Şimdi Ara

Tavsiye!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 9.sınıf öğrencisiyim nedense notlarım iyi olduğu halde hep bi gelecek kaygısı hep bi ya olmassa korkusu içindeyim bu biraz belki 9 a alisamadigim için de olabilir. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sizce geçermi? Önerilerinizi merakla bekliyorum, bide polis olmak istiyorum sizce rahat rahat sınıf geçmek için okul değiştirmeli miyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eveg çoğu kişi takma diyor ama az daha ayrıntılı olur musunuz?

• keşke 9. sınıfta derste silgiye rövaşata çektiğimiz günlere dönebilsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generation z -- 15 Aralık 2020; 14:2:23 >
  • :D aynen.

• generation z kullanıcısına yanıt
    Keşke ben de sınıfta uzun eşek oynadığımız günlere geri dönsem de oynamasam. Fıtık ettiler aw çocukları beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Keşke ben de sınıfta uzun eşek oynadığımız günlere geri dönsem de oynamasam. Fıtık ettiler aw çocukları beni
    kanka kaçıcaktın ben oynamıyodum sıkıntılı olduğu için sksksksk
  • Yapacağın iş şu: Güzelce kitap oku, alışkanlık kazan. Matematikte özellikle problemler ile ilgili güzel çalışmalar yap. Mesela çap fasikülleri ve çap problemleri bitirebilirsin. Matematiğe önem verip, Türkçede dil bilgisine bakabilirsin eğer okulda işlenmiyorsa.(Tabii ÖSYM tarzı metinler ilk başta ağır gelebilir.) Bunlardan dolayı kitap oku.

Fen derslerine de dikkat et, bu kadar. Gerçi sen polis olmak istiyormuşsun :)

Eğer düzenli çalışırsan YKS'de ilk 1000 şansın var. Mesela ben 11 im, özellikle 9-10 yazında çalışmadığıma çok pişmanım. Hayırlısı diyelim, sana kolay gelsin.

Ha bu arada burada fazla takılma, bağımlı olursun.  

Bir de şey diyecektim. Benim mesela İngilizcem berbat. Senin yerinde olsam, İngilizcemi B2 seviyesine getirmeye çalışırdım.

Makale,dergi vs. okurdum İngilizce. Özellikle kitap okumakta güzel olabilir, iyidir diyorsan ''İngilizcem''.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layt_selamii -- 15 Aralık 2020; 15:20:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye Bekliyorum
    17 yıl önce açıldı
    Tavsiye!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • layt_selamii kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için çok teşekkür ederim . Dediğiniz gibi pek kafaya takmamaya çalışacağım. Umarım sizde istediğiniz yeri kazanırsınız . Bir şey daha sormak istiyorum . 11. Sınıfta olduğunuza göre bilginiz tecrubeniz olabilir. Sizce ben bulunduğum okulda 9.sınıfı mı iyi bir şekilde tamamlasam. 10, sınıfta başka bir liseye geçsem başka bir lise derken hani pek sıkılamayan hani sınavın cevaplarını verip direk geçirtiyim diyen hocaların olduğu bi liseye gitsem. Zaten 9.sınıf bilgim iyi olucak . 10 sınıfı da kendimce halletsem . Bide polis olmak istedigim icin 11 ve 12 dede 9 ve 10a yoğunlaşsam sizce bu düşüncem doğru mudur? Aksilik olurmu hani yanlış düşünüyorsun dediğiniz yer var midir ?

• atariiafa66 A kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla polislikte TYT'den iyi bir sonuç çıkarmak lazımmış. (Tabii derece yapabilecek iyi bir sonuca gerek yok.)

Bak şimdi güzel, temiz yürekli kardeşim. Dediğin gibi tecrübelerim çok. Bize LGS'nin ilk senesi denk geldi. Salaklık edip çalışmadım o zamanlar, oyuna vs. daldım yani. Sınav ile alakalı bir durumum yoktu. Sonra mahalle kaydıyla kötü bir Anadolu lisesinde 2 yılımı heba ettim. Yazdan beri düzenli şekilde, adam gibi çalışarak sınava girip, burs alıp bir özel okula geçtim.

Kusura bakma kendi hayatımı anlattım sana ama eğer sen de benim gibi LGS'de, YKS'ye iyi hazırlamayacak bir okula gittiysen -burasına dikkat et- seni adam gibi hazırlamazlar sınava. Mesela örnek vereyim: Atıyorum size kümelerden 30-40 tane soru çözerler derste geçerler. İyi soruymuş, üniversite sınavı tarzıymış asla ve asla bahsetmezler. Derse girerler maaşını alıp çıkarlar. Bizzat gördüklerim bu kadar.

