Şimdi Ara

Tanrıyı Kim Yarattı Sorusuna Açıklama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hawk1903

Konuyu şöyle ele almak istiyorum.

Evrenin, insanın, doğanın mükemmel olduğunu varsayalım. Bu mükemmelliği tanrı yaratmış olmalı, kendi kendine olamaz. Diyebilir miyiz. Diyelim.

Peki, mükemmel yaratan mükemmel yaratıcının kendisi nasıl oldu? Onu da ondan daha mükemmel bir yaratıcı yaratmış olamaz mı?

Kendi görüşündür. İnanabilirsin. Bu konu hakkında sonsuza denk felsefe yapabilirsin. Tanrının tanrısını dersin yaratılmamıştır vs. diyebilirsin
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Evrenin ve doğanın mükemmel olduğu fikri bana doğru gelmiyor.

Evrende sürekli fiziksel kuralllarla birşeyler işliyor karadelikler yutuyor, gezegenler çarpışıyor, yeni gezegenler oluşuyor, yıldızlar patlıyor vs...

Düzen olarak algıladığımız şey bizi oluşturan şartların bize uygun olması gibi görünüyor. Oysa zaten bize uygun şartlar olmasaydı biz zaten olmayacaktık.

Sonuçtan sebebe gidersek sonuç için sebep vardı demek yanlış olur.

Elimde 100 adet bilye var ve ben bunu beton zemine saçsam yanyana yapışık olarak 3 tane bilyeye bakıp işte bunun için bilyeleri saçtım diyemem.

Çünkü yapışık sonucuna uymayan 97 adet bilye var.

Bilinen evrende de milyarlarca galaksinin trilyonlarca yıldızın katrilyonlarca gezegenin arasında 3 yapışık bilye gibi duran dünyamıza bakarak bunun içindi demek ne kadar doğrudur.

Burada elbette ihtimaller sayılabilir. Ben ihtimallere olumsuz bakmam. Ama onun için adamda öldürmem.

• quote:

Evrenin, insanın, doğanın mükemmel olduğunu varsayalım. Bu mükemmelliği tanrı yaratmış olmalı, kendi kendine olamaz. Diyebilir miyiz. Diyelim.

Peki, mükemmel yaratan mükemmel yaratıcının kendisi nasıl oldu? Onu da ondan daha mükemmel bir yaratıcı yaratmış olamaz mı?

Big bangi olusturan elementler nasil olustu nerden geldi? Buna bi aciklama gelirse peki onu da olusturan nasil olustu sorulabilir bilim adamlari onlar hep vardi diyor iste hep var olan madde degil Allah dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Entropi yasası var inanların bilinçli olanları fizik kimya vs vb kuralları tanrının kuralları olarak görürler bir enerji açığa çıktığı zaman + dır ama bu aynı zamanda - yide kaçınılmaz kılar aslında bunu hayatımızda çok görürüz... yaş aldıkça yaş rakamımız + olurken bedenimiz - ye düşer araba ile bir yere gitmek istersek aldığımız mesafe + olurken yaktığımız yakıt - ye düşer Tanrı bunun neresinde dir soruyorum? ayrıca zamansız ve makansız düşünemiyen varlıklar olarak zamana ve mekana uymayan bir terimi anlamak ve o na anlam yüklemekte tüm isnsalık boyunca havayı dövmekten öteye gitmeyen tarşımaya birazda bizim dahil olduğumuzu bilmiyecek kadarda saf değilim... elimideki tek imkan ölüm olacak ya birşeyler var yada yok bilemiyoruz şu anda...
  • Mevcutlar içerisinde yaşamsal ongorumuze sığacak tek materyal oksijen gibi duruyor. Bu oluşum gerçekten ayrıksı ve özel. Oksijenin temelindeki değer de fotosentez dediğimiz bitkisel yaşam komplexi gibi.

İlk tohum bizim için ilahi bir var oluş. Bizi sorgulamaya iten şey. Koşup koşup vardığını nokta bir tohumun ilahi olanla bir anılmasına neden olacak kadar acziyet içermekte.

Bana göre tohumun varlığı ve o tohumu halk eden düşünce aynı minval içerisinde değerlendirilmeye tabi tutulamayacak nitelikte olduğu surece ilahi bir var oluşun ilahi başka bir kudrete oykunduğu duşuncesi zincirleme reektif duşuncelere neden olur.

