Şimdi Ara

Tasarım Bilgisayarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok fazla böyle konu var ama bu konu hem güncellenmiş olur hem de diğer konuların bana pek yardımı dokunmadı. Çok profesyonel bir tasarımcı değilim ama şu anki düzeyim için uygun gelen her programı kullanırım/kullanıyorum. Oyun oynarım ama o kadar önemli değil. Kullanacağım bilgisayarda klasik özellikleri isteyeceğim: Hızlı (mümkünse gayet hızlı), görüntü kalitesi yüksek, sıkıntı çıkarmayacak (aşırı ısınma v.b), rahat kullanılabilecek bir laptop arıyorum. Bütçem en fazla 2500-3500 tl arasındadır. Bu arada neden laptop gibi yorumlar gelebilir. Şimdiden açıklamasını yapayım: çok fazla bilgisayar kullanan bir insanım. Şöyle ki, dışarı çay bile içmeye çıksam, çay içerken bilgisayar kullanırım. Şimdiden öneriler için teşekkür ederim.

• Tasarımda ne üzerine tasarım ?
    Web
    3d model
    Photo shop
    Animasyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Tasarımda ne üzerine tasarım ?
    Web
    3d model
    Photo shop
    Animasyon
    Web ve photoshop.
  • Macbook Pro aradığınız cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Macbook Pro aradığınız cihaz.
    Mac alın, düşünmeyin gerisini. Biraz pahalıdır ama yapacağınız birkaç işle çıkartırsınız parasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barlas3

Mac alın, düşünmeyin gerisini. Biraz pahalıdır ama yapacağınız birkaç işle çıkartırsınız parasını.

Alıntıları Göster
    Bilgisayara geçemiyorum da bana link verebilir misiniz? Bilgisayar(lar)ın fiyatını ve özelliklerini içeren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurbak0

Bilgisayara geçemiyorum da bana link verebilir misiniz? Bilgisayar(lar)ın fiyatını ve özelliklerini içeren.

Alıntıları Göster
    bencede mac en uygunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ve donanım
    3 yıl önce açıldı
    Bilgisayar ve Donanımları
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stallone12

bencede mac en uygunu

Alıntıları Göster
    MacBook Pro 13 inch i7 2.9GHz-4GB-750GB Mesela bu olabilr mi?
  • quote:

MacBook Pro 13 inch i7 2.9GHz-4GB-750GB Mesela bu olabilr mi?

Alıntıları Göster
    13" bir makinada ne tasarımı? Bize 23"'ler de bile zorlanıyoruz.

Eğer tasarım yapılacaksa ciddi ciddi ekran en az 18" olmalı, Mac'lerde büyük erkanlar anormal pahalı. Ve performansları da kesinlikle fiyatınca değil.

Bu dediğim boyda laptopu taşımak zaten zor olacaktır. 10 küsur yıldan beri bu işlerle uğraşan arkadaşınız olarak diyorum ki laptopa bu kadar para gömmeyin çok ama çok yazık olur. 4 - 5 binlikten aşağısı sizi kurtarmaz ve 1000 Tl'lik masaüstü performansı alırsınız.

Kendimden örnek vereyim zamanına göre görece iyi makina aldım ve para oldukça da onu geliştirdim yanınada ucuz yollu bir laptop aldım mobil olmam gerektiğinde onu kullanıyorum. Ama inanın onda iş yapıp vakit kaybetmek yerine o saatlerde gezip eğlenip eve gittiğinde masaüstüne geçsen emin ol iş daha çabuk biter.

Hele hele render dedin mi isterse 52 çekirdekli laptop olsun ızgara niyetine kullanırsın anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

13" bir makinada ne tasarımı? Bize 23"'ler de bile zorlanıyoruz.

Eğer tasarım yapılacaksa ciddi ciddi ekran en az 18" olmalı, Mac'lerde büyük erkanlar anormal pahalı. Ve performansları da kesinlikle fiyatınca değil.

