Şimdi Ara

Tarihe çalışma taktikleri!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın tarih sınavım var 50 sf kafam almıyor ya ib çalşma yöntemi falan bulsanız çok güzel olur lütfen

• Bizim tarih öğretmenimiz dersin sonunda bir sonra ki işleyeceğimiz konuyla ilgili sorular veriyor.Sınavın da %90'ı o sorular ile değelendirme sorularından çıkıyor.50 sayfa pek bir şey değil.Hocanın derste anlatırken önemli görüpte baskıyla anlattığı yerlere, antlaşmalara, savaşlara, bunların sebep-sonuçlarına ve deftere çalış.Hatta genellikle kızlar özetler çıkarır kağıtlara eğer ki sınav yarın değilse ve de çıkaran varsa git fotokopisini çektir.Tarih çok basittir o kadar da büyütülecek bir şey yok.
  • ezberin iyi değilse sana güzel bi taktik verebilirim.önemli olduğunu düşündüğün,altını çizdiğin yerleri sesli bi şekilde, arkadaşınla karı kız muhabbeti yaparmış gibi oku.
    misal; Halifeliğin Kaldırılması: -" halifelik piyasada oldukça Cumhuriyet her an tangaya gelme tehlikesinde olduğundan anası avradı yedi sülalesi ortadan kaldırıldı... " v.s

biraz garip gelebilir ama son derece etkili bi yöntemdir.sınavdan 10 dk önce bütün konuları bu şekilde okuyup sınava girer ve başarıyla geçerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi costance -- 5 Nisan 2009; 16:00:00 >
  • Konular arası bağlantıyı kurabilirsen, hafızanda kalması kolayşır.
  • Kitaptaki konuları gruplandır.Renkli kalemle konuları boya.14-18 arası X konuysa sarıya boya , 18-23 arası Y konuysa kırmızıya boya misal.Sonra konuları teker teker çalışıp bitir .Bir konuyu anlamadan diğer konuya geçme Çünkü Tarih dersinde konular birbiriyle bağıntılıdır . Tum konuları bıtırdıgınde kıtaptakı Değerlendirme Sorularını boş bir kağıta tek tek cevapla.Görceksin ki çok yüksek bir başarı sağlamışsın konularda .
  • mutlaka yazarak çalış.

Ben soru cevap çıkarır çalışırdım lisede öyle de güzel oluyor ya da pragraf paragraf oku her paragraf da ana düşünceyi falan yaz kağıda. Aklında daha iyi kalır yazarak çalışırsan. Okuyup geçersen hiç bişey kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: costance

ezberin iyi değilse sana güzel bi taktik verebilirim.önemli olduğunu düşündüğün,altını çizdiğin yerleri sesli bi şekilde, arkadaşınla karı kız muhabbeti yaparmış gibi oku.
    misal; Halifeliğin Kaldırılması: -" halifelik piyasada oldukça Cumhuriyet her an tangaya gelme tehlikesinde olduğundan anası avradı yedi sülalesi ortadan kaldırıldı... " v.s

biraz garip gelebilir ama son derece etkili bi yöntemdir.sınavdan 10 dk önce bütün konuları bu şekilde okuyup sınava girer ve başarıyla geçerdim

evet bu yöntem gerçekten işe yarıyo..

ya da sesli okursun kaydedersin telefonuna sonra kulaklıkla dinlersin şarkı dinler gibi tuvaletteyken, minibüsteyken, uzanmışken vs. vs. illa aklında kalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ezberin iyi değilse sana güzel bi taktik verebilirim.önemli olduğunu düşündüğün,altını çizdiğin yerleri sesli bi şekilde, arkadaşınla karı kız muhabbeti yaparmış gibi oku.

Boğaziçi Üniv. kazanan arkadaşım böyle çalışıyordu

• quote:

Orjinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Boğaziçi Üniv. kazanan arkadaşım böyle çalışıyordu

Bende sıralama oldugu zaman baş harfleriyle ilgili küfürlü şeyler uyduruyorum daha çok akılda kalıyor

• Kesinlikle yazarak çalış. Paragrafı oku ve önemli olan cümleyi kağıda not al. Kesinlikle zaman dilimlerini sıralı olarak çalış ki bağlantıyı kurabilesin. Böylece daha çok akılda kalır. Ayrıntılara kesinlikle takılma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.