Şimdi Ara

*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
814
Cevap
65
Favori
186.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tek sorun ender olsa da bazen daha yuksek vitesten dusuge gecerken sanziman sanki metal metale surtuyor gibi ses cikartiyor. Bir kez de dik bir yokusa ilk girdigimde vites dusururken tok diye yuksek ses geldi.

Daha once DSG sanziman kullanmadigim icin bunlar normal mi bilmiyorum.

Tecrubeniz varsa duymak isterim.

Orijinalden alıntı: freeyourmindtr

Arabadan genel olarak cok memnunum.

Tek sorun ender olsa da bazen daha yuksek vitesten dusuge gecerken sanziman sanki metal metale surtuyor gibi ses cikartiyor. Bir kez de dik bir yokusa ilk girdigimde vites dusururken tok diye yuksek ses geldi.

Daha once DSG sanziman kullanmadigim icin bunlar normal mi bilmiyorum.

Tecrubeniz varsa duymak isterim.

Aynı sorunlarla servise gittiğimde bu manuel vitesin otomatikleştirilmiş hali olduğundan mekanik sesi normal dedi hatta kasislerde falan bile ses gelir dedi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkürler cevap için. Acaba bu genelde olan bir durum mu yoksa bazı araçlarda olan ama servisin normal diye geçiştirdiği bir durum mu merak etmiyor değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ ***

aracımızı satınca bir arayışa girdik ve honda jazz crosstar fullhibrid ve T-cross life dsg arasında kaldık. Karşılaştırmada honda avantajlı. İlerisi için satış düşünecek yaşta değilim. İkisinide detaylıca inceledim. T-cross life dsg opak renkler 1650 bırakıyorlar metalik 1675 bırakıyorlar. Opak-Metalik ne fark eder onu bilemedim; yakıt tüketimi Ankara olacak şehir içi şehir dışı olsa da ti yakıt tüketimi fazla geldi bana, sayfaları da inceledim. Marka adı ve araç satış saygınlığı açısından vw iyi ama kafada her ikisi arasında gelip gitme var; kararsız kalınca burada siz kullanıcılardan bir bilgi paylaşımı alayım dedim.

hondanın tek eksiği malzeme ve servis durumunda yurtdışından getirilme sözkonusu olduğundan, bir donanımsal malzemeli arıza durumunda araç uzun süre beklemede kalıyormuş. Onun haricinde pek sorun gözükmese de fiyat olarak 2025 1784500 gibi bir indirimsiz fiyat var.

T-cross önerir misiniz? Artı ve eksileri belirtme durumunuz olursa memnun olurum. Yarın bu işi çözmek istiyoruz.

Saygılar

• BILGILI B kullanıcısına yanıt

Honda jazz crosstar hybrid kullanmadigim ve denemedigim bir arac. Ancak inceleyince gorunenler:

-Dış ölçüler birbirine cok yakın (park ve manevra avantajları aynı yani)

-Tcross kabin daha ferah ve geniş

-Tcross bagaj ve esneklik (koltuk kaydırma, yatırma, genisleme opsiyonları) ile bagaj/yük hacmi çok daha avantajlı

-Honda jazz hybrid motor ve tuketim verileri t-cross'a gore cok avantajlı (t-cross gercek kullanımda sehirlerarasi 5-6 it/100 km, sehirici 7-11 lt/100 km olarak tuketime sahip. Trafik durumu, cografi koşullar ve surucu alıskanlıkları bu degerlerde gezdiriyor. Altına inmeniz cok zor)

-Elektronik donanım ve surucu destek sistemleri aynı görünüyor

-Life sordugunuz icin Honda Jazz crosstar one cıkanlar:

elektrikli park freni

ısıtmalı direksiyon ve koltuklar

anahtarsiz giriş ve çalıştırma

siperliklerde aydınlatmalı aynalar

usb type giriş (c type yok)

lastik tamir kiti

-Life'ta öne cikanlar:

dokunmatik ekran, kumanda, klima

c type giriş (usb type yok)

kablosuz sarj alanı

stepne lastik ve jant

Bence:

Daha geniş kabin ve bagaj icin tcross

Şehirici kullanım ve yakıt avantajı için honda jass crosstar hybrid

Uzun vade giderleri, servis sıklıgı, parca ve servis ucretleri, kronik arizalar ayrıca incelenirse daha net bir karar cikar.

