Arkadaşlar bir arkadaşımın taşınabilirToshiba HDD'inde sorun yaşayınca bana getirdi. Işığı yanıyor ama hiç ses seda yok, Yönet kısmından da göremeyince bunu bir tamirciye verin dedim vermişler. Tamirci verilere ulaşmış ama 300 lira para istemiş. Bu parayı veremem deyince de başka bir yere sormak üzere götürmüş, o yer de HDD'e ulaşmış ama şifre konmuş buna, verilere ulaşamadım demiş. Yani bir önceki tamirci başkasına tamir ettirmemek için şifre koymuş.
Şimdi benim anlamadığım ben ne yaptı ettiysem HDD'e ulaşamadım ama bu iki tamirci de HDD içine ulaştı hatta biri şifre koydu diğeri de bu şifreden dolayı bilgilere ulaşamasa da HDD'e girdi.
Peki ama bu hardiske nasıl girdiler, ben niye giremiyorum, tamircilerin nasıl bir işlem yaptığını bilen var mı, yardımcı olursanız kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye çalışacağız. 300 lira çok.
Tamirciye sormadınız mı nasıl ulaştın programmı kullandın diye?
0 da hemen söyler ya :D adam yaptığı işlemi söyler mi kardeşim şifre koyması ayrı bir saçmalık söyleyin kaldırsın şifreyi :)
Adamlara allem ettirdik kallem ettirdik sonunda öğrendik. Meğer HDD hasarlı değilmiş. Hasarlı olan kasaymış. Bunu da bir başka tamirci vicdana geldi de söyledi. Aldı HDD'i içini açtı içindeki diski bir başka boş kutuya taktı çalıştı. Bu işlem için benden 20 lira aldı. HDD kutusu için de 20 lira aldı toplamda 40 liraya halloldu iş. Şifreyi de çözdürüp bütün dosyalarımızı kullanılabilir hale getirdik.
300 lira nere 40 lira nere. Senin verini sana satıyor yaptığı işlemin parasını almıyor sana bu veriyi kaça satar onu düşünüyor. Başkası da tamir edemesin diye şifre koyuyor ki bana dönsün diye.
Vay be. Çakal kaynıyor ortalık.
Yani HDD kutusunu açtığınızda HDD'in veri çıkışı kutuya bağlı. İşte bu bağlı olduğu yerdeki sistem arıza yapmış ise HDD bozulmuş algısı yaratılıyor. Oysa HDD'i bu soketten çıkarıp yeni kutuya taktığınızda çalışmaya başlıyor. Yani veri kurtarma bozulmuş şu bu derdi ile paranızı çaptırtmayın HDDi çöpe atmayın sadece kutusu bozulmuş. Bu işlem size sadece bir kutu masrafına malolur. O da 10+20 lira arası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Ağustos 2015; 22:25:14 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme