Dgs li adaylara daha farklı bir iş alım prosedürü var. Aselsanın işe alım kriterleri sayfasından kontrol edebilirsin. Örnek olaraka İTÜ ehb ye doğal yolla girseydin ortalamanın 2.6 olması yetiyor ancak dgs ile 50k+ bi bölümden geldiysen 3.4+ ortalaman olması gerekebiliyor. Tam rakamlar bunlar olmayabilir ancak örnek olsun diye yazdım. Ayrıca ankarada savunma sanayinde çalışmak istiyorsan. Odtü > hacettepe > itü > gazi Baykarda veya istanbulda bi s.sanayi şirketinde çalışacaksan da İtü > odtü > ... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbimSal -- 26 Şubat 2021; 15:1:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TAI BAYKAR ASELSAN VS VS (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Erich FrommHayır çıkaramaz 4 yıllık okuldan 6 yılda 25 26 yaşında mezun olur
Alıntıları GösterZaman sıkıntım yok hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AbimSalDgs li adaylara daha farklı bir iş alım prosedürü var. Aselsanın işe alım kriterleri sayfasından kontrol edebilirsin.
Örnek olaraka İTÜ ehb ye doğal yolla girseydin ortalamanın 2.6 olması yetiyor ancak dgs ile 50k+ bi bölümden geldiysen 3.4+ ortalaman olması gerekebiliyor. Tam rakamlar bunlar olmayabilir ancak örnek olsun diye yazdım.
Ayrıca ankarada savunma sanayinde çalışmak istiyorsan.
Odtü > hacettepe > itü > gazi
Baykarda veya istanbulda bi s.sanayi şirketinde çalışacaksan da
İtü > odtü > ...
Teşekkür ederim. Evet inceledim zorlayacak gibi 3.40+ yapmak :D
-
Adamdaki özgüvene bak :)) Şu okula gelen herkes bak dgssini geçtim normaller çap yapıcam ,Erasmus yapıcam ,yandal ne abi çap varken diye geziyor hazırlıkta.Herkes, onlar yapamamış ben yaparım diyor çevresinin en iyisi idi ya odtüye gelene kadar.1.sınıfta dank ediyor herkesin kafasına.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ODTÜ havacılık ve makina, İTÜ havacılık ve elektrik elektronik mezunları ağırlıklı TUSAŞ da.
Dünya alemi karşıma alıp yazdığım kimya mühendisliğini öven birini de gördüm ya ölsem de gam yemem artık.
quote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likGazi Makina Mühendisliği okudum ve Odtü'de yüksek lisans yaptım.
Birşey diyeceğim varsa 6 yıllık Türkiye macerasından sonra Makina, bilgisayar, malzeme ve türevlerini okuma hele inşaatı hiç.
Amelelikten fazla birşey yapamazsın.Her yer tecrübe ister ki normaldir.İşi bilen kavrayan paraya bakıyor.Şuanda da mezun çok olduğundan artık yok paraya çalıştırmaya çalışırlar kurumsal firmalarda öyle iyi yerde bile okusan ha diye almaz.Eskiden bizim zamanımızda daha rahattı şuan daha kötüydü.
Tavsiye verebileceğim illa okuyacağım dersen kimya bölümleri şuan talep olan bölümler kimya mühendisliği ve yaz herkesin bildiği günümüzün yazılım odaklı işleri.
Tai'de arkadaşım tasarım mühendisliği yaptı 2 sene sonra Hollanda'ya taşındı.Roketsanda da hacettepe otomotiv mezunu arkadaşım vardı.Uçak tasarım üzerine çalışıyor.Şuan iyi yerden mezun olsanda işin rast gitmeyebilir onu diyeyim.5-6 yıl önce direk sorun olmazken şuan mezun ve ülkenin yapısından dolayı sıkıntı yaşaman olası.
Elektrik-elektronik öğrencisi olarak kesinlikle katılıyorum. Niş bölüm seçip okumak çok akıllıca bir seçim olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ağlayanmezun
Adamdaki özgüvene bak :)) Şu okula gelen herkes bak dgssini geçtim normaller çap yapıcam ,Erasmus yapıcam ,yandal ne abi çap varken diye geziyor hazırlıkta.Herkes, onlar yapamamış ben yaparım diyor çevresinin en iyisi idi ya odtüye gelene kadar.1.sınıfta dank ediyor herkesin kafasına.ODTÜ ee de okuyan aile dostumuz var. Sık sık olmasak da ayda bir iki görüşüyoruz. 3.sınıfta ortalaması 3.5 üstüydü yanlış hatırlamıyorsam. Abarttığınız kadar çalışsanda yapamazsın olayı yok hocam :) ( asla kolay demiyorum). Yanlış anlaşılmak istemem kendimi de övdüğümden değil hatta bunu kendisi de söyler, mesleki açıdan olabildiğince kendimi geliştirdim ve halen geliştirmeye çalışıyorum. Kendi bölüm derslerinin (elektronik ile ilgili olanları) bir kısmını bana sorar hatta. Haklı olarak fen lisesinden çıkıp gitmiş oraya ne bilsin adam gibi şema okumayı devre elemanlarını. Mükemmel derecede matematiği olsun yetmiyor tabi sonra çok zor hazırlıktan sonra anlaşılıyor mevzusu baş gösteriyor Yapan insanlar var o ortalamaları uzaylımı onlar Değerli yorumun için çok teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: theVergeODTÜ havacılık ve makina, İTÜ havacılık ve elektrik elektronik mezunları ağırlıklı TUSAŞ da.
Teşekkür ederim.
-
Ee ayrı bir dünya eeciler kadar nerd,rekabet manyağı bir bölüm daha yok odtüde.Ceng puanı daha yüksek mesela artık ama yok abi ee'ye giren adama bişey oluyor.Kendin bilirsin hocam Bana 2.5 kafi ne hayatsız gibi ders çalışacaksın ne de ortalaman hiçbir şey bilmiyor bu imajını oluşturacak.2.5 iyidir iyi. -
quote:
Ee ayrı bir dünya eeciler kadar nerd,rekabet manyağı bir bölüm daha yok odtüde.Ceng puanı daha yüksek mesela artık ama yok abi ee'ye giren adama bişey oluyor.Kendin bilirsin hocam Bana 2.5 kafi ne hayatsız gibi ders çalışacaksın ne de ortalaman hiçbir şey bilmiyor bu imajını oluşturacak.2.5 iyidir iyi.İyidir de işte o firmalara girmek gibi bir amacın varsa yetmiyor Bu arada ee cimisin sende ?.
-
2.7 falan yeter onlar nerd olduğundan o kadar kasıyor ya da yurtdışı hedefliyor.O firmalar gittikçe çöplüğe dönüşüyor eski havası yok,yani kolay kolay odtülü eleyeceklerini sanmıyorum talep azalıyor çünkü.Ben chedeyim bu arada. -
quote:
2.7 falan yeter onlar nerd olduğundan o kadar kasıyor ya da yurtdışı hedefliyor.O firmalar gittikçe çöplüğe dönüşüyor eski havası yok,yani kolay kolay odtülü eleyeceklerini sanmıyorum talep azalıyor çünkü.Ben chedeyim bu arada.Haklısın aslında ya. Başarılar dilerim sana da
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X