Şimdi Ara

Tavsiyenize İhtiyacım Var (Bu Sefer Kararlıyım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi geceler. 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Hayatımda ciddi anlamda çok dert olmadı ama aslında fark edemediğim çok büyük bir derdim varmış,kilom. Neredeyse 5-6 yaşlarından beri yaşıtlarımdan kiloluydum liseye kadarda aşırı kilolu olmasamda lisede ciddi anlamda kilo aldım ve obezim. Hiçbir zaman bunu ciddi anlamda dert etmedim ama artık sıkıldım bu durumdan. Ciddi anlamda sağlık konusunda beni rahatsız ediyor. Lisede diyetisyen ve spor denemiştim ancak ikisinide üç hafta sonra bıraktım. Bu sefer kararlıyım ancak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kilom 160 civarlarında dolaşıyor. Şu andan itibaren neler yapmalıyım yememe ve içmeme nasıl dikkat etmeliyim. Günlük zamanımı çok fazla çalmayan spor aktivite neler tavsiye edersiniz. Üniversitede ikinci öğretim öğrencisiyim o yüzden sabahları boş oluyorum. Bu sefer cidden kararlıyım çünkü ailem endişeliniyor ve haklılar. Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Maddi açıdan çok imkanım yok başka bir ilde okuyorum aylık 500 700 arası bir harçlık alıyorum. Ayrıca nefret ettiğim bir olay 3 4 aydır sürekli acıkıyorum,yani ne kadar yesemde 1 saat sonra açlık hissi oluşuyor.
    Herkese iyi geceler.

Edit(20.10.2019): Herkese iyi geceler. Tavsiyelerin hepsini dikkate alarak bugünkü yaptıklarımı yazacağım. Ayrıca 2 haftada bir editleyeceğim. Bugün uyandığım gibi su tütekttim. 1 saatin ardından yemek yedim(3 dilim ekmek tükettim kola veya şekerli şeyler(kola,tatlı vb.) tüketmedim. Sinemaya gideceğimden avm ye kadar yürüdüm(Gidiş dönüş toplam 50dk sürmüştür). Akşam yemeğinde ise döner ve salata yedim(Herhangi bir pilav veya kızartma yemedim ama salatada nar ekşisi vardı). En dikkat ettiğim konu ise şekerli ürünler. Kesinlikle tüketmeyeceğim. Şans eseri avmde kilo ölçme aleti buldum. Sonraki editim hayırlısı ile 2 hafta sonra yapacağım. Her zaman tavsiyelerinizi bekliyorum.
    İyi geceler.Tavsiyenize İhtiyacım Var (Bu Sefer Kararlıyım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metekaanbenk -- 20 Ekim 2019; 1:41:32 >

• Dostum senin sıkıntın büyük ihtimalle doyana kadar yemek istemenden kaynaklanıyor.

Sık sık ama az miktarda besinle beslenmeyi dene faydasını göreceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme aylik 500 liraya 1 yilda mecburen verirsin kilo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Yok be üniversite uygun devlet olduğundan yurtta var ama geceleri sıkıntı olabiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yürüyüş yapabileceğiniz bir yer var ise, sabahları aç karın ile 30-45 dakika hafif tempo koşu, yürüyüş karışımı yapmanızı öneririm. Koşu başlarda bacaklarınız, bilekleriniz için yorucu, ağrılı geçerse zamanla arttırırsınız zaten. Temeliniz var ise evde antrenmanlara başlayabilirsiniz ufak ufak. Haftada 3 gün yürüyüş, 2 gün antrenman(şınav, mekik, kardiyo hareketleri vb.)

-Siz kendi durumunuza göre bunları ayarlayabilirsiniz.

Yiyecek ve acıkma olayına gelince, pek yapacak bir şey yok. Genel olarak kararlı davranırsanız, psikolojik olarak önüne geçebilirseniz 'sürekli acıkma' hissinizin, bir süre sonra normale dönecektir. Bu süreci bir tık daha kolay atlatmak için, az az ama sık sık yemeyi göz önüne alabilirsiniz. Bir de eklemek isterim ki başlar da yemek olayını çok kasmayın. Yani ilk 1-2 hafta. Izdırap haline getirirseniz, keyif alamazsınız. Keyif alamazsanız, zorunluluk haline gelmeye başlar, bırakırsınız. Keyif alarak spor yapmaya başlarsanız, sürecin hızlı veya yavaş gelişmesine pek takılmazsanız.

Son olarak belirtmek isterim ki, ilk 1 ile 3 ay arasında hızlı bir kilo verme olur genelde. Vücut su, tuz ve ödemleri atacağından, kg olarak fazla bir şey fark etmese bile gözle görülür bir süzülme olacaktır. Bu süreç yavaşladığı hatta durduğu zaman, asıl meseleye geldiniz demektir. Ondan sonrası daha zorlayıcı ve kararlılık gerektirecek. Bununla beraber ilerlemenizin getirdiği gelişme, bu yolda kalmanızda size destek olmaya devam edecek. Bir nevi kısır döngü.