Bu dediğim boyda laptopu taşımak zaten zor olacaktır. 10 küsur yıldan beri bu işlerle uğraşan arkadaşınız olarak diyorum ki laptopa bu kadar para gömmeyin çok ama çok yazık olur. 4 - 5 binlikten aşağısı sizi kurtarmaz ve 1000 Tl'lik masaüstü performansı alırsınız.

Kendimden örnek vereyim zamanına göre görece iyi makina aldım ve para oldukça da onu geliştirdim yanınada ucuz yollu bir laptop aldım mobil olmam gerektiğinde onu kullanıyorum. Ama inanın onda iş yapıp vakit kaybetmek yerine o saatlerde gezip eğlenip eve gittiğinde masaüstüne geçsen emin ol iş daha çabuk biter.

Hele hele render dedin mi isterse 52 çekirdekli laptop olsun ızgara niyetine kullanırsın anca.

Alıntıları Göster
    İnşallah üniversiteyi tutturduğum zaman okul içinde lazım olacak ev içinde ben de masaüstü taraftarıyım ama yapacak bir şey yok. Ayrıca mac laptop 15 veya 17 olması lazım en büyük ekran. Yani performans var ekran yok. feylosoft dediğin mantığıma çok yattı, aklıma gelmemişti bu. Peki bütçe aynı kalsa bile hem masaüstü hem laptop alabilir miyim, önerin var mı bilgisayar olarak cevabını bekliyorum.

• quote:

İnşallah üniversiteyi tutturduğum zaman okul içinde lazım olacak ev içinde ben de masaüstü taraftarıyım ama yapacak bir şey yok. Ayrıca mac laptop 15 veya 17 olması lazım en büyük ekran. Yani performans var ekran yok. feylosoft dediğin mantığıma çok yattı, aklıma gelmemişti bu. Peki bütçe aynı kalsa bile hem masaüstü hem laptop alabilir miyim, önerin var mı bilgisayar olarak cevabını bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Örneğin ben 12 taksitle 4 çekirdekli, 6 gb ramlı, 750 gb lik samsung laptop almıştım 12 taksite 1300 tl civarı. Neredeyse bir yıl oldu şimdi yakın performansa 1000 hatta daha düşük paralara laptop alınılabilinir.

1500 tlyede güzel bir kasa toplarsın ileriye dönük. Para oldukça ram, ssd disk ve harddisk takviyesi yaparsın. Sadece işlemci çok iyi olsun ve anakart onu kurtarsın geri kalan zamanla olur. Ekran kartı için 200 tlyi geçmeye gerek yok diye düşünüyorum.

• quote:

Örneğin ben 12 taksitle 4 çekirdekli, 6 gb ramlı, 750 gb lik samsung laptop almıştım 12 taksite 1300 tl civarı. Neredeyse bir yıl oldu şimdi yakın performansa 1000 hatta daha düşük paralara laptop alınılabilinir.

1500 tlyede güzel bir kasa toplarsın ileriye dönük. Para oldukça ram, ssd disk ve harddisk takviyesi yaparsın. Sadece işlemci çok iyi olsun ve anakart onu kurtarsın geri kalan zamanla olur. Ekran kartı için 200 tlyi geçmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Pek bilgisayar donanımından anlamam, hangi kart neye uyumlu neye değil benim için sıkıntı olacak bu toplama işi. Ayrıca ekran kartına neden fazla önem vermeyeyim?

• quote:

Pek bilgisayar donanımından anlamam, hangi kart neye uyumlu neye değil benim için sıkıntı olacak bu toplama işi. Ayrıca ekran kartına neden fazla önem vermeyeyim?

Alıntıları Göster
    Donanım genelde en düşük donanım hızında çalışır derler ama pratikte amaç grafik olduğunda sıralama şu şekildedir

İşlemci - anakart -ram - hdd/sdd disk - ekran kartı - kasa - ve diğer elemanlar

Ekran kartları eskiye göre daha çok göre yapıyor ama genede biizm kullandığımız yazılımlar işlemci ve rame yüklenir genelde Örnek vereyim kdv dahil 60-70 Tlilik kartla yıllarca hiç sorun yaşamdan dergi vb işleri yaptık ama 70 tl lik işlemci olsaydı nal toplardık.

