegini bilmeyebilirsin. Eksigini iyi analiz et, kucuk adimlarla anlayarak ilerle. Kod oku ama anlayarak oku. Copy paste kod yazma. Her yazdigin kodun ne anlama geldigini bil. Yapamiyorum benden bi b*k olmayacak deme. Herkesin ogrenme paterni farklidir. 5 saat sonunda ogrenmen gerekenin %10 unu ogrenemezsin ama 7. Saat sonunda %50 ye gelebilirsin. Sen 3. Saatte vazgecme. Insanlarin neler yaptiklarina bakip demotive olma, onlarin kacinci saatte olduklarini bilemezsin :) Ayrica bu iste ozellikle okulda yuksekten ucuyormus gibi gorunen cok olur, sen isine bak; meslegin olacak bu senin sagdan soldan odev yapma, prensipli ol :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Larry Page 1996'da comp.lang.java 'ya ( o zamanların Forum 'u ) Java'da http request header dizesi nasıl değiştirilebilir diye sorusu meşhurdur:https://groups.google.com/forum/#!msg/comp.lang.java/aSPAJO05LIU/ushhUIQQ-ogJ dünyanın en başarılı search algoritmalarını geliştiren ve kodlayan kişi de olsa başlangıçta konuyu anlamakta, programa istediği ayarı vermekte zorlanıyor yani : ) Başlangıçta birşey zor olabilir bu 100% normaldir. Ancak her gün 5-10 saat ödevle uğraştığın halde ödevleri tam yapamadığını söylüyorsan, burada biraz çalışma yönteminde de sorun olabilir. Ben de ünv mezunuyum (bilg müh değil) ve 2-3 sınıflarda bayağı takıldığım dersler olmuştu fakat 4. sınıfa doğru tamamen açıldım. parlak öğrencilerden yardım istemek cok iyi bir fikirdir,üni'de ben öyle yapmıştım fakat evde saatlerce çalışıp, sadece anlayamadığım kısımları anlatacak şekilde yanına gidiyordum parlak öğrencilerin. Yıllar önce C++ üzerine bir kitap almıştım ve kitabın forum sayfası da vardı, konuları anlamayan oradan kitabın yazarına sorular soruyordu.C++ 'daki işaretçi ve referans tipi değişkenleri bir türlü anlayamadığını, nasıl anlayabileceğini soruyordu biri, yazarın verdiği cvp hala aklımdadır: sadece kodlara bakarak anlamaya çalışmayın, hayal gücünüzü de kullanın demişti. Problemleri sadece yazıp çizerek kodlayarak çözemeyiz, hayal gücümüz ile çözeriz ve ancak ondan sonra en iyi şekilde koda dönüştürebiliriz.



    Ve sadece okul ders programına bağlı kalma. Özellikle dediğin gibi 5-10 saat uğraşıp hala ödevlerde zorlanıyorsan, bence farklı kaynaklara da bakman iyi olacaktır. Daha bugün kendim yaşadım, Maven ile ilgili kısa bir video tutorial aradım önce Türkçe 2 videoya baktım ikisi de sarmadı sonra ing bakmaya başladım onlardan da ilk birkaçı tam sarmadı sonra aradığım tarzda videoyu buldum ve bayağı birşey öğrendim ve yaşadığım sorunu çözdüm. Kaynaklarda çeşitlilik iyidir fakat ne aradığını biliyorsan.



    Faktöryel sorusunu ise rekürsif / recursive yöntemle kodlamak verimli olabilir. Structure and Interpretation of computer programs / SCIP kitabı ücretsiz ona bakarsan hem bu hem diğer programcılık konularında oldukça iyi fikirler verir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.