Varacağımız yer çozeceğimiz onulmaz sorunsal bir tohuma ilahi kudret bahşetmek mi?

Bu beni acziyete surukluyor. Kendi varlığını muhtaç olduğum yapıyı kendime aş ediyorum ve bu beni helvadan yapılmış putların bana yaptığı en büyük iyiliği anımsatıyor.

Teorik denklikte helvadan yapılmış putun yaşamsal değeri bitkinin yaşamsal anlamdaki denkliğine denk duşmesi bakımından aranılan ilahi elin insanın elinden başkası olamayacağı dongusel hakikatle karşılaşıyoruz.

İnsan aklına kendi elinin hareket sebebini mi soruyor? Bu cevabı kendi urettiği soruya karşı veremiyor mu?

İlahi makamın kendini koruma altına kale nevinden duruşu bence insanı urkutmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: beckhir.36

quote:

Big bangi olusturan elementler nasil olustu nerden geldi? Buna bi aciklama gelirse peki onu da olusturan nasil olustu sorulabilir bilim adamlari onlar hep vardi diyor iste hep var olan madde degil Allah dir

Kanıtla

• hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Maddeye akil ve kudret yuklenemiyecegine gore, ve nitekim karmasadan herzaman kaos olusur bu nedenle ustun bir akil tarafindan yaratildigimiz asikar

• quote:

Orijinalden alıntı: beckhir.36

Maddeye akil ve kudret yuklenemiyecegine gore, ve nitekim karmasadan herzaman kaos olusur bu nedenle ustun bir akil tarafindan yaratildigimiz asikar

Kanıtlayamadın. Aşikar olan nedir?
  • beckhir.36 B kullanıcısına yanıt
    Hep vardı demiyor hiçlik vardı diyor kendi kendine patladı ve her şey o patlamayla ortaya çıktı

• inanç adı üstünde inanmaktır. inanmak kalptendir ne bilimsel cevap ne mantık arayabilirsiniz. şu tartışmalardan öyle bıktım ki
  • İnsanın munasebetleri çerçevesinde tanrıya veya gizlenen yehuvaya inancı mumkun.

Neden Allahu değil de bunlar varken ısrarla tanrı veya soylenmesi gerektiği halde yehuva değil?

Bence suret bakımından insan diye tanımlanan varlık yehuvanın ta kendisidir.

Kendi suretinde yaratan kimdir? Eş tayin eden kimdir?

Bence biz yehuva ile karşılaşıp bunu kim yarattı dersek ilahi makamın amacını da anlamış olarak sorgulayanlardan oluruz.

Yanımda şu an onlarca kişi var bunlar ğayble konuşuyor gibi insanların sırlarını ifşa edip gıybet ediyor ve bence gunahlarını yuklenip sevaplarından vererek keffaretlerini oduyorlar.

İlahi olanın boşa çalışmış ve çok yorulmuşlara muazzam cevabı.

• kendi kendine patlayan o kadar gezegen var
    peki niye dünyaya dönüşmüyorlar ?
    bir gezegen patlayacak ve tesadüfen bir sürü canlı ortaya çıkacak ?
    mantık dediğin bu mu ?
  • donusmedigini, yeni canlilar olusturmadigini nereden biliyorsun? gidip gordun mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    peki sen gidip gördün mü ?
    yani laf olsun diye sormak adet oldu :)
  • Cevap veremedigine gore gitmemis oldugunu anladik

lutfen gidelim gorelim, ondan sona yokmus diyelim.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    yine başladık saçmalardan ,seçmeler işine :)

bana ne diyorsun git gör ve göster
    olduğunu iddia eden sensin
    iddia eden iddiasını ispatla yükümlüdür
  • tanri var deyip ispatlayamiyorsun ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

tanri var deyip ispatlayamiyorsun ama

Konuyu bilmiyorum ama şu söylediğini cahil söylemez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    konuyu bil o zaman

yazdigima gelince sen ispatlayabilir misin tanrinin varligini?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

konuyu bil o zaman

yazdigima gelince sen ispatlayabilir misin tanrinin varligini?

Tanrı ispatlansaydı herkes inanırdı.
    Burası İslama göre imtihan dünyası değil mi?
    Tamam o zaman problem yok adamın inancı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 28 Nisan 2016; 8:29:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.