Şimdi Ara

T.C. Mavi kart hakkında bilgisi olan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa bir süre içinde çift vatandaşlık alıyorum.

Sizce tc vatandaşlığını iptal edip mavi karta geçmeli miyim? vatandaşlıkta mı kalmalıyım?

mavi karta geçersem askerlik düşecek, bunun yanında yabancıdan yabancıya araçlardan faydalanabileceğim.

+larını ve -lerini bilen biri varsa söylesin lütfen.

• Mavi kartı olan biri bir Türk vatandaşının sahip olduğu iki hak hariç hepsine sahip.
    1)Askerlikten muaf
    2)Oy kullanamıyor
    Bunun yanında şöyle bir avantajı var.Normalde Türkiye'ye giren bir yabancı 6 ay sonunda çıkış yapması gerekiyir ama mavi kartta böyle bir zorunluluk yok.İstediğiniz zaman çıkar istediğiniz zaman girersiniz.
    Benim genel anlamda bildiklerim bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Lucky gayet güzel açıklamış. Aslında mavi kartlı olmak ciddi avantajlar sağlıyor bu bağlamda. Ama bürokrasiden oldukça fazla çekersin Türkiyedeki işlemlerin için. Çünkü elemanların çoğu mavi kart nedir bilmiyor, mavi kartlıları doğrudan 'yabancı' olarak düşünüp ona göre muamele ediyor. Bunun dışında bence akıllıca bi hareket olur çıkmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler, aradığım cevaplar bunlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

teşekkürler, aradığım cevaplar bunlardı

Rica ederim hocam..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

Eee hocam o zaman bana söyler misin bu ülkenin vatandaşının ne hakkı var? vatandaş olmayanın bizden daha çok hakkı var yemişim böyle vatandaşlığı...

türkiyede türkler 3. sınıf insanlardır.

1. sınıf olanlar elektrik su faturası yatırmayıp destek maaşı alan azınlıklar
    2. sınıf olanlar çift vatandaşlar
    3. sınıf ise tüm kesimlerin vergisini ödemekten sorumlu olan beyaz türkler
  • PM attım. çifte vatandaşlıktan ziyade mavi kart asıl avantaj sahipleri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

Eee hocam o zaman bana söyler misin bu ülkenin vatandaşının ne hakkı var? vatandaş olmayanın bizden daha çok hakkı var yemişim böyle vatandaşlığı...

Hocam zaten aklını kullanan önce iltica veya evlilik yoluyla başka ülke vatandaşlığına kaçıyor.Sonra üniversite sınavında bi tarafını yırtarak ülkede iyi üniversitelere giren T.C vatandaşları varken diğer tarafta iki dil sınavına gir sonra bi kaç formalite tamamdır.Hatta bazı ülkelere sınav da yok.Neyin yararıdır bu
    Böyle imkanlarınız varsa durmayın kaçın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 saniye düşünme mavi karta geç. türk vatandaşlığına göre çok avantajı var. sadece oy kullanamıyorsun. onun dışın bir dezavantajı yok. zaten oy kullansan ne kullanmasan ne zaten türkiye!de yaşamıyorsun. keşke imkanımız olsa da biz de avrupada yaşayabilsek. kıymetini bilin
  • Peki nereye başvurup alıyoruz bu kartı ? illa başka bir ülkeyede mi vatandaş olmak gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Peki nereye başvurup alıyoruz bu kartı ? illa başka bir ülkeyede mi vatandaş olmak gerekiyor ?

evet, 2. pasaportunuzun olması lazım
  • ygs lys yerine yabancı öğrenci sınavına girebiliyorsun(yös) bu şekilde az bir çalışmayla normalde hayal edemiyaceğin bölümlerde bile okuyabilirsin
  • Ben başvurmuştum ancak , Türkiye'de doğmama rağmen farklı bir kanunla vatandaşlığa alındığım için çıkamamıştım.Çıkabilseydim keşke :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Kahve

Ben başvurmuştum ancak , Türkiye'de doğmama rağmen farklı bir kanunla vatandaşlığa alındığım için çıkamamıştım.Çıkabilseydim keşke :)

diğer vatandaşlığınız neydi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Kahve

Ben başvurmuştum ancak , Türkiye'de doğmama rağmen farklı bir kanunla vatandaşlığa alındığım için çıkamamıştım.Çıkabilseydim keşke :)

diğer vatandaşlığınız neydi hocam?

