Şimdi Ara

tarayıcı tabanlı oyun sitesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tarayıcı tabanlı bi oyun sitesi yapmaya çalışıyorum. web kısmında bi sorunum yok. onu php ile yazıyorum ve gayet iyi gidiyor. ama bazı işlemlerin sitede sadece kullanıcı online oldugunda değil her zaman yapılması lazım ( örnegin bi kullanıcı bi binanın yapım emrini verdi ve oyundan cıktı) bu işlemleri kontrol edip eger suresi bitti ise gerekli işlemleri yapacak bi program yazmaya basladım( C# ile ama linux server kullanacagım için java da olabilir suan sadece deniyorum :)) esasında yazdım ama sildim tekrar yazdım tekrar sildim çünkü yazdıgım kodlar veritabanını çok yoruyor. bana ornek verdigim işlemi hem vt de nasıl tutarım hemde işlemin bitip bitmedigini vt yi yormadan nasıl kontrol edebilirim? fikri olan var mı? ve kod yazmanıza gerek yok sadece algorıtma yeterli olur :) bide veritabanı olarak mysql kullanıyorum.

• kullanıcı girdiğinde sadece veri tabanını güncellmeek daha az yorar .
    mesela adam binalarına bakarken sen arkadabiten işlem varmı diye kontrol edersin birmişse gerekli işlemleri yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:15:16 >

Orijinalden alıntı: muratsal

kullanıcı girdiğinde sadece veri tabanını güncellmeek daha az yorar .
    mesela adam binalarına bakarken sen arkadabiten işlem varmı diye kontrol edersin birmişse gerekli işlemleri yaparsın

oyle yapmayıda dusunmustum ama ornegin hammadde ureten bi binanın kademesi artınca saatlik hammadde uretimininde artması lazım. eger kullanıcı girdiginde degisikligi yansıtırsam alması gerekenden daha az alacaktır. bu yuzden degişiklikleri anlık olarak yansıtmam lazım :) bunu da vt'yi yormadan nasıl yaparım bilmiyorum :)

Orijinalden alıntı: rob dö şambır

bir katman daha eklemen lazım, tarayıcı+web sunucu+veritabanı yeterli değil. web sunucu sürekli vt'ye bakmayacak, bu katmana soracak. bu katman ayrı bir server process (service veya daemon)

ne demek istedigini tam anlayamadım. server process hakkında tam bi bilgim yok konuyu biraz daha acabilir misin? benim dusundugum sistem de web sunucusu zaten surekli vt'ye bakmayacak sadece kullanıcılar girdiginde onlar icin bakıcak. onun dısında fazladan bi server ekleyip ( windows veya linux kullanacagım dile gore secicem) bahsettigim işlemler için o serverda vt'yi kontrol ettirmeyi dusundum.
    Oyun Adı için Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.