Şimdi Ara

svchost.exe nedir ? Format attıktan sonra...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece bilgisayara format attım ama sanki formattan sonra daha da yavaşladı bilgisayar. Görev yöneticisine baktığımda formattan önce olmayan bir şey var, svchost.exe. Bel ki formattan da önce vardır ama en azından aşağıda ki gibi aynı şeyden 12 tane yoktu. Neyi ifade ediyor bu ? Ayrıca formattan sonra bilgisayar neden daha çok kasıyor ?

svchost.exe nedir ? Format attıktan sonra...

• zararsız windows işlemi.
    eğer svchost.exe'nin karşısında kullanıcı ismin yazıyorsa keylogger var demektir.

tehlike yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reacti10

zararsız windows işlemi.
    eğer svchost.exe'nin karşısında kullanıcı ismin yazıyorsa keylogger var demektir.

tehlike yok

Peki formattan sonra bilgisayar daha da kasmaya başladı. Bunun hakkında ne diyeceksin. Pencereler çok yavaş açılıp kapanıyor özellikle.
  • svchost normalde 3-4 tane olur. windows servislerine aittir. ama temiz kurulmuş bir sistemde 12 tane olması bir virüs/spy varlığını gösteriyor.
    muhtemelen formatı hızlı attın.
    windows kurulumunu tekrar yap. bu sefer harddiskteki bölümlendirmeleri sil, tekrar oluştur ve normal format at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hahomaru

svchost normalde 3-4 tane olur. windows servislerine aittir. ama temiz kurulmuş bir sistemde 12 tane olması bir virüs/spy varlığını gösteriyor.
    muhtemelen formatı hızlı attın.
    windows kurulumunu tekrar yap. bu sefer harddiskteki bölümlendirmeleri sil, tekrar oluştur ve normal format at.

http://forum.donanimhaber.com/m_25687651/tm.htm

Burda ki adımları izledim, yalnış bir şey var mı ki

• format atarken orada disk0 bölüm 1 filan çıkıyor...onları sil....tekrar oluştur, öyle formatla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hahomaru

format atarken orada disk0 bölüm 1 filan çıkıyor...onları sil....tekrar oluştur, öyle formatla.

Öyle yaptım zaten ama sadece C'yi silip tekrar oluşturdum. Çünkü D ' de yedek dosyalarım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reacti10

zararsız windows işlemi.

tehlike yok

Şimdi yeniden format attım. Şu anda svchost.exe gözükmüyor ama diğer işlemlerin karşısında kullanıcı adı yazıyor ( kendi bilgisayarımın adı )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.