Eğer dilerseniz pm atabilirsiniz. Daha detaylı şekilde yardımcı olmak isterim. Ücret falan talep etmeyeceğim, sadece burada kalabalık olmasın. Yine isterseniz buradan da konuşmaya devam edebiliriz. Ben antrenör veya diyetisyen vs değilim. Sadece sıkı spor ve kararlılık ile, geçen yıl 72 günde tam 13 kilo verdim. Bu tarz bir süreçten geçtiğim için yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epifizguy -- 19 Ekim 2019; 4:29:33 >

• fenyapamayansayısal kullanıcısına yanıt
    Ne tür şeyler yemem lazım meyve ağırlıklımı yada çerez (badem, fındık vb) gibimi?

• Burası sahil kenarı ve yürüyüş için güzel yerler var ayrıca yurtta kullanıma açık koşu bandı, bisiklet ve ağırlık var. Uzay yürüyüşü arızalı( şans çok severim spor yaparken hep eğlenceli gelmişti). Peki nasıl beslenmeliyim, neler tüketmeliyim ne sıklıkla yemeliyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekaanbenk

Burası sahil kenarı ve yürüyüş için güzel yerler var ayrıca yurtta kullanıma açık koşu bandı, bisiklet ve ağırlık var. Uzay yürüyüşü arızalı( şans çok severim spor yaparken hep eğlenceli gelmişti). Peki nasıl beslenmeliyim, neler tüketmeliyim ne sıklıkla yemeliyim.
    Sabahları kalkınca bir bardak su iç. Sonra koşu bandına veya sahile çık. Koşu bandı başlarda daha rahat, kolay gelecektir ama sahil yürüyüşünün de görsel güzelliği var. İster bir onu bir diğerini yap, seçim senin. Bir şey fark etmez. Amaç burada terlemek. Havalar soğudu, kapalı alanda koşu bandını tercih etmeni öneririm. Arada sırada temiz hava almak ve değişiklik olsun diye sahile gidersin.

-Min.45 dakika yürüyüş,koşu yapmaya bak. Zor geliyor ise süre aynı kalsın,sadece yürüyüş yap. Eğimi falan ayarla. Maksat kan ter içinde kalmak.
    -Spordan sonra ılık bir duş al, faydalı.
    -Kahvaltıyı atlamamaya çalış. Bir parça peynir, 1 domates, 1 salatalık, 5-6 zeytin ve 2-3 haşlanmış yumurta. Yanına da süt veya yoğurt ile karışmış bir kase yulaf.
    -Sabah öğle ve akşam olmak üzere 3 öğünün olsun. İstersen araya da 1 veya 2 öğün sıkıştır. Meyve olursa en iyisi.
    -Kendini enerjik hissediyor, bu bana yetmiyor diyorsan akşamları da yarım saat kadar evde kardiyo antrenmanları yapmalısın. Bu kilo verme sürecini 2 kat hızlandırır.İnternet üzerinden senin için uygun olanlara bak ve uygula. İlk 1-2 ay çok önemli değil şekil şukul hareketler yapman.Zaten yapamazsın.
    -Haftada bir gün ne istersen ye iç ama abartma. Gidip künefe yeme veya film ile 3 paket cips gömme yani.
    -Tuz,şeker ve un üçlüsünden uzak dur. Hamur işi yeme. Hele poğaça, açma, börek vs uzak dur. Hem yağlı hem yıkıcı etkisi var. Hafif beslenmeye başlayınca rahatladığını hissedeceksin. Tok tutucu şeylere özen göster, yine internetten bakabilirsin.
    -Bol bol su iç ama zorlama yine kendini. Günde ortalama 5 bardak içiyorsan 7 bardak iç. Zaten su atacağın iç fazla fazla içeceksin. Yanında bulundur hep. Susuz kalma.
    -Haftada 5 gün spor yeterli, 6 gün de yapılabilir ama gerek yok bence senin durumunda. İzin gününde yapmazsın, diğer günü de haftaiçi bir güne atarsın mesela.Keyfi..
    -Çay, kahve ve su. Başka bir şey tüketmemeye çalış içecek olarak. Kahve de mümkünse türk kahvesi olsun. Sabahları aç karın ile iç bir fincan. Akşam pek tüketme.
    -Kuruyemiş vs de yemelisin ama abartmamak şartıyla. Aşırı enerji verici olduğundan yakamazsan, kalori olarak kalacaktır.
    -Öğünlerinde sebze-meyve ağırlıklı beslenmeye özen göster.
    -Canın çok tatlı çeker ise, gün içinde 1 parça bitter çikolata yiyebilirsin.
    -Yağlı kızartmalardan kesinlikle uzak dur. Patates kızartması veya tavuk yiyeceksen ızgara olsun.
    -Sigara kullanıyor isen spordan 1 saat önce veya 1 sonra sonra şeklinde iç. Yani en az 2 saat bir boşluk olsun, diğer türlü çok daha zararlı.
    -Sporcu diyeti öğünleri diye yazılmış binlerce makale ve konu var. Oralardan bütçene ve sana uygun şekilde kafana yaz, öyle takıl. Çok kasma, çok da bırakma. Arada bir yerlerde keyif olarak yap bu işi. Zamanla zaten akıp gidecektir.

