Şimdi Ara

Takıntılıyım kompleksliyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mesela afedersiniz bir manzaraya bakıp yellenince (tesadüfen kacınca) sankı o manzaradaki tüm gizem kaçmış gibi oluyor bır daha o resıme bakınca hıssettıklerımı hıssedemeyecegım gıbı gelıyor. vs.. nasıl gecer bu ya. bır şey düşünerek tükünemiyorum mesleaİS

• obsesif kompulsif bozukluk var sanırım.
  • evet öyle sanırım tedavi olmak istiyorum.. nasıl olabilirim
  • Ne çabuk kendinize obesesif-kompülsif teşhisi koydunuz. Psikolog ve psikiyatrlar bile bu konuda oldukça ince eleyip sık dokurken kendinize bu tehşisi koymanız doğru değil.

Takıntılarım var diyorsunuz, acaba bu takıntılarınız ciddi boyutta yaşamınızı, işlevselliğinizi engelliyor mu? Sizi günlük yaşamdaki rutin işlerden alıkoyuyor mu?

Şayet bu belirtiler olsa bile kendinize teşhis koymanız doğru değil.

Yapacağınız önce bir psikologa gitmek olacaktır. Terapi ile sorunlarınızın çözemeyeceğini anlarsanız ki burada kararı kendiniz değil psikologunuz ile vereceksiniz. O zaman psikiyatra başvurursunuz ve ilaçlardan da yardım alırsınız.

Geçmiş olsun.
  • Relusion' a katılıyorum.

YA bende yazı yazarken bileğim çıtlıyorum arkadaş kıl oldum valla delirecem. Çıt çıt çıt kafayı yiycem. Sol ele geçecem valla.
  • Arkadaşlar benim işlerimi tabii ki etkiliyor . artık öyle safhalara geldi ki kimseyle konusmak istemiyorum kafam yorgun düşüyor bazen sesli bir şekilde dışa vurabiliyorum tepkilerimi kimse duymasa da..ders dinleyemiyorum mesela,rahat oturamıyorum. bir manzaradan bir filmden bir şarkıdan hatta yaptıgım ibadetlerden bile zevk alamaz oldum ayda yılda 1 kez cuma namazına gidiyorum namaz kılarken aklıma yanlış şeyler geliyor yanlış şeyler düşnüüyorum mesela,ama isteyerek değil. film izliyorum filmde deniz kenarında olan bir mekan var ama ben bu en yukarıda saydıgım sebepler nedeniyle zevk alamıyorum bu deniz kenarındaki mekana bakmaktan hatta bazen bakmıyorum bakamıyorum. ayrıca bazen cok cabuk sinirleniyorum ve cok cabuk uzuluyorum.
    asıl olan sorunun isminin ne oldugu değil,NASIL ÇÖZÜLECEĞİ..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 6 Mart 2008; 18:15:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

Arkadaşlar benim işlerimi tabii ki etkiliyor . artık öyle safhalara geldi ki kimseyle konusmak istemiyorum kafam yorgun düşüyor bazen sesli bir şekilde dışa vurabiliyorum tepkilerimi kimse duymasa da..ders dinleyemiyorum mesela,rahat oturamıyorum. bir manzaradan bir filmden bir şarkıdan hatta yaptıgım ibadetlerden bile zevk alamaz oldum ayda yılda 1 kez cuma namazına gidiyorum namaz kılarken aklıma yanlış şeyler geliyor yanlış şeyler düşnüüyorum mesela,ama isteyerek değil. film izliyorum filmde deniz kenarında olan bir mekan var ama ben bu en yukarıda saydıgım sebepler nedeniyle zevk alamıyorum bu deniz kenarındaki mekana bakmaktan hatta bazen bakmıyorum bakamıyorum. ayrıca bazen cok cabuk sinirleniyorum ve cok cabuk uzuluyorum.
    asıl olan sorunun isminin ne oldugu değil,NASIL ÇÖZÜLECEĞİ..?

Arkadaşım şu cuma olayında ki olay bana da oluyo. Namaz kılıyom aklıma izlediğim kötü kötü videolar geliyo. Bİde üstüne şeytana küfür ediyom bana böle şeyler hatırlattığı için. Daha sonra neyi düşündüğümü düşünürken onu da düşündüğümü düşünüyorum böylece konu dağılıyo güsel yöntemdir denemeni tavsiye ederim. Rahatlarsın . Umarım anlamışsındır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlamadım

Depresyon ve Opsesif Kompulsif ikisi bir arada mümkünse ikisi de var.NASIL KURTULURUM ? Param yok..
  • Benim Profilime Bakınca Ne GörüyorsunÜye Profili Görüntülenmiyormu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.