Şimdi Ara

Tamamı Türk Yapımı!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu forumu okurken atatürkün bir sözü aklıma geldi bilim ilim neredeyse gidin alın edinin öğrenin. Dünyada bilim dili olarak ingilizce kullanılıyor hemen hemen tüm bilimsel yazılar ingilizce olarak yayınlanıyorsa. Biz ülkece teknoloji olarak hakim bir noktada değilsek bu oyunun ingilizce yada türkçe olması konusunda pekde tartışma olmaması gerek derim. Microsoft,IBM,Mc gibi dev firmalarımız yoksa yazılım şirketlerimiz sadece piyasaya küçük paket yazılımlarla para kazanıp ayakta kalmaya çalışıyorsa bu esnada bir kaç insan cesaret etmişde bir online oyun yapmışsa.

BU ARKADAŞLARI SADECE KUTLARIM VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.

Eleştirirkende yapıcı olmak gerek hepiniz şurda en kallabi oyunu bile 1 ay enfazla oynuyosunuz sonra kaldırıp atıyosunuz. Oynadıgınız online oyunların yapım aşamasında harcanan paranın ne düzeyde oldugundan en ufak bir haberiniz yok yaşlar itibari ile zaten türkiyede erişkin insanların hayat mücadelesinden oyun oynamaya vakti yok siz kardeşleriminde eleştrilerde sag duyulu olmanız gerekmekte.

Tüm arkadaşlara hayatlarında başarılar diliyorum.....

• Değişik bir oyuna benziyor
  • indiriyorum deniyeceğim.
  • bende indiriyorum destek olun arkadaşlar köstek olmayın abidik gubidik çince korece oyunları oynıcanıza ingilizcede olsa bu oyunu oynayın
  • sadece yukarıdaki ss ye bakıp konusuyorum arkadslar anladığım kadarı ile oyunda grafik denilen bişey yok arkadslar adamlar artık oyunlar için ozel ekran kartları hatta ve hatta oyun için ozel monıtorler cıkarıyorlar gunumuz oyunlarında aranan en onemli ozelliklerin başında grafik geliyor grafik ne kadar guzelse oyunun otantizmide okadar guzel oluyor bu oyunda grafik işe yaramaz gibigeliyor ama tabiki bide oyunda (online oyunlar için gecerli bu soyleyeceğim) içerik ve konuda onemli tabiki ss ye bakıp o konu hakkında bilgi edinmem soz konusu bile olamaz belki ama grafikte hayat yok oyunayanlar zevkli ve eğlenceli oyunlar dileklerimle
    bulamadım ulan yuzuklerin efendisi filmi gibi bi oyun beni bu saatten sonra ancak oyle bi oyun keser ancak daha boyle bi oyun yapanda firma yok malesef
  • @PuSaT28 dediğin gibi bir oyunu sana yaparım veya yaparız veya yapılır fakat senden 1 milyon dolar isteyeceğim verebilirsen yaparız... Sanırım demek istediğimi herkes anladı ve sen doğmuşken ( yaşın küçükse karışamam ) lord of the rings veya süper grafikli oyunlar yoktu. Türkiye de biraz geriden geliyor , eğer sen böyle bir oyun yapabilirim dersen yapta görelim de anla ne kadar zor olduğunu , bu tür işlere bulaşmadan bunu anlayamazsın o yüzden boş laflar söylemeyin...
  • tamamı türk yapımı ama tamamı ingilizce bi oyun sanırım ?

spellbook felan ?
  • elbette ingilizce çünkü oyuna türkler katılmadığı için böyle bir sistem uygulamışlar yabancı toplumu topluyorlar nede olsa bizimkiler gavur oyunlarına bayılıo
  • olsun.. Oyunu yapan kişi 2-3 kelimeyi türkçe yapamamışmı?
    ne bileyim. türkiyeden bağlananlar türkçe oyunu indirir.

yabancı oyunlara bayılıyorlar diye bişey yok.
    Şuan, Guild Wars, Wow kalitesinde türk yapımı bi oyun varsa söyle onu oynayayım.
  • yukarıda yazdığım yazıyı oku guild wars we wow kalitesinde oyun yapabilmek için çok iyi bir altyapı , çok büyük bir para vede sponsor lazım tamammı bu üçünü bul yapsınlar
  • ozaman, bizimkiler yabancıların yaptığı oyunları oynamayı seviyorlar deme.

Yalakamıyız biz?
    Ne hoşumuza giderse onu oynarız.

o üçünü ben değil, yapacak adamlar bulsun.
    Benim yada başkalarının oynadığı oyunlara laf atma.
    Zevk meselesi herkez istediğini oynar.