Not: işinizin ağırlığı web üstüne ise çok üstün bir sisteme ihtiyacınız yok.

Bizim alanda donanım ağırlığı şuna göre belirlenir. 4. şık sizi ilgilendiriyorsa güncel her sistem işinizi görür.

1- 3d model/animasyon ve render
    2 - video kompositleme, kurgu, efekt ve render
    3- Grafik tasarım
    4. interaftif ve web tasarım

• quote:

Donanım genelde en düşük donanım hızında çalışır derler ama pratikte amaç grafik olduğunda sıralama şu şekildedir

Ekran kartları eskiye göre daha çok göre yapıyor ama genede biizm kullandığımız yazılımlar işlemci ve rame yüklenir genelde Örnek vereyim kdv dahil 60-70 Tlilik kartla yıllarca hiç sorun yaşamdan dergi vb işleri yaptık ama 70 tl lik işlemci olsaydı nal toplardık.

Bizim alanda donanım ağırlığı şuna göre belirlenir. 4. şık sizi ilgilendiriyorsa güncel her sistem işinizi görür.

1- 3d model/animasyon ve render
    2 - video kompositleme, kurgu, efekt ve render
    3- Grafik tasarım
    4. interaftif ve web tasarım

Alıntıları Göster
    Edit: Yanlışlıkla gönderilmiş gereksiz ileti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurbak0 -- 29 Mayıs 2013; 1:39:21 >

• quote:

Edit: Yanlışlıkla gönderilmiş gereksiz ileti.

Alıntıları Göster
    Baştada dediğim gibi daha başlangıç aşamasındayım. Yani şimdilik benim bölümlerim 3 ve 4. Senin de dediğin gibi bilgisayarı yenilemek düşüncesi içerisindeydim ama bu düşünce bir laptop gelir sonra gider onun yerine başka laptop gelir şeklindeydi ve bana acayip pahalıya mal olacağını düşünüyorum ama bu şekilde işimi halletmek beni hem mutlu etti hem de gereksiz masraftan etti. Yorumların için çok teşekkür ederim. İyi geceler.

• quote:

Baştada dediğim gibi daha başlangıç aşamasındayım. Yani şimdilik benim bölümlerim 3 ve 4. Senin de dediğin gibi bilgisayarı yenilemek düşüncesi içerisindeydim ama bu düşünce bir laptop gelir sonra gider onun yerine başka laptop gelir şeklindeydi ve bana acayip pahalıya mal olacağını düşünüyorum ama bu şekilde işimi halletmek beni hem mutlu etti hem de gereksiz masraftan etti. Yorumların için çok teşekkür ederim. İyi geceler.

Alıntıları Göster
    Tamam benim sorunumu yaşıyorsun :) macbook mu imac mi sen web tasarım dışında php felan da düsnüyormusun ?

• quote:

Merhaba,

@feylesoft Bahsettiğiniz sıralama konusu ilgimi çekti. Notebook alma durumu söz konusu olduğunda kafalar daha da karışıyor. Malum upgrade vs çok daha zor ve bazı bileşenlerde neredeyse imkansız.

Ben de @kurbak0 arkadaşımızın bahsettiği gibi web tasarım için laptop alacağım. Photoshop, Corel, Flash, .Net, SQL Server vs kaldıracak bir bilgisayara ihtiyacım var. Hatta forumda benzer bir konu açmıştım.http://forum.donanimhaber.com/m_75660881/tm.htm (@kurbak0 arkadaşım, belki benim konum da yardımcı olur size, dilerseniz takipte kalın.)

Şimdi sizin bu sıralamayla ilgili mesajınızı görünce ekran kartının kalitesi konusunda acaba abartıyor muyum da dedim. Sonuçta render vs yapmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: $php

Tamam benim sorunumu yaşıyorsun :) macbook mu imac mi sen web tasarım dışında php felan da düsnüyormusun ?

Alıntıları Göster
    Evet, düşünüyorum.
  • Dell presicion M6600 ve Alienware m17x r4 için pm atıldı
  • İlginiz için teşekkürler. Yanıt verildi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.