Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
62.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısın @Alper, Bende aynı düşünüyorum
    Son yıllarda kendinden microfonlu hayli kaliteli cihazlarda çıkmış artık, sterio olarak hemde ve inanılmaz kayıtlar yapıyor, Henüz arge ye devam ama F/P olanı mutlaka buluruz diye düşünüyorum. Özellikle Panasonic marakası öne çıkıyor gördüğüm.

    Neyse konu dışı oldu konu dağılmasın
  • Selamlar,

    Bots'ta yolundan gittigim ve hiç pişman olmadigim Alper'i takibe devam ediyorum..

    Lepai yarin elimde olur..bakalim full range performansi nasil olacak..daha once Sure TA-2024, Hifi Mediy TK-2050 kullandigimdan tripath'lere aşinayim..Detay ve enstruman ayrisiminda sasilacak kadar iyiler..Akü ile beslemek cok ciddi farklar yaratabiliyor, ama benim salonda oyle bir sansim yok..

    Tk-2050'yi zamaninda sahip oldugum Cambridge Audio 540 ampli ile kiyasladigimda aradaki farka sasip kalmistim..1/15 fiyata boyle bir cihazla tanisinca yeni bir ampli alma konusinda zorlaniyor insan..

    Yuksek hassasiyete sahip hoparloru olan arkadaslarin mutlaka tripath deneyimini yasamasini tavsiye ederim..Alper'in de dedigi gibi dusuk hassasiyetli hop.leri surmek memnun etmeyebilir..

    Sonucu yakinda paylasirim..

    Asagidaki linkte Tk2050 ile full rangelerin videosu var..Piyanoya dikkat

    http://m.youtube.com/watch?v=SKNDB2oY7z0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musemre -- 4 Mayıs 2013; 1:06:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emrecim tripath geldigi zaman kucuk bir video isteriz ama ;) Tahmin ettigim kadariyla detay seviyesi ürkütücü derecede olacak tek çekinilebilecek şey sahne genisligi biraz dar bu tripathlerin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Lepai dun elime ulasti..derli toplu kucuk ve hafif aliminyum kasasiyla hosuma gitti..tripath'amplilerde burn-in suresinin cok kisa oldugu soylenir, ben de tv ye baglayip biraktim biraz tingirdasin diye..
    Aksam saatlerinin sessizliginde basina oturdum..diger tripathlerden asina oldugum detay ve enstruman ayrisimi bu cihaz da da hemen hissediliyor..
    Bendeki full range'ler 90 db 8 ohm oldugundan surmekte zorlanmadi..12 volt 3 amper adaptor kullanmama ragmen hersey yerli yerindeydi..basslar bekledigimden biraz daha baskin....midler her zamanki gibi..odaklama ise gayet basarili..
    Fiyat/performans cok cok basarili..ozellikle vurmalilar ve piyanoda kendini gosteriyor..siradan kuru ve cansiz degil kesinlikle..
    Eksiler tabi ki var ancak Abd fiyati 25 $ olan bir cihazdan bahsediyoruz..aman aman organik bir ses degil elbette ancak her kurusu hak ettigi kesin..

    Sevdigim arkadas es dosta cok cihaz hediye ettim..bu cihazlardan cok daha dusuk fiyatli ve giris seviyesinde olan (ilk asklarim) Tannoy Mx1 ler babamdaydi..bugun ziyarete gitmisken, lepai ile bir deneyeyim dedim..

    Daha once Mx-2 ile Topping eslestiren arkadasimin aksine cok yumusak ve dengeli caldi..kaldi ki mx1 ler 87 db..
    Bots- Tannoy mx1 den ziyade babamin bu kombinasyon daha cok hosuna gitti, baktim Pink Floyd parcalarini dinliyor devamli, takasa var misin dedim..kabul etti

    Sonuc Bots ile full range(Tang Band W5-1611 sa) uyumu kesinlikle daha iyi..sunu da belirteyim Tripath'ler Rock ve R&B parcalarda Bots'dan daha ritmik ve keyifli..

    Lepai yeni sistem kurmak isteyen ve butcesi dar arkadaslarim icin mukemmel bir secenek..
    Suna emin olun ne baglarsaniz baglayin, ister eski muzik seti hop.,ister giris,ister orta sinif hop. sizi sasirtacagi kesin..

    Yabanci forumlarda Lepai'yi modlayan diy'ciler cok..volume, tone opamp by-pass ilk adimlar..