Benim inceleme sonucum ve gorusum bu sekilde, umarim yardimci olur. Genel olarak tcrosumdan pek cok konuda memnunum. Ama elbette yakıt konusunda özellikle sehiricinde beni biraz uzuyor arac. Sehirici yogun kullanacaksanız ve yakıt gideri sizin icin önemliyse hybridden sasmayın derim.

• Suat Akman S kullanıcısına yanıt

İyi akşamlar;

Geri dönüş ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.

Çok güzel bir özet olmuş. İki kişiyiz, alınacak araç hafta arası son derece az, hafta sonları şehir içi yaklaşık 50-70 km arası kullanılacak. Yine de voswos grubu yakıt tüketimleri 1.0 motorda da 1.5 motorda da bayağı esaslı. Doğal bir emekli olarak doğal olarak yakıt tüketimi gözümü korkutuyor; az kullanılacak olsada. Yarın bir Ankara Doğuş yapacağız, t-cross,arona vs. bir bakacağız. Para da limitli olunca; iki arada bir derede kalınıyor. Hondanın fiyatının yüksek olması, t-cross için indirim olması ama yukarıda sizin de bahsettiğiniz durumlar bu kısa kaosa neden oluyor.

Yarın ola hayrola diyeceğiz. Citoren c4 picasso 1016 full bir araç kullanıp, donanımlarının yararını sonuna kadar kullanınca; yeni alınacak araçta start stop, anahtarsız giriş çalıştırma-el dokunmadan açılan bagaj vs. psikolojik geçici süre etkiler ama buna hazırlıklıyız.

Zamanı gelince satarsak gibi durumlar da yaştan dolayı olmayacak, asıl olan minumum para ile maximum fayda sağlayacak araç.

Açıklamalarınız çok güzel oldu, teşekkürler.

• Benim 2024 model T-cross otomatik, şehir içi 15-20 dakika mesafelerde, hafif trafiklerde, ortalama 9 litre/100 km şeklinde hoş bir tüketime sahip. Uzun yolda, 30 dk üzeri sürüşlerde yakıt tüketimi çok düşüyor ama diğer durum sinir bozucu.

Dizel clio otomatik aracımda gazı kökleyince anlık en fazla 19 litre yakıt tüketimi gördüm, T-cross ile kalkışlarda pedala kuş tüyü ile dokunursam 20 litre anlık tüketim, biraz fazla basarsam 40 litre dahi gördüm, daha şimdiye kadar köklemedim, korkuyorum anlık 80-100 litre göreceğim diye.

Bunun yanında start-stop sistemini kalıcı olarak kapatamıyoruz, bu kanser bence. Çok trafikli durumlarda, start-stop aküye yükleniyor, 1 senelik araba arda akü ikazı veriyor. Klima tuşları dokunmatik ve daha iğrenç birşey düşünemiyorum, daha kötüsü bence olamaz, sürüş yaparken sürücü için bunları ayarlamak işkence.

Öte yandan araç bence segmentine göre çok çok rahat ve oturum olarak oldukça geniş. Sürüşü gayet keyifli bir araç. Yakıt tüketimi şehir içi ve kısa mesafaya uygun olmadığından, ve VW saçma sapan yalan bir şehir içi tüketim verisi (7.1-7.3 demiş bir de) sunduğu için, tüketiciyi aldatıyor. Buna rağmen 1-2 çocuklu küçük aileler için güzel araç, özellikle kısa mesafe kullanılmayacak ise. Kısa mesafe'de yakıt tüketiminin yüksek olması, bir de deposunun sadece 40 litre olması can sıkıcı bir durum, zırt pırt benzin almak gerekiyor. Herşeye rağmen araç 7/10, bahsettiğim yakıt durumu olmasaydı 9/10 verirdim.

Edit: Geçen yapıtığım son kullanım verisini paylaşıyorum;

Sıcaklık 15 derece, motoru çalıştırdıktan sonra çok beklemeden çocuğu okula götürüp getirdiğim sürüş;

Toplam 8 km yol, toplam süre 30 dakika, ortalama hız 18km/h, 10.1 Litre / 100 km tüketim değeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 13 Ekim 2025; 9:8:34 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.