Bunlar benim genel olarak uyguladığım, çok iyi sonuç aldığım şeyler. Bir yanlışım var ise affola. Benden daha bilgili, tecrübeli arkadaşlar düzeltirler ise sevinirim.

Son olarak kullandığın ilaç var ise, doktoruna sormadan bu dediklerimi uygulamanı önermem. Ne olur ne olmaz. Kolay gelsin.

• epifizguy kullanıcısına yanıt
    Benim için harika oldu çok teşekkür ederim. Akşam edit yapacağım ne yedim içtim ne kadar koştum gibi yardımınız için çok teşekkür ederim.
    Edit: Şuanda o iğrenç açlık hissi geldi ve 1 adet mandalina yedim. Bu yanlışmı acaba ne yapmam gerek bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metekaanbenk -- 19 Ekim 2019; 5:4:41 >
  • metekaanbenk M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Aslında normal. Bastırmadıysa böyle durumla için haşlanmış yumurta ideal. Tok tutuyor. Aynı şekilde muz. Birazcık pahalı olabilen protein bar şeklinde evde yapılabilen yiyecekler var. Dolapta saklıyorsunuz, arada sırada çıkarıp yiyorsunuz böyle durumlarda. Az kalorili ve bol proteinli, tok tutucu oluyorlar. Siz kendiniz damak tadınıza ve bütçenize göre yapıp, saklayıp, tüketebilirsiniz. Yine internetten üzerinden bakmanızı öneririm. Bunun gibi aklıma gelmeyen çok fazla şey var. Siz bir yola çıkın, kendiniz de zaten bir sürü şey keşfedip, yapacaksınız. Güzel bir şeye vesile olabilirsem de ne mutlu bana zaten.
  • En önemli şeyi eklemeyi unutmuşum. UYKU.
    -Günde min 6 saat uyumaya özen gösterin. Mümkünse bir uyku düzeniniz olsun. 12-6,8 veya 1-6,8 saatleri çok idealdir. Ben genelde bu saatlerde yatıyordum. Gece uykusu gerçekten fark ediyor. Aklınızda bulunsun. Yatmadan öncede bir şey tüketmeyin. En son öğünün üzerinden 3-4 saat geçmiş olursa daha iyi. Bu arada günaydın, ben yatıyorum
  • epifizguy kullanıcısına yanıt
    Yurtta olduğumdan dolay mikrodalgamız var sadece(diğerleri yasak). İkinci öğretim olduğumdan da akşam yemeği çok sıkıntı sürekli bim yani tiksindim artık. Bu konuda tavsiyeniz varmı sadece mikrodalga var(peynir, zeytin, turşu yiyemiyorum)

• Çay kahve su iç ki ağzın boş durmasın,
    Hatta bol bol su iç tok tutar,
    iki öğün yemek ye, yok illa üç öğün yicem dersen de doyana kadar yeme bi tabak ye kalk.

• Dostum kalori sayarak 141 kilodan 110'a düşmüştüm. Şu anda 115 civarındayım. Çok saldım yani. Bir siteden boyuna, kilona ve cinsiyetine göre kalori miktarını hesapla. Ondan sonra 1000 kalori az alırsan haftada 1 kilo verirsin. Tabi ki başta çok hızlı vereceksin. Ben 3 haftada 6.5 kilo vermiştim.
    140 kiloyken çok zor yürüyordum, seni anlıyorum. Şu an bile aşırı fazlam olmasına rağmen çok rahat okula gidip geliyorum. Önceden zulümdü.

• Bir arkadaşım yalnızca ekmeği bırakarak 8kg vermişti 1 ayda.

Azimle aç kalan, kiloyu verir hocam :)

• buyrun okuyun adım adım anlatılmış.

100 günde 22,5 kg veren bir yazar tarafından
    ekşi sözlük
    kilo vermek isteyenlere tavsiyeler
    https://eksisozluk.com/entry/96173658

ekşi sözlük
    kilo vermek isteyenlere tavsiyeler
    https://eksisozluk.com/entry/96485943

• Arkadaşlara ek olarak söylemek istediğim çok önemli bi konu var. Eğer yapabilirsen sadece saat 08:00- 17:00 arası yemek ye. onun dışında yeme . içecek içebilirsin.
    bunu alışkanlık haline getirirsen sağlıklı bi şekilde kilo verebilirsin.ve tabi sebze ağırlıklı
    beslenmen gerekiyor.spor da yaparsan ekstra bonus olur.
  • Beden işinde çalışırsan çok güzel kilo verirsin ama onu yapmazsın :)
    Her sabah yürüyüş yapmalısın ve bol su içip az yemelisin

• metekaanbenk M kullanıcısına yanıt
    Konu hakkında hiç bilgim yok ama aç karna mandalina tarzı asitli şeyler yemen mide rahatsızlıklarına yol açar. Asitsiz meyveleri tüketmen daha iyi olur.

• acıktıkça su iç.

karbonhidrat beslenmekten şeker alt ust oluyor.
    yemek yiyosun şeker yine dalgalanıyor sonra yine acıkıyorsun.
    karatay tarzi beslen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.