Şimdi Ara

Tasarımcı Monitörü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

P2723QE modelini halen kullanıyor musunuz ? Macbook PPI Retina uyumsuzluğu yaşanmıyor değil mi ? 32 " olan modeli düşüneceğim eğer olumlu olursa.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    hâlâ kullanıyorum. masamda 2 adet var bu monitörden. biri M1 MacBook ikisi normal laptop olmak üzere 3 farklı dizüstü bilgisayar ile hiç sorun yaşamadım.

ppi sorunu nedir tam bilmiyorum ama Mac işletim sisteminde scaling ayarı var, oradan 1440p'yi seçince tam istediğim boyutta görünüyor herşey. yanlış anlaşılmasın, çözünürlük 2160p olarak kalıyor, sadece yazı ve ikonların falan ekranda göründükleri büyüklükleri 1440p monitördeki büyüklükte oluyor. bu şekilde tek type-c kablo ile kullanıyorum.

mouse monitöre bağlı. type-c özelliği harika. iki monitöre de masamın altındaki modemden Ethernet kablo bağladım arkadan. laptoplara kablosuz bağlantıya bile gerek kalmıyor. monitörün kendinden dock station özelliği bulunması inanılmaz bi kolaylık. Macbook'un kendi şarj adaptörünü ve kablosunu bile kullanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Text çözünürlük sorunu yoksa iyi.Tam olarak ne olarak geçiyor o sorun bilmiyorum ama yazıların çözünürlüğü tam verilmiyor imiş çoğu monitörde.

Tasarımcı Monitörü

gibi.

şimdi açtım baktım. zaten monitör ile MacBook ekranı üst üste duruyo, monitörü arka üst kısımda tutuyorum ve iki ekran çalışıyorum. ana ekran olarak harici monitörü kullanıyorum. Mac ekranı yardımcı işler için. siz söyleyince inceledim. evet metin keskinliği konusunda sanki bi fark var gibi hocam. ama şu ana kadar benim fark etmediğim bir şey oldu bu. yani arada fark varsa bile çok çok az bi fark var. sizin paylaştığınız resimdeki gibi bariz fark yok asla.

aslında fark etmiştim bunu ama ben bunu Mac'in kendi ekranında görmüştüm gibi hatırlıyorum.

şimdi resim çekip aradaki farkı göstermeye çalışacağım ama resimde çok belli olmaz sanırım.

hocam şimdi bi kıyas resmi atıyorum ama fotoğraf kalitesi kötü olduğu için aslında çok fikir vermeyecek size:

Tasarımcı Monitörü

aslında iki yazı arasında bi keskinlik farkı var ama bu fotoğrafta anlaşılmıyo. aslında Mac'in DELL ekranındaki yazılarda, çizgilerin kenarkarında siyah renkten beyaz renge geçişler keskin değil de kademeli oluyo gibi. yani blur hissi var evet. bu paylaştığım fotoğrafta makinenin çekimi keskin olmadığından iki yazıyı da bulandırmış ve siz fotoya bakıp farkı anlayamayacaksınız.

haa, unutmadan, bende iki adet P2723QE yan yana durduğu için, aynı anda yandaki monitörü Linux işletim sistemi ile açtım ve bu DH sayfasını açtım. iki monitör bitişik durdukları için yazıları direk kıyaslama şansım oldu.

açıkçası evet sizin söylediğiniz gibi Mac'te bu monitörde bi text render sorunu mevcut. ve bu bi rezillik. ben de siz deyince fark ettim. ama sizin paylaşmış olduğunu görseldeki kadar büyük bi fark yok bende.

peki sonuç?

hocam ben Mac'i çok düzenli kullanmıyorum. Mac'i sadece deneyimlemek için almıştım ve asıl işlerimi hâlâ Linux / Windows üzerinde yapıyorum. sanırım bu yüzden bu sorunu pek fark etmemişim. aslında fark etmiştim ama sorun çok düşük pertebeli olduğu için adını koyamıyodum. sadece "bu görüntüde bi fark var" diyodum içimden. farkın tam olarak ne olduğunu siz söyleyince anlayabildim.

tam zamanlı olarak Mac+P2723QE kullanacak birine önerir miyim? sanırım önermemem gerekir. çünkü, az ya da çok fark etmez, ortada bi sorun var. keskinlik önemli. göz ardı edip: "bişey olmaz yaa" diye geçiştirilecek bi durum değil bence.

• çok teşekkürler.Haklısınız.

Şimdi ben bu text olayını biliyorum, özellikle buna dikkat edeceğim, hep gözüme takılacak.Aslında güzel gayet ,renkleri iyi veren bu monitöre bile burun kıvıracağım.Fakrında olmayan birisi çok güzel der doğal olarak.Çünkü güzel.Bakın siz farkında bile değilmişsiniz

Şimdi öğrendikten sonra gözünüze takılacak eğer takıntılı birisi iseniz.Ama zaten yan işler için kullanıyorsunuz pek sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 1 Eylül 2024; 13:19:36 >
  • Tasarımcı Monitörü
    Tasarımcı Monitörüprad.de
    Top 10 Bestenlisten Monitore - Prad.de
    https://www.prad.de/test-kaufberatung/top-10-bestenlisten/monitore/

Grafik ve Design listelerine bakabilirsiniz. Ama üst uç monitorler vardır ve çözünürlük değil gerçekçilik odaklıdır incelemeler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.