Şimdi Ara

Tarih Sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • I.Abdülhamid döneminde yerli malı kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışılmıştır.

Bu duruma hangi gelişmeler neden olduğu söylenebilr?

a) Mutlakiyet yönetimin güç kazanması
    b) Toprak kayıplarının artması
    c) Avrupayı örnek alan ıslahatların yapılması
    d) Askeri harcamaların artması
    e) Kapitülasyonların yaygınlaştırılması

Cevap e. Açıklarsanız sevinirim

• Zaten kapitülasyonların etkisinin azaltılması amacıyla yerli malı kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışıldı. Şıkta bir bozukluk var. Kapitülasyonların etkisi yerli üretici için azalmıştır olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokrates_ -- 14 Şubat 2013; 12:14:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sokrates_

Zaten kapitülasyonların etkisinin azaltılması amacıyla yerli malı kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışıldı. Şıkta bir bozukluk var. Kapitülasyonların etkisi yerli üretici için azalmıştır olmalı.

Hatalı gibi geldi bana da.
  • Şöyle düşündüm ben ; Kapitalisyonlar ile yerli olmayan insanlara verilen ayrıcalıklar ve imkanlar arttırılmış ve bu şekilde ticarete yansımış oldugunu farz edersek toplum içinde halk bu kişilere mecbur kalacagından I. abdulhamit 'de bu durumun etkilerini azaltmak için yerli malını kullanmayı yaygınlaştırmaya çalışmıştır.
  • Anladım kapitülasyonlar arttırıldığı için yerli malı uygulamasına geçildi . Bize de nedenini sorduğu için e şıkkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuba001

Anladım kapitülasyonlar arttırıldığı için yerli malı uygulamasına geçildi . Bize de nedenini sorduğu için e şıkkı

Aynen öyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13 Eylül (Ana Konu)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.