Bulgaristan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Mavi kartı olan biri bir Türk vatandaşının sahip olduğu iki hak hariç hepsine sahip.
    1)Askerlikten muaf
    2)Oy kullanamıyor
    Bunun yanında şöyle bir avantajı var.Normalde Türkiye'ye giren bir yabancı 6 ay sonunda çıkış yapması gerekiyir ama mavi kartta böyle bir zorunluluk yok.İstediğiniz zaman çıkar istediğiniz zaman girersiniz.
    Benim genel anlamda bildiklerim bu kadar.

Bunlarla sınırlı olsa iyi.

-Arabaların fiyatlarıda cabası (Bakınız vergisiz E200 serisihttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-yabancidan-yabanciya-2015-model-mercedes-e-220-bluetec-229983408/detay fiyata bak yaklaşık 110-120 bin TL bu fiyata vergili 1.6 dizel passat alınır ancak)

-Türk vatandaşı olmayan üniversite sınavında ayrı bir sınava muaf olur.Lise mantığı düzeyinde süslemelerden oluşan,temel matematik soruları ile yabancı kontejan hakları içerisinden aldığınız yeterli puan çerçevesinde istediğiniz yeri yazabilirsiniz.

• Arabaları alabiliyorsun ama işte yine böyle mavi kartlı veya avrupa vatandaşı birine satman gerekir diye biliyorum.Gerçi çok önemli mi satıp satmamak
    Açıkcası böyle imkanı olan kişilerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Arabaları alabiliyorsun ama işte yine böyle mavi kartlı veya avrupa vatandaşı birine satman gerekir diye biliyorum.Gerçi çok önemli mi satıp satmamak

Ah olsaydı tereddüt etmeden yapılırdı.22 bin euroya mercedes c180 var mavi kartlıların alabileceği bu fiyatlar nedir vergili focus daha pahalı.Yok mu vatandaşlık kabul eden Türkiye'den bir nebze daha iyi bir ülke vatandaş olayım sonrasında buraya gelip güzel bir üniversite bir de c180

Bu iş kafama yattı.Zengin olana kadar mavi kart zengin olursam zaten yine Türk vatandaşlığına geçiş hop gelsin ticaret,gelsin paralar.Şimdi kabul edecek bir ülke lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Arabaları alabiliyorsun ama işte yine böyle mavi kartlı veya avrupa vatandaşı birine satman gerekir diye biliyorum.Gerçi çok önemli mi satıp satmamak

Ah olsaydı tereddüt etmeden yapılırdı.22 bin euroya mercedes c180 var mavi kartlıların alabileceği bu fiyatlar nedir vergili focus daha pahalı.Yok mu vatandaşlık kabul eden Türkiye'den bir nebze daha iyi bir ülke vatandaş olayım sonrasında buraya gelip güzel bir üniversite bir de c180

Bu iş kafama yattı.Zengin olana kadar mavi kart zengin olursam zaten yine Türk vatandaşlığına geçiş hop gelsin ticaret,gelsin paralar.Şimdi kabul edecek bir ülke lazım.

Hayalleri mercedes üstüne kurmuşsun ya
    Şaka bi yana valla vatandaşlık olmak için öncelikle zengin olmalısın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Hayalleri mercedes üstüne kurmuşsun ya
    Şaka bi yana valla vatandaşlık olmak için öncelikle zengin olmalısın

İşte kısır döngü var hocam.Zengin olsam ne diye geçiş yapayım.Zengin olmadığımız için oturuyoruz oturduğumuz yere

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.