Bir internet kafenin ağ güvenliği için yaptığım prog.araştırmasında Symantec Client Security den daha iyisine rastlamadım...Symantec Client Security kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum...saygılarımla
ben, bizim işyerindeki 70 makinada kullanıyorum. Senin de dediğin gibi bu tip bir networkte virüs güvenliği için daha iyisi yok. En büyük avantajı client yüklü bilgisayarları hiç bir şekilde hantallaştırmaması. ana makina olarak belirlediğin bir makinayaProgramın server consolunu kuruyorsun. diğer tüm makinalara ise client kuruyorsun. Ana makinadaki ana program herhangi bir client'ın belli bir süre kullanılmadığını gördüğü zaman ototmatik olarak tarıyor. Kullanılmaya başlandığı anda taramayı kesiyor ki client hantallaşmasın die. Virüs bulursa ana makina kendi bünyesinde karantinaya alıyor. Yani ana makinadan tüm client'lardaki virüsleri kontrol edebiliyor ve silebiliyorsun. Ayrıca symantec'in sitesinden indireceğin virüs güncelleme dosyasını herhangi bir client'ta veya ana makinada devreye koyman yeterli oluyor. Diğer makinaların tümü bu güncellemeyi kendi client programlarını da güncelleştirerek alıyorlar.