Yani demem o ki güzel kardeşim, eğer seviyorsan okulunu ve iyi bir puanla geldiysen - büyük ihtimal öylesin galiba çok sıkıyormuş okulun -  sakın ama bırakma o okulu. Okulun durumundan bahsedersen ona göre daha iyi yönlendiririm. (Kaç kişi derece yapmış, proje okul mu ? vs.)

Ya hem polisliğe girersin hem de MSÜ'ye hazırlanırsın ne bileyim. Buraya bunları yazıyorsan demek ki yapacak potansiyelin var. Tabii sana bağlı her şey. Benim mesela OBP de düşük, şimdi 80. Bundan dolayı da özel okula geçme kararı aldım.

Neyse çok uzattım, özelden yazmam gerekirdi aslında ama   neyse. Özetleyecek olursam; bunları düşünmek için daha erken 10 dan 11 e geçerken her şey belli oluyor az çok. Şu anlık yapacağın iş güzelce derslerine bakmak, kendini yormayacak şekilde devam etmek.

Aynı şekilde bende de oldu bu durum LGS'den çıkınca. Kendimi çok sorguladım ben de senin gibi. Sonrasında kasmadan devam ettim ama unuttum gitti. Tabii yine de değişiyorsun lise de bambaşka bir insan oluyorsun, olgunlaşıyorsun. Fikirlerin falan değişiyor.

Neyse kardeşim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Demem o kiii boş ver bunları, güzelce yeteneklerini keşfetmeye bak. Matematiğe ilgi duymaya çalış, problem çöz. Makale oku, hayatına katacak bir şeyler yap yeterli. Hayatının geri kalanında başarılar dilerim.

• Valla hocam olabilir tabii ki niye olmasın. Sonuçta 2 sene yetmez mi bu sınava ?  

Bu arkadaşın kafası karışık, bende de oldu aynısı LGS'den çıkınca.  

Yardımcı olmak lazım, doğruları özetlemek en mantıklısı gibi geldi.

Bu güzel yönlendirici yazınız beni çok mutlu etti . Dediğin gibi az beklemem gerekli belki ilerlde alışırım. Dediklerimizi önemli bir şekilde düşünüp o na göre davranacağım bana yardımcı olduğunuz için teşekkürler umarım istediğimiz noktalara geliriz . İyi akşamlar :) (ayrıca potansiyelim olduğunu söylediğiniz için mutlu oldum) bide çok konuşuyorum özür dilerim ama kafama bu konular hakkında bir şey takıldığında hani sizin gibi tecrübeli insanlarla konuşmak en azından ne demek istediğimi anlıyorsunuz .Böyle konular kafama takıldığı zaman size sorabilirmiyim?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atariiafa66 -- 15 Aralık 2020; 19:14:44 >
  • koy gitsin moruk ne uğraşıyon. kafana taksan da takmasan da bu sorunlar var. şimdilik erken ama ilerde ama hayat kalitesi düşük ülkede kendine ait iyi bir hayat oluşturman lazım. her ne kadar zor olsa da kaderin bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinadukeeee -- 15 Aralık 2020; 19:16:16 >

Estağfurullah, tabii ki sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım elbette  Beni de mutlu ettiniz gerçekten, saygılı ve sevgili birisi görünce.

Tabii ki de potansiyeliniz var. Bu sınavdaki tek mevzu: Bir kişi x konusunu belki 2 saatte anlar ve kafasına yerleştirir, diğer insanda bu x konusunu 4 saatte yerleştirir. İlk yazdığım kişinin belki zeka seviyesi daha yüksektir ama diğer kişi de bir şekilde ona yetişir eğer o x konusuna yeterli kadar vakit ayırınca.

Bu sınavda zeka faktörü var evet ama ondan daha önemlisi düzenli, planlı ve hedefli bir şekilde çalışan insan başarıya ulaşır bunu sakın unutma.

Bunlara kafa yorma güzelce günlük tekrarlarını aksatma, derslere girmeye çalış. Hocaya en ufak anlamadığını hissettiğin noktayı sor işte ne bileyim bir şeyler yap, sen daha iyi bilirsin okulunun hocalarını :)

Tekrardan teşekkür ederim, istediğimiz noktaya bir şekilde geleceğiz tabii ki. Yavaş yavaş, tuğlaları teker teker koya koya.

İyi akşamlar dilerim sana, dediğim gibi ekliyorum seni ve ne zaman istersen yazabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım yettiğim kadarıyla.

Anlayìşınız için teşekkür ederim. En azından bu yolda yalnız olmadığımı anlamış oldum . Bende sizin gibi anlayışlı kişilerin olduğunu görünce mutlu oldum. Çünkü bizim buralarda çoğu kişi hiç düşünmeden anlamadan cevap veriyor. Arkadaş isteğinizi Kabul ettim . Tekrardan teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.