Şimdi Ara

'system configuration data read error' sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 3 hafta önce packard bell labtop aldım vista home premium yüklü ancak bugun actıgımda baslangıcta 'system configuration data read error'hatası verıyor ve devam etmem için f1 e setaup girmem içinde f2 ye basmamı soylüyor f1 e bastığımda windowsa giriyor ama bu hata ne anlama geliyor anlamadım her actıgımda aynı hatayı verıyor recovery yaptım olmadı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Çok ilginç.Bu hata sürekli laptoplarda oluyor.Bios'u update etmeni öneriyorum.

Bu arada,Bios nasıl update edilir? :http://forum.donanimhaber.com/m_1609573/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asli_gfb -- 29 Mayıs 2008; 23:19:36 >
  • İlk olarak BIOS 'a girip tüm ayarları Default yani varsayılan ayara getirip , değişiklikleri kaydedin.

Sorun devam ederse BIOS Update yapmayı deneyin, eğer yeterince bilginiz yoksa BIOS Update 'i ikinci plana erteleyin.

Sorun daha çok BIOS tabanlı gözüküyor bu yüzden bilgisayarınızı aldığınız yere götürüp sorunu belirtmenizde yarar var.

Verilen hatayı geçici olarak kapamak mümkün olabilir ama bu sadece hatayı örtpas eder. Arka planda o hata hep meydana geliyor olacaktır.

Not: Alıntıdır.
  • BENDE TOSHIBA SATELLİTE A300D 11S LAPTOP VAR VE YAKLAŞIK İKİ AYDAN BERİ
    SYSTEM CONFİGURATİON DATA READ ERROR
    HATASI İLE KARŞI KARSIYAYIM NE YAPTIYSAM BI TURLU COZUMU BULAMADIM HDD DEGISTIRDIM BIOS UPDATE YAPTIM YINE OLMADI
    LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
  • Aynı sorunu Packard Bell ME35 modelinde yaşadım.
    Notebook üzerinde Windows 7 Ultimate yüklüydü.
    BIOS güncellemesi yaptım.
    BIOS'uftp://ftp.download.packardbell.com/NOTEBOOK/EasyNote%20ME35%20series/
    sitedinden indirdim.
    LİNKTEKİ BIOS SÜRÜMÜ ME35 İÇİNDİR BAŞKA MODELLERE DENEMEYİN CİHAZINIZ.... BOZULUR.

Buradan indirdiğim BIOS Update sürümü Windows 7'de çalışmadı.
    Dosyanın Uyumluluk Modu'nu Windows XP (SP3) olarak değiştirdim.
    Tekrardan denedim. Çalıştı.
    Bir boş CD takmamı istedi. Taktım. CD'ye birşeyler yazdı.
    Sonra bilgisayarı resetledim.
    Açılışı CD ile yaptım.
    Adımlarda BIOS güncellemesi yaptım. (BIOS Güncellemesininde, cihaz prize takılı olsun. Bataryasıda üzerinde olsun. Ve kesinlikle işlem bitmeden cihazı kapatmayın... BOZULUR.)
    Ve final... İşlem bitti bir tuşa bastım..
    Cihaz açılmaya başladı... (heyecanlanınca tabi zaman geçmiyor)
    Ve o yazı gelmedi.
    Windows açıldı.
    Sonra tekrar resetledim... Evet yine gelmedi.

Bu sorun başka cihazlarda da yaşanıyormuş. Çözümü güncel BIOS sürümüdür.

Konu biraz eski olsa da çözümü her zaman güncel olacaktır diye yazdım.
    Kolay gelsin.

Bu arada Packard Bell'in ftp sitesi
    ftp://ftp.download.packardbell.com/
    Buradan güncel sürücüleri indirebilirsiniz.

• kardeş ben senin yazdırmış olduğun o cd yi yazdıramadım. sana zahmet yazdırdığın cd imajını yayınlayabilir misin. imajdan Bot-CD hazırlamaya çalışacam da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.