Şimdi Ara

Symbol farklari ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dogrudur daha iyidir de cok cirkin araba be abi icime sinmiyor hic 😄

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • comprehensive user guide kullanıcısına yanıt
    3.5 benzinli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizeli 150 bini gecince alacak olan da dusunuyo acaba nerden masraf cikarcak,benden onceki nasil kullanmis diye.Satmasi da kilometreyle orantili zorlasiyo.Bana sorarsan dusuk kilometreli benzinli al bin.Simdiden hayirli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah tesekkur ederim kardesim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkandemir60

Cok Tesekkur ederim verdigin bilgiler icin baya zahmet oldu.

Expression lara bakiyorum sadece arka koltuk kafaligi var gerisi otantikle ayni hemen hemen , dijital klima ve otomatik arka camlar icin plus almak gerekiyor o da haliyle 35 i geciyor

1.2 zaten almam da 1.4 ile 1.5 arasinda kaldim kendimin ilk araci olcak , bizde benzinli broadway var pek kullanamiyorum yokuşlarda kaldıramıyorum onun icin araba yukseltip ogrenmek istiyorum acikcasi o yuzden de biraz guclu bisey olsun diye 1.2 ye yanasmiyorum.
    Bu donanımlar sadece göz boyuyor, ciddi birşey olsa eyvallah dersin. Sis farını yazmaya unutmuşum..

1.2 75 bg ile 1.4 75 bg arasında fark yok ama gerek uzun yol gerekse yokuşlarda bi çıt geride sayılır herşeyi aynı olmasına ragmen. 1.2 16v subab sayısı fazla oldugu için 2. 3. Viteste 1.4 den kısmen atik

Alacagın araba symbol oldugu için brodwayden inip bindiğinde mercedes gibi gelir, aynı şekilde motorda atik gelir.
    İnsan alıştıkca motorun performansına alıştıkca daha iyi arabaya binmek ister.

Dizel 85 bg altın degerinde motor diye bilirim.
    85 lik şirket aracı yoktur , geneli binici arabasıdır. Kimi kullanıcılar şirket gibi cok km yapıyor.

Arasında bariz fark var performans olarak.
    85 uzun yolda daha rahat daha atik yol sergiler.
    85 likte beygir tork dısında, intercooler var hava sogutma sistemi, motora giren havayı sogutarak yakıtın daha iyi yanmasını sağlayarak performans kaybını önler.

Dizel düşünürsen güzel karşına 85 lik düşerse kacırma derim.

Günümüzde genelde dizeller 110 bg
    85 lik dizel sana 110 lugu aratmaz.

Dizel düşünürsen
    Yıpranmamış motorun turbosu 170-200 bin kmde bitik denilebilir.

Alcagın arabaya
    Lastik, akü, baskı balata, agır bakım gibi masraflı olcaktır
    Sanmaki 35 bine araba alıyorum üzerine 5 bin masraf edersin
    Turbo masrafı hariç.

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Artik karsimiza temiz masrafsiz ne cikarsa alacagiz butceyi aşmadan biseyler almaya çalışacağız

O kadar sacma donanim paketleri varki otantik arka koltuk kafalıklari olmamasi ne demek bi aracta olmazsa olmazlardandir halbuki :)

1.4 1.5 85 arasinda gidip gelecegim o zaman temiz bulamazsak en kotu 1.2 ile idare edecegiz :)

• ozkandemir60 kullanıcısına yanıt
    Sen 35 lik arabadan koltuk kafasından şikayette bulunuyorsun.

Adam 80-90 bin verip hız sabitleyici , park sensörü yok diye şikayet ediyor.
    Herkesin kendine göre eleştirisi var bütce dogrultusunda.

Şuanki kullandıgım aracınıda sıfır aldım trend x (kendisine göre boş) 2018 yılında
    Bluetooth yok, piyasada 10-20 liraya satılan zımbırtıyı entegre yapmamışlar,
    Şuan için bluetoot eksikliği var bende

Symbol için expresion candır.

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    E yani herkes kendince sikayette bulunuyor napalim :)

Bu devirde kimseue guvenemiyoruz ki şimdi malum siteye yine baktim her bir motor secenegi icin yakin illere ama adam dusuk km ye atiyorum 35 yazmis diger yuksek km ye 38 yazmis gel de sec iste , tanidiktan olmadiktan sonra hangi arac olursa olsun hepsi risk ve zaman kaybi olmasina sebep olabiliyor

• Authentique en boş versiyonu olup Abs genel de olmuyor. Ancak Güvenlik Paket ( ruhsatta GP diye yazar ) olanlarda yolcu airbag ve Abs mevcut ki benim aracım GP. Motor olarak 85 hp dCi mükemmel . Bir arkadaşımda vardı Expression yakıt ve çekiş muazzam. Benim araç 65 hp. Bariz fark var çekişte 2. seçenek 1.4 benzinli tercih edilebilir.

• CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    85 lik aradigim butceye gore yok maalesef expression paket ve varsada illaki biyerinde biseyler var :) o olmazsa artik
    1.2 veya 1.4 ne uygun olursa onu alacagim denk geldiginde

• Authentique dediginize göre 2012 öncesi kasa galiba. 1.4 benzinli authentique yerine 1.2 joy alsanız yeni ama makyajsız kasa bence daha iyi olabilir. Symbolun yeni kasayla birlikte güzel iyileştirmeler yaptığını okumuştum. Zaten 1.4 ve 1.2 ikisi de 75hp. 35 e var mi bilmiyorum ama 40 bin civarına 1.2 symbol vardi 70 100 bin km arası.

