Şimdi Ara

T61 Bellek Güncellemesi (8 GB Destekliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yanlış hatırlamıyorsam 2006 üretimi olan T61 makinemi (7661-E26) güncellemeye karar verdim. İşe ilk olarak bellek güncellemesi ile başladım. Resmi belgeleriende azami 4 GB bellek desteklediği yazıyordu fakat bana göre daha fazlaı için bir engel yoktu. Çünkü sahip olduğu işlemci 64 bit destekli T7300 idi ve anakartında bulunan yongaseti 965 idi. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda da benimle aynı görüşte olan ve makinalarına 8 GB bellek takan kullanıcılar vardı.

Bu bilgiler ışığında ilk önce cihazın bios sürümünü en güncel hale getirdim ardından 2 adet 4 GB DDR2 800 bellek tedarik edip cihaza takmaya koyuldum. Şans eseri eski belleklerimle yeni gelen bellekler aynı marka idi (samsung).

İşlem sonunda cihaz hiç bir sorun çıkarmadan 8GB belleği gördü. 64 bitlik işletim sistemi kullandığım için de yazılım tarafında da sıkıntı olmadı. Kısacası resmi dökümanlar 4 Gb dese de muhtemelen sizlerin makinalarınızda bu miktarda belleği kullanabilir.

Bazı arkadaşlar 8 GB belleği neden dizüsütne taktığımı sorabilirler. Normal bir kullanıcı için biraz abartılı gözükse de kullandığım programlar için bu miktarda bellek oldukça iyi sonuçlar veriyor.

Bir sonraki hedef SSD HDD güncellemesi. Bir sonraki güncellemede görüşmek üzere :)

NOT: Yaklaşık 250 mb lık kısım ekran kartı tarafından kullanılıyor.Intel X3100.

• Fiyatları biraz daha uygun olsa 1 dk. durmam.
  • bizde de ibm r60 var o da aynı şekilde 8 gb ram destekliyormudur ki???
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

bizde de ibm r60 var o da aynı şekilde 8 gb ram destekliyormudur ki???

İşlemcisine ve yongasetine bağlı olarak değişir. Resmi dökümanlarda benim cihaz için 4 gb limit olduğu yazıyordu ama 8 gb de destekledi. İncelemek lazım. Fiyatlar konusunda ahklısınız 300 civarında fiyatları var 4 gb'lik modüllerin. Ben gittigidiyor üzerinden biraz daha ucuza temin ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 26 Temmuz 2010; 9:42:18 >
  • Biraz daha ucuz derken? Bir de ne marka aldığınızı sorabilir miyim? Benim de rami 8 GB yapma gibi bir düşüncem var özellikle oyun performanslarında artış olacağı düşüncesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Biraz daha ucuz derken? Bir de ne marka aldığınızı sorabilir miyim? Benim de rami 8 GB yapma gibi bir düşüncem var özellikle oyun performanslarında artış olacağı düşüncesindeyim.

Tanesi 220 gibi bir fiyata geldi modüllerin. Gelen parçalar normalde HP'nin orj. yedek parçası idi ama , Samsung üretimi. Üzerinde samsung'un etiketi vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.