Şimdi Ara

Tavsiye isteme konusu ogrenciyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Mühendisliği 2.sinif ogrencisiyim. Okul dışında cok boş zamanim kaliyor. Okul derslerini anlıyorum ortalamam yüksek guzel ama bunun yeterli olmayacagini biliyorum. Sizce neler yapmaliyim. Ilk once hangi alana yönelmek istediğimi belirle diyeceksiniz. Piyasa hakkındaki tek bildiğim kariyer net gibi sitelerdeki is ilanları. Oradan gordugum Kadariyla hep html css asp net mvc Java ee tecrübeli web sitesi ,web uygulaması gelistirecek adam araniyor. Benim ilgimi hic çekmiyor ama nedense. Sanki weble ilgili bir seyler yParken gerçek programlama yapmiyor gibiyim. C c++ phyton gibi diller ilgimi cekiyor ama bunlarin Türkiye de geleceği var midir emin degilim ? Ve weble ilgili düşüncelerim çokmu yanlis beni aydinlatir misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Web temelinde içerik alışverişidir ve içeriğin en yaygın formatı HTML'dir. Ancak son 1-2 onyılda web reklam, animasyon, Google analytics, vs ile çorbaya dönmüştür son 1-2 yılda ise Net Tarafsızlık İlkesi / Net Neutrality Principle 'ın çiğnenmesi girişimleri ile önümüzdeki dönemde web TV kanallarında olduğu gibi sadece bazı içerik sağlayıcıların içeriğini yayınladığı tek taraflı bir yayın ortamına dönme tehlikesiyle karşı karşıyadır, bu konu web'te dolaşan web'i yogun kullanan milyonlarca kişinin haberinin dahi olmadığı haberi olanların da konunun ciddiyetinin henüz farkında olmadığı bir gelişmedir.



    Web uygulaması ilgini cekmiyor ise büyük veri / big data , yapay zeka / artificial intelligence gibi alanlarla ilgilenebilirsin, algoritma uyarlama gibi salt programcılık faaliyetlerinin oldugu bir alan. veya otomobillerin hergeçen gün daha elektronikleştiği düşünülürse araç içi sistem yazılımları geliştirmek, cihaz sürücüsü / device driver geliştirmek gibi daha az programcılık ancak daha derin uzmanlık isteyen alanlara da bakabilirsin. Bu alanlarda ayrıca hem daha cok iş ve daha az eleman olduğu için çalışma şartları ve ücretler de gayet iyi. Ancak tabi ki başlangıçta öğrenme eğrisi / learning curve daha dik.



    C C++ Phyton gibi dillerin Türkiye de geleceği biraz daha farklı konu. C, sistem geliştirme dili. Türkiye'de ne kadar sistem programları geliştiriliyor? Veya sistem geliştirme alanında ne kadar istihdam var? C++ yazılım kütüphanesi / software library geliştirme dili, TR'de yazılım kütüphanesi geliştiren kaç kişi var? Bunlar önemli sorular. Python ülkede yaygınlaşıyor cunku büyük veri alanında kullanılıyor ve veri bilimcisi / data scientist işleri ülkede az veya cok artıyor. Ancak Avrupa'da saat ücreti €50'den aşağı olmayan işleri €3-5'e yapacak eleman bulma ümidi olduğu için de artıyor. Bugün Python'la büyük veri uygulamaları geliştirecek eleman ilanlarına başvursan ne ile karşılaşırsın? Seni Junior bölüme alalım 2500TL maaş , ctsi 'leri de çalışırsın senede 2 hafta izin kullanırsın ve şu şu kadar iş, şu şu hedeflere ulaşmanı bekleriz derler mi? Bunlar önemli sorular.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • piyasada su anda genel olarak en rahat is bulabileceginiz alanlar asp.net + mssql ya da java ee + oracle/mysql gibi web ve veritabani yazilimciligi. Eger planiniz kolaylikla is bulmak ise kendinizi bu alanlarda gelistirmenizi tavsiye ederim.

    web sitesi yaparken kendimi programlama yapiyor gibi hissetmiyorum demissiniz. Bu durum kucuk web siteleri icin bir derece dogru kabul edilebilir ama yukarida saydigim alanlarda buyuk ve kurumsal firmalarda calisirsaniz gercekten sizi zorlayacak problemler karsiniza cikacak. bizim cikti :) Buna ek olarak bu sistemler bir web sitesinden ziyade arka planlarinda diger gerekli islemleri yapan web projesi olmayan bir suru farkli sistemlerden olusurlar.

    c ve c++ alaninda calismadim ama gozlemledigim kadariyla elektronige daha yakin alanlarda kullaniliyor. bu dillerin kullanim alani, piyasada is bulma imkani biraz daha dar.

    phyton ise sistem yoneticileri ve machine learning uzerine calisanlar tarafindan siklikla kullaniliyor. bu alanlarda calismak istiyorsaniz phytonla devam edebilirsiniz.

    benim sahsi gorusume gore ise yazilimci, ozellikle bilg muh ise dillere cok bagli olmamali. kendinizi bir sonraki seviyeye cikarmak istiyorsaniz veri yapilari, algoritmalar ve algoritma analizi konularina calismanizi oneriririm. zannediyorum ki c/c++ sevmenizin sebebi de bu olsa gerek. fakat yazilimi performansli ve dogru yapmak dilden ziyade algoritma analizinden geciyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.