Şimdi Ara

Tahliye Taahhütnamesi Ev sahibi değiştiğinde geçerli olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar aralık 2022 de içerisinde kiracı olan bir daire aldım. Kiracı kişi evi aldığım kişiyle noterden tasdikli agustos 2023 tarihinde evden çıkacağına dair tahliye taahhütnamesi imzalamış.


    Bende evi aldıktan 1 ay içerisinde kiracıya evde kendim oturacağımdan dolayı noterden ihtar çektim.

    6 ay içerisinde evi boşaltmasını yoksa mahkeme yoluna başvuracağımı belirten.


    Şimdi soruma gelelim. Eski ev sahibiyle imzalanmış tahliye taahhütnamesi geçerli olur mu ? Yoksa ev sahibi değiştiği için benim gönderdiğim ihtardaki 6 aylık süre sonunda mı mahkemeye gidebilirim ?


    Kimi avukata sordum tahliye taahhütnamesi geçerli diyor kimisi muhattap değiştiği için senin çektiğin ihtardan sonraki 6 ay sonunda dava açabilirsin diyor. Aynı tür olayla karşılaşan varsa yardımcı olabilir mi :)




  • Taahhütname gecerlidir. Satisla beraber nasil kira sozlesmesinin tarafi olsuysaniz taahhutnamenin de tarafi olursunuz.
    Ihtiyac sebebiyle tahliye yolunu da seçebilirsiniz. Fakat taahhut ile tahliye daha hizli sonuc alacaginiz bir seçenek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam cevabınız için 🙋‍♂️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Borçlar Kanunun 351. Maddesi açık '' Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.'' bu sebeple tahliye taahhütnamesi değil açık kanun hükmünün uygulanacağını düşünüyorum.

  • @Av. Yunus Solak

    Bende bu şekilde düşünüyorum ancak arkadaşlar farklı yorum yapmış.


    Şöyle bir varsayımda bulunayım. Eski ev sahibiyle kiracı tahliye taahhütnamesinden yeni ev sahibine hiç bahsetmeyelim diye aralarında anlaşmış olsalar benim tahliye taahhütnamesinden hiç haberim olmayacak. Sonuçta tapu devrinde tahliye taahhütnamesi ipotek gibi gözükmüyor.


    Bu durumda kanun gereği ben ihtardan 6 ay sonra dava açmış olsam dava süreci nasıl işleyecek ? Mahkeme haberim olmayan bir tahliye tahhütnamesinden dolayı beni kusurlu bulamaz herhalde.



    @Lawyer066 @gencosman yukarıdaki varsayım hakkında yorumlarınızı alabilir miyim değerli arkadaşlar. Bilmediğimden soruyorum. Bilginiz var ise cevaplarsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i x ! R -- 7 Haziran 2023; 23:45:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmeler yalnizca taraflari ilgilendirir. Tahliye taahhütnamesini yırtıp atarsaniz kimse size niye yaptiniz diye soramaz. Ayrica dava taraflarin sundugu deliller üzerinden yürür mahkeme taahhütname var miydi demez.
    Dava sebeplerinin yarismasi ilkesine göre hakli olduğunuz iki yol varsa hangisini sececeginiz size kalmıştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.