Şimdi Ara

Tanımlanamayan Ağ Sorunu [harbi delirtti]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun şu. PC'yi açtığımda internete sorunsuzca bağlanabiliyorum. Ama bi süre sonra (bazen bikaç saat bazen 5 dakika) başlat çubuğundaki bağlantı simgesi sarı ünlem işareti gösteriyor. İnternete bağlanamıyorum
    Tanımlanamyan ağ, internet erişimi yok gibi şeyler diyor.
    Sorun gider dediğimde
    "kablosuz ağ bağlantısı" geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil.
    diyor.
    Modeme bazen powerline yoluyla kablolu olarak da bağlanıyorum. PC açılınca sadece birini kullanıyorum. Bu sorun olunca her seferinde diğer bağlantıyı deniyorum ama değişmiyor.
    192.168.2.1'den modeme ulaşabiliyorum. (ZTE marka). İnternette okuduğum bikaç şeyi denedim ama olmadı. Denetim masasından IP DNS felan verdim, Modemden DNSOverride'ye izin verdim. cmdden flush mlush felan denedim olmadı.
    Modemden PC'ye özel ağ mı atılıyomuş felan onları bilmiyorum belki çözüm öyle bi' şeydir.
    Pc CasperNirvanaTW9 (galiba). Driveler her sitede aynı. Denetim masasından güncelle dediğimde bu zaten en güncel sürüm diyor.
    Bi de sorun internet değil. Evde aynı modeme kablosuz bağlanan 3-4 cihaz var + tivibu kutusu var. Ama sadece bende bu sorun oluyor. Telefonundan bağlanan kardeşimde hiç kopma olmuyor mesela.

Bulduğum tek çözüm PC'ye reset atmak ama benim PC'de SSD felan yok çok uyuz. Bazen hemen kopuyor delirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denemecop -- 1 Haziran 2015; 22:09:43 >

• Beyler günde 7-8 kere reset atıyorum bilgisayara. Sırf bu konuya yazmak için bi kere daha reset attım. 10dk olmadan kopuyo internet lüften bu işlerden anlayan biris yardım etsin.
    Kısaca sorunu şöyle:
    Pcnin int bağlantısı kopuyo. Ağ erişimi yok diyo. Wifiden bağlantıyı koparıp tekrar bağlanmaya çalıştığımda ise ağı hiç tanımlayamadan kalıyo öyle.
  • Modemi değiştirmeyi denediniz mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • micsociet kullanıcısına yanıt
    Modem şu tivibunun kendi verdiği modem. Tam nasıl değiştireceğimi bilmiyorum çünkü decoder dedikleri şey de internete bağlı.
    Ayrıca bu sorun sırf PC'de. Modeme bağlanan diğer aletlerde böyle bir sorun yok.

Çok tuhaf bir şekilde şunu farkettim. Bazı sitelere girdiğimde bu sorunla KESİN karşılaşıyorum. Farklı browser olsa bile farketmiyor bu sitelere girdikten hemen sonra bağlantı kesin mal oluyor. Tekrar bağlanmaya çalışınca tanımlanamıyor. Tek çözüm res atmak oluyor yine. Ayrıca kablosuz ya da powerlink bağlantı farketmiyor ikisinde de aynı sorun oluyor.
    Şu iki sitede kesin kopuyor:
    memecenter.com
    wiki.teamliquid.net/dota2/

Sorun bence Pc'de ama ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.
  • Bilgisayarınıza statik IP vermeyi denediniz mi modemin dağıttığı IP bloğunu bulmanız lazım eğer networkunuzu kendiniz kurmadiysaniz ağa bağlı olan cihazların iplerini görüp aynı IP bloguna çekmeyi deneyin yanı 192.168.*.* blogunda değilse yada ayarlı olan ipniz ne ise değiştirin öyle deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostum aşağıda belirttiğim adımları kullanman yararlı olacaktır. Eğer sorun devam ediyorsa modem ve wi-fi adapteri kontrol etmen gerekir.

-Başlat
    -Denetim Basası
    -Ağ ve Paylaşım merkezi
    -Bağaştırıcı ayarlarını değiştir
    -Kablosuz ağ bağlantısı
    -Sağ tık özellikler
    -Internet Protokolü Sürüm 4

AirTies

IP Adresi: 192.168.2.64
    Alt Ağ mask.: 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçedi: 192.168.2.1

Zyxell

Ip Adresi: 192.168.1.64
    Alt Ağ Mask: 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.