    İlerdeki amacim iki tane tripath i monoblok olarak lambali bir pre ile eslestirmek..ama cooook ilerde

    Herkese bol muzikli gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tannoy ile Lepai videosu;

    http://youtu.be/3t7WHu0nIh0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrecim gule gule kullan bak ne guzel oldu botsa geri donus icin vesile oldu :)) bu arada tripathler tabii ki bots lambalilar kadar organik çalamiyorlar ve sahneleri de biraz dar maalesef ama detay seviyesi bu paraya yine daha once soyledigimiz gibi cok iyi.. Gule gule kullan cihazlari ve bots lambali da her zaman her şeyle iyi gider elde kalsin elden cikartma derim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpercim cok tesekkur ederim..

    Sayende f/p canavarlari ile tanistik..
    Bence Donanim Haber madalya takmali bu adama..yoksa 15000 € luk cihaz guzel caliyor demek herkes icin kolay kelam..onemli olan fiyatiyla ve markasiyla pek bir vaatte bulun(a)mayan, ya da onyargili oldugumuz urunleri ortaya cikarip "millet suna bir kulak verin" diyebilecek cesarete sahip olmak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 sene tripath amfi kullandım tasarımı ve tipi bu konudaki topping'e baya benziyor. Bu cihazlar yüksek hassasiyetli hoparlörler ile çok başarılı iş yapıyorlar özellikle 15-20 metrekare odası olanlar için idealler. Tabi ki 300-400 pound'luk bir amfinin sesini almak zor ama bu cihazlar küçük birer hazineler ve neredeyse cep telefonu kadar bir kesitleri var her yere sığdırabilirsiniz. Ben %100 tavsiye ederim.

    Benim tavsiyem bu amfinin üzerine aşağıdaki gibi bi tane lambalı kulaklık amfisi alın bi daha da arkanıza bakmayın :) kulaklık amfisinin çıkışını bu topping'in girişine takıp bu topping'in çıkışını hoparlörlere verdiniz mi tamamdır.

     ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    @dig_lam; (abbas bey selam)

    Bazı ipuçları var bunları madde madde yazacağım;

    1) Kullanılan adaptörün volt ve amper değerleri kesinlikle cihazın desteklediği en yüksek değerlerde olmalı adaptör çok önemli..
    2) Bu amplilerin gücü sınırlı olduğu için mümkünse 86dB hoparlörlerle değilde minimum 89dB ve üstü (tercihen 8ohm) hoparlörler ile eşleştirilmeli.
    3) Kaynak seçimi çok önemli SNR oranı yüksek bir kaynak sinyal gücünün daha kuvvetli iletimi açısından gerekli.
    4) Tannoylat maalesef ki yetersiz kalıyorlar bende kullandım tannoy mx2'leri ve açılmak için bariz kuvvet isteyen hoparlörler maalesef..

    Siz bunlara dikkat edin elinizdeki topping tp20 biraz daha iyi performans verecektir ama mucizeler yaratmasını da beklemeyin...Bende topping tp-21'e fazla dayanamayıp elden çıkartmıştım ama bu lepai tripath ampli böyle değil Heco'dan mıdır bilmem ama çok iyi çalıyorlar beraber.. 90-91dB bir hoparlör ile sesi 9-10 seviyesinden yukarıya çıkartmak gereği hissetmezsiniz ve daha az distorsiyon oluşmuş olur böylelikle..

    iyi akşamlar
    öncelikle forumda verdiğiniz bilgiler için teşekkür etmek istiyorum.Birkaç aydır takip ediyorum ve çok faydalandım yazılarınızdan.Daha yolun çok başındayım.Şimdilik önerdiğiniz ampli ile beraber bir çift hoparlör alıp ufaktan da olsa stereo dünyasına adım atmak istiyorum.
    Rica etsem marka/model olarak bütçeyi fazla sarsmayacak f/p ürünü hoparlör önerilerinizi yazabilir misiniz?
    şimdiden teşekkür ederim..