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    O kadar cikamiyorum maalesef :))

• öncelikle hayırlı olsun inş aradığın gönlüne göre araç bulursun. geçen sene bende epey araştırdım 35 bine symbolleri 116 bine expression plus aldım 85 bg lik. bu sene nakit ihtiyacından dolayı üzülerekte olsa satışa çıkardım aracımı. 42 den satışa çıkardım ben. 41 e satmayı düşünüyorum.

35 bine expression plus bulmanız kişi paraya o gün sıkışmadıysa çok zor hocam. bulsanızda ya plus değildir. kliması dijital değildir ya bi alt paketidir. ya da km si çok yüksektir. Bütçeniz elverse düşük km li 85 lik xpression plus öneririm ama onun dışında model düşürün 85 lik Authentique alın hocam. dizel olsun
  • fantastik74 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim oncelikle , evet plus bulunmaz bulunsada ya pahalidir ya da harap olmustur , en azindan 1.5 85 lik bulsam otantikte olsa alacagim 35 e ama bakalim arayistayiz oyle :) piyasada hep 65 lik var o da adami kanser eder herhalde :)

• Öncelikle hayırlısı olsun.

1,4 8V olanın euro4 motor olması lazım. Ve 2011 den sonra üretilmedi. Şehir içi yakıt tüketimi fabrika verisi 9,7 litre.
    1,2 16v euro 5 motorluların şehir içi yakıt tüketimi fabrika verisi 7,7 litre.

Çekiş olarak neredeyse fark yok. Zaten ikiside 75 hp. 1,2 için konuşuyorum 4000 devirin üstünde tutarsanız araç hız kaybetmeden her yokuşu tırmanabiliyor. Şanzıman oranları çok kısa. 5 vites 70 km hızda 2000 devir çeviriyor.
    Ben 1,2 olanını aldım benzinli kullanıyorum. Benzini hep aynı istasyondan aynı pompadan alırım. Fulleyerek ölçtüğümde kışın 7,1 litre karma tüketimim vardı. Geçen ay 6,7 litre ortalama tüketim yakaladım ki, Yaklaşık 60 kilometre tatil dönüşü dur-kalk yaptım. Yoksa 6,4 e inerdi. Daha önce 6,4 görmüşlüğüm var.

Dizel yüksek kilometreli alındığında masraf çıkartabiliyor. Masrafı da bu bütçeyle araç bakan insanlar için gerçekten fazla olabiliyor. Bu sebeple benim tercihim benzinli oldu.

• hfguler kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim yorumlariniz icin oncelikle

1.5 dizel 65 hp ile 1.2 benzinli arasinda cok fark var midir guc ve atiklik olarak hangisi daha iyi olur ? 85 hp bulamıyorum zaten :))

1.4 e de 8v oldugu icin pek onermiyorlar 1.2 16v varken 1.4 alinmaz diye ve sanirsam conta yakma ile hararet sikintilari oldugunu söyleyenler var

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkandemir60

Tesekkur ederim oncelikle , evet plus bulunmaz bulunsada ya pahalidir ya da harap olmustur , en azindan 1.5 85 lik bulsam otantikte olsa alacagim 35 e ama bakalim arayistayiz oyle :) piyasada hep 65 lik var o da adami kanser eder herhalde :)
    size şöyle diyeyim bizim Türk milletinin genel özelliği araba bastı mı kaçacak tın tın gitmeyecek.

öncelik sıranız 1.5 85 bg < 1.4 benzinli olsun. 1.4 alma kısmı size kalmış ben almazdım açıkcası
  • fantastik74 kullanıcısına yanıt
    Neden almazdim dediniz peki :) 1.5 dci 65 ve 1.2 75 arasinda peki ?

sahibinden.com
    Renault / Symbol / 1.2 / Joy / 2015 Symbol Hasar Kayıtsız KELEPİR sahibinden.comda - 700723678
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2015-symbol-hasar-kayitsiz-kelepir-700723678/detay

Hocam örnek olsun diye çok bakmadan buldum attım bir tane, illa ki 37 38 yazani da pazarlikla vs düşürebilirsiniz. Ufak tefek boya değişen hasar kaydina takilmazsaniz bence yeni kasa tercih edin ha 1.5 dizel istiyorum diyorsaniz bir eski kasa olucak tabi mecbur

1,5 65 hp olanını kullanmadım.
    65 hp olanın fabrika verileri 0-100 16,5 saniye; son hız 160 km
    1,2 75 hp fabrika verileri 0-100 13,0 saniye; son hız 167 km
    1,4 75 hp fabrika verileri 0-100 12,5 saniye; son hız 170 km
    85 hp dci fabrika verileri 0-100 12,3 saniye; son hız 177 km
    65 hp olanın benzinlilerden daha hantal olacağını, 85 hp olanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat aracı ikinci el alacaksınız. Motorun kondisyonu herşeyi belirler. Benzinlilerde lpg kullanımı varsa ve sistemi iyi değilse performanstan çalabilir. Biraz performans beklentiniz varsa 65 hp olanı eleyip diğer seçeneklere bakın bence.

Ama en önemlisi alacağınız aracın motor kondisyonu ne seviyede. En temiz ve bakımlı olanını almaya çalışın.

Fabrika Verileri farklı modelleri kıyaslarken pek işe yaramasa da aynı kasadaki motorları kıyaslarken işe yarayacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.