Şimdi Ara

TAKILDIĞIM BİRKAÇ NÜANS AYT BİO KİMYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KİMYADA Bİ SORU VAR DİYO Kİ 25 ML 0,1 M ASİT (MONOPROTİK) İLE 50 ML 0,1 M NaOH TEPKİMEYE GİRİNCE OLUŞAN TUZ NÖTRDÜR DİYOR BUNU DOĞRU KABUL ETMİŞ.BAZİK OLMASI GEREKMEZ Mİ? KUNDUZA ATTIM DİYOR Kİ ADAM TUZUN KARAKTERİ NÖTR OLUR ORTAM BAZİK OLUR FALAN DİYE ZIRVALAMIŞ AKLIMA TAKILDI NE DERSİNİZ?

BİR DE MİKORİZADA MANTAR BİTKİYİ BAKTERİLERDEN KORUR MU?

• biyo sorunu anlamadım ama nötrleşme reaksiyonu olur.

asiyyen gelen h+ iyinlarının bazdan gelen oh- iyonlarına eşit olması sonucu tam nörtleşme olur. tuzun kareakteri asitin gücüne bağlı burada çünkü karşısındaki baz güçlü bir baz eğer asitde güçlü bir asit ise ki ph ı na bak bakalım ph 1 güçlü asitlerden tuz nötr olur ama ortmanın nört olması için baz ile asitten gelen iyonlarının mol sayıalrı aynı olması lazım o yüzden ortam bazik ama tuz notrdür efenim.

ufak tefek yazım yanlışları olabilir affedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 5 Nisan 2021; 20:25:40 >
  • Hocam kimya için düşüncem şu yönde elimizde hcl olsun diyelim. Hcl’nin güçlü asit. Bu durumda güçlü bazla tepkimesi sonucu nötr tuz ortaya çıkıcak.Naoh’ın mol sayısı daha çok olduğu için bir miktar Naoh tepkimeye girmeyecek bu da ortamı bazik yapacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıyeten biyoloji sorunu ufak bi tarama yaparak bulabilrisn google sor.

simbioz ilişkisi vardır diyor destekçisi diyor bitkilerin yani korur evet.

• Aga harbiden kimya sorusu benim de kafamı kurcaladı sen sorunca

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bakteriden koruyor mu diye sormuş bunun linki falan var mı

galiba hayko engellemiş beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shock17 -- 5 Nisan 2021; 20:31:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shock17

Hocam bakteriden koruyor mu diye sormuş bunun linki falan var mı

galiba hayko engellemiş beni

yok dostum ne engellemesi burası forum tartışma yeri engellenmesi saçma  

ayrıyeten linke gerek yok dostum en başta çıkıyor zaten yazdığım şey sadece google da aratırsan bulanacak bişey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt

anlamadım hocam bakın soruyu bizzat yazayım size.Ya da durun,diyor ki monoprotik kuvvetli bir asit diyor.O zaman NaOH ta güçlü baz ama mol sayısı daha fazla.Bazik olmaz mı ?

• Shock17 S kullanıcısına yanıt

ben baktım ama bulamadım.Video izledim,patojen ve küflerden korur diyor.Bence bakteriden de korur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cantbeblankbabe

anlamadım hocam bakın soruyu bizzat yazayım size.Ya da durun,diyor ki monoprotik kuvvetli bir asit diyor.O zaman NaOH ta güçlü baz ama mol sayısı daha fazla.Bazik olmaz mı ?

ha işte hocam öyle olmuyor kafanız karışmasın benim hocam bana dediydi ki kardeş dedi baza bak nasıl dedi dedim hocam güçlü asite bak yavrum dedi dedim hocam o da iyi. ozaman boktan boktan sorular sorma tuz nötr karakterlidir ama ortamda oh iyonları falza olduğundan ortam baziktir dedi bende eyv hocam dedim çıktım

yani işin özü bu dostum zaten h iyonların derişimini vermiş phsına baksan anlarsın kuvvetli asit olduğunu sadece mono bilmem ne demesnie bakma bazen hf verir sana yada bunun benzeri bişeyi monobişey olması güçlü olduğu manasına da gelemez durjum böyle yani anlatabildim mi ?

• Kunduzdaki adam doğru söylemiş tepkimeye girince tuz oluşacak e tuz zaten nötr ama kuvvetli bazdan dolayı zaten ortam bazik olacak ayrıca mollere bakınca da aynı soruyu atman daha iyi olurdu.

Biyoloji emin değilim bakteri konusunda 21 müfredata bakmak lazım ama görmedim bakteri hakkında bir şey ya da soru daha önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Is that GlockGoing Slowly -- 6 Nisan 2021; 1:5:44 >
  • Tam nötrleşmede asitin ve bazın ne olduğu önemli değil asitten gelen hidrojenin molüyle bazdan gelen hidroksitin molünün eşit olması yeterli ancak size tuzun karakteri veya tepkime sonrası ortam sorulursa o zaman tepkimeye giren asit bazın karakteri önemlidir,örneğin güçlü asit ile zayıf baz tepkimeye girerse tuz asidik olur bu tuz da hidroliz olursa ortamda hidrojen iyonu fazlalaşır. Mesela NH3 ile HCl ikisinin de 1 er molünün tepkimesi sonucu tam nötrleşme gerçekleşir ancak HCl güçlü asit NH3 zayıf baz olduğu için oluşan tuz asidik olur yani NH4Cl, bu tuz suda hidrolize uğrar. Asidik tuzun katyonu hidroliz olacağı için NH4+ iyonu hidrolize uğrar. NH4+H2O-->NH3+H3O bu tepkime sonrası hidronyum sayısı artar ortam asidikleşirhttps://forum.donanimhaber.com/kimya-tam-notrlesme-kafama-takilan-soru--133375523 bu linke de bakabilirsiniz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watchoutnigga -- 6 Nisan 2021; 9:51:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.