Şimdi Ara

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
25
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Şuan hayatımda çok dikkatli seçim yapmam gereken zamanlar. 11. sınıfım ve şu bir kaç yil içinde hayatımı şekillendireceğim ve buda benim için çok önemli. Bi kac ay once bi karar vermistim iyi bir muhendis olup bol para kazanacaktım. Sonra dün aksam biraz bunaldım disari ciktim yurudum yolda. Yururken insanlari izledim. Bi tane kadın gordum aglayarak yanimdan gecti. Kadin zengin gorunumuyluydu guzel temiz giyinmis ve bakimliydi. Rimelleri akmisti gozyaslari yuzunden. Neden bu kadar uzgundur acaba diye dusundum, bir yere varamadim. Sonra bir tane bakkal gordum icinden 2 tane adam cikiyordu dukkani kapatacaklardi. Belli ki iyi dostlardi. Cok samimilerdi. O izlenime kapildim. O sırada bi cocuk yanima geldi elinde icinde arapca yazilar olan bi kagit vardi. Alir misin tarzinda bi soru sordu. Bende 1 lira verip ilerdeki banka oturdum. O cocuk sonra dukkani kilitlemis sohbet eden 2 adamin yanina gitti. Muhtemelen para isteyecekti. Ama sohbet uzadi adam birseyler dedi cocuga sonra kavasini oksadi para verdi ve gitti.

Bakkalın sahibi adam mutluydu. Aglayan kadin ise mutsuz.
    Benim hayattaki amacimda bu mutluluk. Bana sorarsaniz maddi zenginlik arttikca mutluluk yok oluyor. Tabi cok fakir bi insanin mutlulugundan soz etmiyorum. Demeye calistigim. Cok zengin biri cok super bi otele gitmenin hayalini kurar. Gidip gelince daha iyisiyle mutlu olacaktir ama o daha iyisi yoktur. Artik hersey onu sıkar.

Burdan hemen biryere atlayacagim rahatsiz olursaniz bu paragrafi okumayin.

Ben bir muslumanim ve ve artik gonulden inaniyorum. Muhendis olup zengin olma dusuncesini tekrar ele aldim. Eger bunu yaparsam dunya yasami beni icine cekecekti. Zaten meslek zor. Dusunmek icin bile zamanim az olacak. Asil hayattan islamdan uzaklastiracagini dusundum. Ahirete rahat bi sekilde ulasmak istiyorum.

Şuan ise ben o bakkalci adam gibi beni hayattan kopartmayacak ve mutlu edecek bi meslek ariyorum. Ama bi servetim yok. Universite okuyacagim ne sececegim konusunda bi fikrim yok.

Bi evim olsun bi motorum bi meslegim birde adam gibi adam dostlarim.

Ama bunu nasil yaparim bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne yapmayı seviyorsan onu yap. Mühendislerin çoğuda çok zengin değil. O çok zengin olanlar yüzde 2 3 lük kısmıdır anca. Mühendisin ne kadar maaş aldığıda belli.

• Hayir beni anlamiyorsunuz. Sevmekle alakali degil. Yazdim yukarda ne istedigimi ama cidden suan bosluktayim. Tavsiye verin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımınıza ihtiyacım var
    3 yıl önce açıldı
    Yardımlarınıza ihtiyacım var
    10 yıl önce açıldı
    Tavsiyenize ihtiyacım var .
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.