Şimdi Ara

Taşınabilir Güç Kaynağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    20-25 kg

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Üstadım paylaştığın bilgiler çok değerli, çok teşekkür ederim. Benim de bir sorum olacak, müsait olduğunda yanıtlarsan minnettar olurum.

Kullanım ve taşıma pratikliği açısından çıkış değeri işimi görecek aşağıdaki linkte bulunan gibi bir taşınabilir güç istasyonu almak istiyorum, ancak kapasitesini arttırmak için yanına yaygın araba aküsü bağlamam mümkün olur mu? Örneğin 12v 60 a bir akü alsam yedek pil niyetine kullanılır mı?

Şimdiden teşekkürler, saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aryel kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam , tam olarak nerede kullanacaksınız ? Karavan tarzi bir şey ise , Çakmaklık üzerinden cihazı şarj ederek kullanmak daha sağlıklı. Kamp vs tarzı yerler için ise , 60 amper akü zaten kaba olur taşıması bel ağrıtır. Ondan ziyade bu cihazda kullanılan piller lifepo⁴ tipi piller. Aküyü kullanabilmek için bu pillerin bir şartlel ile devre dışı bırakılıp akünün devreye alınması gerekir...

Hemen de dönüş yapmışsınız, konu dışı ama bu forum sizin gibi üstatlar sayesinde sayısız bilgiye eriştiğim forum. Hakkınız ödenmez, teşekkür ederim 🙏🏻

Asıl amacım zor zamanlarda telefon şarj etmek, temel bir kaç ihtiyacı minimum düzeyde görebilmek, bir de elektrikli battaniye vs gibi birşeyleri çalıştırabilmek. Bu cihazların 600wh ve 1000wh gibi kapasitesi olanları da var ama fiyatlar 20-30 bin civarlarına fırlıyor hemen. Temelde 300 veya 600 wh kapasite yeter diye düşünüyordum ama sizin cevaplarınız beni bu soruyu sormaya itti 🙏🏻

Yedek akü niyetine lifepo4 daha küçük bişey iş görecek o zaman, doğru anladım dimi

Aslında bahsettiğimiz cihaz tek başına bile bu istekleri yerine getirir diye düşünüyorum. Telefon şarj etmek 25 watt/saat enerji tüketir . 10 kere fullemek 250 watt/saate tekabül eder. Elektrikli battaniyeler de genel olarak iki kademe 35w 70w olarak üretiliyor. Yedek pil veya akü yerine solar panel kullanmak nasıl olur sizce ?

Solar panel de aklımd, özellikle 100w civarı olanlar çok ideal, katlanınca az yer kaplıyor ve hızlı şarj edebiliyor epey. Ama zor durumda sizin bir aküyü bahsettiğim gibi bağlayıp kullanabilecek fonksiyonel bilginizi gördüm, açıkcası kıskanarak bende yapabilmek istedim 🙃 yapabilirsem iyi bir artı olur

Yakınlarda olsanız ve bu işi yapıyor iseniz bir kaç gün gönüllü çırak olurdum size, ama bu verdiğiniz bilgiler de çok değerliydi. Tekrar teşekkürler 🙏🏻

Ben sağlıkçıyım hocam elektronikle tamamen hobi olarak ilgileniyorum. Hayatımda kesinlikle vazgeçilmez bir yeri var. İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Mahçup ediyorsunuz beni. Aklınıza takılan ne soru varsa sorabilirsiniz.

Dilim döndüğünce yardımcı olmak isterim. Çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır ve asla benden bir şey eksiltmez. Aksine beni onure eder. Bu arada foruma 2014'te üye oldum o seneden beri belki her gün girip çıkarım. Yeni konu açılmış mı benlik bir şey var mı yokmu ortalığı bi talan ederim. Bende burda çok iyi insanlar çok iyi ustalar tanıdım. Allah rahmet eylesin Kenan Özhalk hocamız vardı eskiler bilir kullanıcı adı kenakord. Onun izinden yürümeye gayret ediyorum diyelim.

Umarım siz de bilgiye sizin gibiler sayesinde kolayca erişirsiniz. Chatgpt gibi yapay zeka ürünleri çok popüler artık, her ne kadar sevmesem de bir kaç kez girip çıktım 🙃 ama buranın tadı ayrı, insanın insana uzaktan dokunup elindeki derde el attığı yardım ettiği çok güzel bir forum. Tekrar teşekkür ederim, tüm üstadlara selam olsun 🙏🏻

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.