Ben sadece, " bizimkiler gavur oyunlarına bayılıo " lafına takıldım.
  • hala da lafıma katılıyorum zamanında 2 yıl oynadım bu oyunu hiç kimse yoktu önemli olan destek vermektir köstek değil
  • alper xp kardes lafım sana ben ubisoftun bizzard yada dierlerinin kurucusu deilim emin ol onlarınki gibi butcem ve teknolojim olsun en superini yaparım
    ben tuketiciyim uretici deilim ve gorusleimide dile getiririm bi oyunu beğenirim yada beğenmem bu seni alakadar etmez tamam laflarını biraz daha duzgun kur adam gibi yazı yazmışım oraya dusuncemi soylemişim saygı gostermen gerekir yok 1 mil. dolar ver sana iyisini yaparım filan laflarla boş sozler uretme sen git bak bakalım o ubisoftun bizzardın vs adamların butcesi ne kadar teknolojileri hangi boyutta iyi dusuncelerin yanı sıra tenkit edilmeyide oğrenmelisin yada soyle diyeyim oğrenmeliyiz tekrar soyluyorum grafiği olmayan oyunu ben oynamam ama orda sen gormemişsin herhalde oynayanlara kolay gelsin ve iyi oyunlar dileklerimi sunmuşum buna bizim burda saygı derler ama sen anlammaşsın yazık
  • deneyelım degısık bı oyun
  • Kawga yok lütfen arkadaşlar betaymısh şuan oyun zaten.bende bi deniycem bakalım nasılmısh

• Neden halen Türkçe İngilizce kavgası yapılıyor. bu başlığın önceki mesajlarında yanlıs hatırlamıyorsam 20 kere neden ingilizce oldugu belirtilmiş. ayrıca yakında türkçe paketinin geleceğindende bahsedilmiş.
    oyunun sitesi Türkçe, Türkçe forumları var, Türkçe dökümanları var. biz bu işten henuz para kazanmıyoruz ve oturup tüm oyun içeriğini Türkçeye çevirmek zahmetli bir iş. Buna rağmen şu an bunun üzerinde çalışıyoruz.
    Tekrar ve son kez belirtiyorum; biz şu anda oyunu geliştiriyoruz. Oyun open-beta aşamasında. Bu da demektirki henuz tamamlanmadı. Oyunu ilk olarak İngilizce çıkarma nedenimiz test süresince daha çok insana hizmet vermektir. Sonuçta dünyada İngilizce bilen insan sayısı Türkçe bilen insan sayısından daha yüksek. Uzun bir süre hatalar ve eklenecek özellikler nedeniyle Türkçe desteğe zaman ayıramadık. Bahsettiğim gibi kısıtlı olanaklarımız, paramız ve zamanımız var. Bunları anlatmamıza rağmen neden Türkçe değil eleştirilerine sürekli maruz kaldık. Bu yüzdende şu anda uyumadık çalıştık Türkçe websitemizi hazırladık. Dökümanlarımızı Türkçeleştirmeye başladık. Ayrıca oturup oyun içindeki binlerce kelimeyi Türkçeye çevirmeye başladık. Halen bu tür eleştirilerin olması beni üzüyor + yaptığımız Türkçeleştirme çabalarımızın boşa gittiği hissini uyandırıyor. Lütfen biraz daha duyarlı olalım.

Umarım bir daha bu konu üzerine yapılan "boş eleştiri" lere maruz kalmayız. Bunlar yerine oyunu geliştirmeye yönelik "yapıcı eleştiriler" yaparak oyunun gelişimine katkıda bulunabilir ve Türkiyeden çıkan bu oyunu dünyadaki tüm insanların duymasına yardımcı olursunuz.

Oyunda yaklaşık 5000 tane yabancı account var. Ve bu oyuncuların hepsi bu oyunun Türk yapımı oldugunu biliyorlar ve öyle oynuyorlar. Bu sizin gurur duymanıza neden olmuyorsa, gelip burada oyunun neden Türkçe olmadığını tartışmanız kadar anlamsız birşey olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBeaver -- 19 Mart 2007; 16:05:29 >

• ortada kavga felan yok. Ben sadece "neden?" diye sordum.
    Burada gelip, türkler yaptı diye... oyunu oynamamız bekleniyor. Sonuçta oyun oynarken kaybolan zaman benim. Bende hoşuma giden bir şeyi oynamak isterim.

"Bizimkiler yabancıların yaptığı oyunlara bayılıyor" lafına takıldım ve oyunun neden türkçe olmadığını merak ettim.

herneyse...

