Şimdi Ara

tarih saat ayarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
38.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zannetmıyorum
  • Saat ve tarihi güncellemede hata yaşıyorum bende.
  • Bioz pilini çıkarıp 5 saniye sonra tekrar takın, eğer düzelmez ise yeni bir pille deneyin
  • pille ilgili bir sorun olsa direk 2000 li bir tarihe atar ama burdaki sorun 2005 e dönüyor.bios güncel bile olsa acaba 2005 e dönermi(bence dönmez)

    saat-tarih sorunları için bölzgesel ayarlarınızı kontrol ediniz.(ülke-saat-tarih dilimleri).problem devam ediyorsa kullanıcı profilinizi gözden geçirin.olmadı yeni bir kullanıcı hesabı yaratıp tekrar deneyin.

    kullanıcı hesapları küçük bir sorunmuş gibi gözüksede büyük problemlere de yol açabiliyor.pc de hiç bir hata vb uyarı vermiyor ama pc ye ne yaparsan yap(yükleme silme kopyalama masaüstü deiştirme)yeniden başlattıpında sanki deepfreeze varmış gibi eskiye dönüyor ve bunun gibi birçok problem(adamlar nasıl bir işletim sistemi yapmışlar yaw

    en son olarak virus taraması yap.hatta en baştada da yapabilirsin.




  • HANNIBAL KING KARDESIM BENIM PC 2001 E GIDIYODU
    PİLİ DEGİŞTİRDİM PC HİÇ AÇILMADI ŞİMDİ NAPCAS
  • quote:

    Orjinalden alıntı: predator06

    HANNIBAL KING KARDESIM BENIM PC 2001 E GIDIYODU
    PİLİ DEGİŞTİRDİM PC HİÇ AÇILMADI ŞİMDİ NAPCAS


    senin sorunun topicle aynı ama senin önce bilgisayarı kullanılabilir duruma getirmen lazım.sana bir kaç seçenek sunacağım.büyük ihtimal problemlerin çözülecektir.
    anakart belki koruma konumuna almıştır kendini.voltajdan etkilenmiştir.statik almıştır. vs vs.

    elektrikten çek bilgisayarı.pili ters takıp kısa devre yapmasını sağla.bir kaç saniye bekle.(en son olarak bunu dene riskli bir iş çünkü)

    anakart üzerlerinde biosu tamamen sıfırlamak için clear cmos jumper leri bulunur.genellikle jr1(jumper1)numara olarak adlandırılır.ankart kitapçığında yazar.jumper 1-2 de iken normal 2-3 de iken silme modunda olur.sen pc elektirkte iken o jumper kulakçığını 2-3 e al sonra açma-kapama tuşuna bas(bilgisayar açılmayacaktır)sonra tekrar 1-2 konumuna al.düzelmesi lazım.eğer hala açılmıyorsa.tüm elektirğini çekip bir mühdet daha beklemeni tavsiye ederim.istersen yukardaki tavsiyemi deneyebilirsin.

    belki pille ilgili sorunun yoktur.o anda şans eseri power suplly da yanmış veya arızalanmış olabilir(standart oem güç kaynaklarıda çok sorun çıkartabiiyor.örn:bilgisayara elektrik geliyor.herşey tamam görüntü yok yada tam her şey yolunda derken bi anda ekran kararıyor.rest atınca düzeliyor.bu konuda power supplydan şüphelenen oldumu hiç?şüphelendim deiştirdim ve sorun ortadan kalktı).sağlam bir power supply ile denemenide şiddetle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoldagezen -- 20 Eylül 2007; 8:38:40 >




  • forumda gezinirken gözüme çarptı bu konu sevgili arkadaşlarımız sana elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış zaten ama senin tek sorunun pillen onu çıkarıpğ yeni bir pil tak ama zaten almışsın ve pc çalışmıyor diyorsun hiç mi çalışmıyor yoksa çalışıyor ama görüntümü gelmiyor tamn olarak aydınlatki senin sorununu çözelim
  • arakadaşlar bu sorun tek nedeni cmos pilli başka bir şey değil ben çok test ettim
  • birincisi hiç aklınıza gelmedi mi clear cmos jumperı vardır. onu 1 kere tak ve power dugmesıne bas.sistemin o anda çalışmazsa canını sıkma dogru yoldasın. az once taktıgın jumperı sök ve yenıden power dugmesıne basarak cıhazın acılır hale gelecektır.

    ikinicisi ise bu tür saat tarih ayarları anakarttan veya power supplydan hattta ve hatta kasadan şase alıyorsa bu sebebten dolayı pili devre dışı bırakıyor olabilir. eğer usta bır donanımcı isen anakartını sök kasadan ve anti-statik ve yalıtkan bir malzeme üzerinde test et 1-2 gun sorun cıkarmazsa kasaya vidalama esnasında vidanın altına yalıtkan bır malzeme koymalısın. bios update te sorunu çözebilir dıye düşünüyorum. ama senin olayın kesinlikle DONANIMSAL bir sorun..yani saydıgım şekilde ANAKART-POWER SUPPLY-KASA ....

    çözümünde bu yolları denemen faydalı olacaktır.sorunun kaynagını bulmuş olacaksın mutlaka.
  • arkadaşlar herkese yardımları mesajları için teşekürler
    sorun ramdeymıs yenı ram alıp taktım calıstıı
    halbukı kasayı acınca sadece pili çıkardım ve pili çıkarmadan önce pcde çalısıyordum
    ram nıye bozuldu bunuda anlamıs değilim
    ama bunada şukur anakartıda degıstırmek zorunda kalabılırdım belkıde :)
    neyse herkese mesajları ıcn tesekkur ederım saglıcakla kalın
  • Arkadaşlar benim ana kartta tarih ayarları şöyle bu normal'mi

    AY,GÜN,YIL
  • gavran G kullanıcısına yanıt
    olması gereken bu.tarih yazılımında amerika baz alınıyor diye biliyorum.malum bizim ülkede gün önce yazılırken yurt dışında bu durum geçerli değil.
  • Bios pilini çıkar tak büyük ihtimal olacaktır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.