  • Selam, Bütçenizi öğrenebilirsem tabii ki yardımcı olmaya çalışırım. Özelden de yazabilirsiniz
  • Lepai 2020'yi Türkiye'de bulmak mümkün mü?
  • Mümkün, Enis adında bir arkadaş var elazığda yaşıyor kendisi ve bir kaç adet getirtmişti hong kong'dan sahibinden.com'a bir bakın orada ilanları olacaktı..
  • Gördüm sonradan onu hocam 125 tl fiyat biçmiş. Değiştirdiği kondansatör ve eklediği adaptör kaç tl bilmiyorum ama ben Hong Kong'dan sipariş etsem 50 liraya geliyor. Çok değil mi?
  • 2013 yılı üretimleri kutu içerisinde orjinal adaptörüyle birlikte geliyor galiba o yüzden fiyatı daha yüksek
  • SAYIN ATALAYALPER VE MUSAEMRE

    Elimdeki Onkyo TX-NR509 AVR'mi şu saat itibari ile sattığım için yerine yeni bir AVR alana kadar bu T sınıfı anfilerden alıp, hiç yoktan salondaki Heco Victa 601'leri yada 201'leri bağlayıp müziklerimi bunlardan dinlerim diye düşünüyorum.

    Aşağıdaki linklerde Chip B ve S demişler. Bunlar arasındaki farkı biliyor musunuz?
    çip b: http://www.ebay.com/itm/New-TA2020-SA-36A-Class-T-Amp-Amplifier-Tripath-Chip-B-/171090979599?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item27d5d12b0f
    çip s: http://www.ebay.com/itm/New-TA2020-SA-36A-Class-T-Amp-Amplifier-Tripath-Chip-S-/350845563894?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item51b00673f6

    Bunların dışında 2020 diye aratınca birkaç farklı marka çıkıyor. Lepai, Muse, Indeed ve SMSL. Bunlardan Lepai'lerde dynamic range 98dB olarak belirtilmiş. Diğer markalarda ise 103 db olarak belirtilen modeller mevcut. Acaba kullandıkları diğer devre bileşenlerine göre değişen bir şey mi ve de çok önemli bir farklılık mı?

    Bir de sanırım dış görünüşleri daha güzel olduğu için sanırım SMSL kasa tipli olanlara yöneleceğim. Ama onlarda da ton kontrol özellikleri yok. Sizler Lepai'i kullanırken bu kontrollerden faydalanma ihtiyacı duyuyor musunuz? Bu özellikler olmadan direkt natural soundda çok büyük bir eksiklik hissediliyor mu?

    Mesela aşağıdaki linktekinde güç kaynağı dahil 40 $. Fiyat fena değil. Görüntüsü ve bağlantı kısımları da daha kaliteli duruyor. Ne dersiniz?
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-36A-TA2020-2X20W-4-High-grade-HIFI-Digital-Power-Amplifier-Gold-PS/221160644620?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1659631947124354218%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D190826770286%26


    Fakat takıldığım bir nokta daha var. TA2020 ve 2021 çipli modeller var. Acaba bunlardan hangisini seçmek gerekir? Eğer yanlış anlamadıysam 2021 daha yeni bir çip. Ama teknik olarak ne gibi bir yeniliği var anlamadım. Sizlerin bu konuda bir malumatı var mıdır?




  • Tone kontrol kullanmiyorum direct tuşu var onu aktif olarak kullaniyorum ve bana gore de gayet basarili bir cihaz 4ohm da 20watt 8ohm da 12 watt gibi bir degere sahip ama yuksek hassasiyetli hoparlorlerle kullanildiginda yeterli geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 denedim 2021'i bilemiyorum, dis kasasi evet pek hos degil lepai'nin smsl daha şık ve alüminyum.. Aslinda onemli olan cihazlarin içi.. Mesela benim lepai'de nichicon ve samxson kapasitorler kullanilmis, direct butonu koyulmuş vs.. Bunlarin hepsi sesin karakterine etki eden unsurlar.. Piyasada muadil ve cok kotu olanlari da var ben lepaiyi almadan once tereddüt ettim ama biraz arastirinca buna gerek olmadigini hem yorumlardan hem de icinde kullanilan malzemelerden anladim.. T sinifi şu anda detay ve hiz konusunda cidden cok basarili sadece sesi belli bir seviyenin ustune cikarinca frekanslardaki hakimiyet kaybolup distorsiyon olusmaya basliyor boyle bir cihazda da o kadar olsun zaten ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 87 dB hassasiyet, 8 ohm empedans, 100 wattlık bir çift stereo için yeterli midir hocam?
  • 87 db biraz düşük bir değer aslında ama yine de bir yere kadar sürebilir tabii
  • İndeed 2021sp tripath amplifier;




     ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 2 Ekim 2013; 13:08:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.