Benim merak ettiğim başka bir şey var. Bu oyunu hobi olarakmı geliştiriyorsunuz? Yani oyunu geliştirip para kazanmakmı hedefleniyor?
    Eğer bir para düşünülmüyorsa, piyasada olan OpenSource bi oyuna destek vererek onu geliştirmek yerine neden ayrı bir oyun yapılıyor? (kendini deneme hevesimidir?)
    Sadece meraktan soruyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen.
  • Hobi olarak geliştirmiyoruz. Bir opensource oyuna destek vermek, hazıra konmak bize yanlış geliyor. Oyunu 3 senedir geliştiriyoruz. Hazır bir motor kullansaydık istediğimiz sonuca ulaşamazdık. Sonuçta diğer motorun kısıtlamaları bizi ulaşmak istediğimiz sonuç yerine, aynı motor ile yapılmış diğer oyunların benzeri bir oyun sonucuna götürecektir.
    Şu an çeşitli şirketler ile oyunu piyasaya çıkarmak için görüşmeler yapmaktayız. Ama, oyun piyasaya çıktığında bile oyunculardan bir ücret almaya sıcak bakmıyoruz. Büyük olasılıkla cdyi edindiğiniz zaman aylık ücret olmadan oynanabilen bir sistem olacaktır. (bkz: guild wars)
    Para kazanmak için oyuniçi kurduğumuz bir reklam sistemini kullanacağız.
  • ben ve bir kaç arkadaş boşuna yazıyo yada forum okuma alışkanlığı (daha doğrusu okuma alışkanlıgı) olmadıgı için memleketimin genç kesiminde bir yere ulaşılamıyo destek olmak varken hala dil konusuna takmış sabit fikirli bir kaç arkadaş okuyun neden yapılmış ingilizce görün oyunu indirin oynayın fikirlerinizi bildirin yok ben oynamam zevkime hitap etmiyo dersende bu foruma bakma yazıda yazma kardeşim paylaşım amaçlı bir yerde anlamsız bir konuya takılıpda germe ortamı begenmediysen begenmedim de bitir.

Bu yazılar post kasmakdan başka bir amaç taşımıyor sadece bir yerlere bi şeyler yazimda post kasim modunda arkadaşlar takılıyo bu başka bişi deil....

herkese yolunda başarılar....
  • @seljukj

ne bu şiddet bu celal?
    Ortam gerecek olsam bu şekilde (sakin bir uslup ile) konuşmam.
    Vakit yüzünden tüm yazıları okuyamamış olma olasılığım olamaz yani?
    Zaten açıklamayı yapan kişi noktayı koymuş (yukarda neden ingilizce olmadığınında yazıldığını söylemiş)
    Şuan bitmiş bir sohbetin üzerine, senin bu şekilde yazı yazman normalmi sence? Bu durumda "ortamı geren" diye söylediğin konuma sen düşmüyormusun?

Post kasma kısmı ile ilgili bir şey yazmak istemezdim ama POST KASTIĞIMI NEREDEN ÇIKARTTIN?
    Post kasacak bi nick im mi var? "YAMUK"
    Böyle bir nick kullanan birisi post kasarmı?
    Sırf bu post kasma muhabbetine aptal aptal nickler kullanıyorum. Bir süre sonrada yeni bir hesap açıyorum.
    Bundan sonraki nickim "BEN MALIM" olacak. Bakalım ozamanda post kasıyorsun diyen çıkacak mı?

(Bknz: Profilim) Katılım zamanı: 21 Haziran 2006;

9 aylık bir sürede 200 tane mesaj atmışım. Gerçekten post kasıyor gibimi görünüyorum?

Birde senin profiline bakalım.
    Katılım zamanı: 31 Ocak 2007;

50 günlük sürede, 129 mesaj. Ortalamaya vurup karşılaştırdığımız zaman, Post kasan kişinin sen olduğun görünür.

Tabi.. değerlendirmeyi sen neye göre yapıyorsun bilemiyorum.

Nedir yani bu post kasma davası?
    Bir çok mesajda görüyorum "post kasıyorsun, şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsun vb.. şeyleri"
    iyide, bunu yazarken sende post kasmış olmuyormusun?

Bu arada, mesajlarını okumak biraz güç. Yakın zamanda noktalama işaretleri ile tanışmanı tavsiye ederim.

şu yazında > "
    Bu yazılar post kasmakdan başka bir amaç taşımıyor sadece bir yerlere bi şeyler yazimda post kasim modunda arkadaşlar takılıyo bu başka bişi deil...."

kışkırtmadan başka bişey değil.

Sana, senin konuşma şeklinle cevap vermeyi isterdim ama uğraşmaya gerek yok sanırım :)
    (dik kafalı görünüyorsunda biraz... Anlamazsın diye düşünüyorum (hatanı))

----

@MrBeaver
    oyunun sitemini bilmiyorum ama grafik sorunu ön planda sanırım.

Neden grafiklerle ilgilenebilecek birini yada birilerini bulmuyorsunuz? (ihtiyaç yok gibi mi görünüyor?)
    Gerçi grafikle ilgilenenler hobi işlerini pek sevmez ama :)

www.tr3d.com
    http://www.konseptsanat.com/forum/

Bu 2 adresten, projenize destek vermesi için birilerini arıyabilirsiniz, diyecem ama...
    Daha önceden bir kaç proje için destek istendiğine şahit oldum. Fakat çok amatör olanlar gönüllü olmuştu (yani... bi yardımları olmamıştı)

neyse. başarılar.
    ne diyebilirim :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.