Hayırlı akşamlar arkadaşlar sorunum şu Flash destekli bir site yapıyorum swf içinde swf çağırıyorum ama 2.swf ye bağlı xml var resimdede belli xml ilk sefer gözüküyor kayboluyor ve sitenin x yerinde gözüküyor xml dosyasını nasıl çağırabilirim
kullandıgım komut
swf içinde swf çağırmak için :
var yukle:Loader = new Loader(); var resim:URLRequest = new URLRequest("bannerRotator.swf"); yukle.load(resim); addChild(yukle);
yardımcı olursanız sevinirim kullanımı ana sayfa içinde rectangle tool dan dikdörtgen çizip Mc yaptım içine girip layer 1 e bu komutu yazdım xml kırmızı dikdörgenin orada olması gerekirdi
İyi akşamlar;
-Flash'a dışarıdan XML verileri çekmek için öncelikle Flash içersinde bir XML nesnesi oluşturmanız gerekli;
var XMLNesnem:XML=new XML()
-İçinden veri alınacak XML dosyasının sırayla ismi,isteği(URLRequest) ve yükleyicisi(URLLoader) oluşturulur;
var XMLDosyasi:String=("Dosya.xml") var Istek:URLRequest=new URLRequest(XMLDosyasi) var IstekYukleyici:URLLoader=new URLLoader(Istek)
-Yükleyiciye dinleyici eklenir ve yükleme işlemi bittiğinde Flash'a aktarılan veriler,Flashta oluşturulan XML nesnesine aktarılır;
IstekYukleyici.addEventListener(Event.COMPLETE,VerilerYuklendi) function VerilerYuklendi(e:Event):void{ XMLNesnem=XML(IstekYukleyici.data)
-Dışarıdan çağrılacak SWF dosyasının verisi XML dosyasında belirtilir; //XML'de attribute olayını bildiğinizi varsayıyorum.Bilmiyorsanız yazın açıklayayım.
var SWFDosyam:String=XMLNesnem.SWFVerisi.attribute("SWFAdres").toString()
-SWF dosyası için yükleyici oluşturulur;
var SWFYukleyici:Loader=new Loader()
-SWF Dosyası yüklenir;
SWFYukleyici.load(new URLRequest(SWFDosyam))
-Flash'a yüklenen SWF dosyası,sahnede oluşturulan MovieClip'e yüklenir.(Oluşturulan MovieClip'in Instance Name'i örneğin SwfMC olsun.)