Şimdi Ara

Tavsiye verin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar,ben dokuz eylül üniversitesi 1. sınıf ingilizce işletme öğrencisiyim.
    Aslen Tm olmama rağmen 2014 lys sınavına girerken fen sınavına da girdim.90 sorunun 90'nı nı da güzide bir şekilde salladım ve çıktım.Büyük şans olsa ki toplamda 30 civarı bir net yaptığımı öğrendim fende.Fakat tercihimi,yüksek kariyer imkanı sunan,2. hatta 3. bir dille desteklendiğinde iyi paralar kazanabileceğim,yurt dışına en fazla öğrenci yollayabilen,hemen hemen her sektörde iş olan(teknoloji,sağlık,hizmet,finans,ticaret,oyun,vsvs...) işletme bölümünü tercih ettim.Amacım okulu dolu dolu geçirip güzel bir cv hazırlayıp hobilerime uyan sektörde,yani teknoloji sektöründe işe başlamaktı.Fakat bir kaç gün önce öğrendiğim kadarıyla 2014 yerleştime puanıyla 2015 tercih döneminde de tercih yapabilme imkanının bizlere sunulmuş.Bu gün zevkine ygs ye gireceğim,ne kadar çalışsam çabalasam da lys de yine 119 bine giremeyeceğimi biliyorum(sayısalda).Sizce ne yapmalıyım.Eğer tercihimi yinelersem bu sefer bilgisayar mühendisliği yönünde olacak.Peki değer mi ? türkiyede 119 binle alan bir üniversitenin nasıl bir kariyer sunduğu hakkında yorum yapabilecek biri var mı ?
    Yoksa hobilerim yönünde hareket edip,üniversite faktörünü bir kenara koyup kendimi bilgisayar mühendisliğine mi adamalıyım ?

• Dostum bence o sirada muhendislik yerine isletmeyi sec

bir de 2014 puaniyla 2015te yerlesme olayini biraz daha acar misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 puanlıyla 2014 sıralamasına göre bir üniversiteye gidebiliyorsun.Tekrar seçim hakkı gibi birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye girdiğin yılda ki puanınla, geçmek istediğin yılda ki o bölümün taban puanı tutması durumunda geçebiliyorsun. Örneğin 2014 mf-3 puanın 400 ve sen bu sene bölüm veya üniversite değiştirmek istedin geçmek istediğin üni. nin taban puanı bu sene 400'ün altında olursa dilekçeyle o üniversiteye başvurup kabul edilirsen değiştirebiliyorsunuz. Ösym'nin merkezi yatay geçiş(yerleştirme) klavuzuna bakabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye lütfen (acil)
    12 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım edin lütfen
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.