Şimdi Ara

tam korumalı dosya ismi olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herhangi bir dosya yada masaüstü kısayoluna normal yollarla değiştirilemeyen korumalı bir isim vermek mümkün mü? Bu nasıl yapılır. Arkadaşlar bilen varsa yardım etsin

ama hiçbir program kurmadan sistemin sağladığı yollarla yapılan bir yöntem olmalı
    işletim sistemi standart winxp-sp2

• bilgisi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar.
  • Windows XP de hiç denemedim ama, Windows 98 de başkalarının içine girmesini istemediğimiz klasorler için şöyle bir isim verme taktiği kullanırdık..

MS-DOS 'u açtıktan sonra, Adını değiştireceğimiz klasorun oldugu dizine geliyoruz.
    daha sonra Ren komutu ile klasorun adını değiştiriyoruz.
    ve Adını değiştirken Bizim o klasorun ne oldugunu anlayacagımız karakterleri yazdıktan sonra ALT + 168 gibi
    Normalde klavyede bulunmayan bazı rasgele karakterler kullanırdık, boylece windows bunu tanıyamaz ve Bu klasoru Acamaz, silemez, Yerini değiştiremezdi.

Tabi ALT + 168 'i ornek verim yoksa oradan ¿ (Ters Soru işareti) çıkıyor.
    ALT tuşuna bastıktan sonra rasgele rakamlar girerek windows'un tanıyamadıgı karakterleri bulman lazım.

Birde Bu WindowsXP de olur mu onu bilmioyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechNiciaN

Windows XP de hiç denemedim ama, Windows 98 de başkalarının içine girmesini istemediğimiz klasorler için şöyle bir isim verme taktiği kullanırdık..

MS-DOS 'u açtıktan sonra, Adını değiştireceğimiz klasorun oldugu dizine geliyoruz.
    daha sonra Ren komutu ile klasorun adını değiştiriyoruz.
    ve Adını değiştirken Bizim o klasorun ne oldugunu anlayacagımız karakterleri yazdıktan sonra ALT + 168 gibi
    Normalde klavyede bulunmayan bazı rasgele karakterler kullanırdık, boylece windows bunu tanıyamaz ve Bu klasoru Acamaz, silemez, Yerini değiştiremezdi.

Tabi ALT + 168 'i ornek verim yoksa oradan ¿ (Ters Soru işareti) çıkıyor.
    ALT tuşuna bastıktan sonra rasgele rakamlar girerek windows'un tanıyamadıgı karakterleri bulman lazım.

Birde Bu WindowsXP de olur mu onu bilmioyorum.

Dedigin gibi o eskilerde kaldi XP icin ise yaramaz.

• Dedigin seyi yapan virusler var ama tavsiye etmem:)
  • Ek program olmadan biraz zor gibi. Aslında Windows Dosya Koruması diye bir şey var belki onla yapılabilir bir bakın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 4 Temmuz 2006; 3:45:34 >
  • Dosyanın içine virüs entegre edilmesi lazım. Sonra da virüsün silinmesinin engellenmesi lazım. Ama dosyayı görecek bilgisayar Windows 98 veya 95 ise başka çözümler bulunabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Ek program olmadan biraz zor gibi. Aslında Windows Dosya Koruması diye bir şey var belki onla yapılabilir bir bakın isterseniz.

windows dosya korumasını nasıl kullanacağız anlatabilirmisin.
    virüslerde nasıl oluyor bu silinmiyor ismi değiştirilemiyor o halde böyle bir yöntem var benim kanaatimce tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellShot -- 5 Temmuz 2006; 23:27:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.