Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (164. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.555
Cevap
86
Favori
200.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şöyle bir şey oldu. 60.000 km bakımında servise dedim cvt'nin yağını değiştirmemiz gerekmiyor mu hayır dediler yanılmıyorsam cvt yağı değişmiyor demişlerdi. Evin ikinci aracı olan Xv de her 60.000 km veya 4 yılda bir değişim yapılması gerekiyor diye kullanım kılavuzunda yazıyor. Bir anlam veremedim ama bu km yapma olayım devam ederse 105.000 km de değiştireceğim.

• MKarmil kullanıcısına yanıt

bu arada şanzıman filtreyi değişmeye gerek yok zaten hatta bir eleman var 400 binde onun cvt aracı filtre hala tertemiz diyor , o adam sadece 50 binde bir yağı boşaltıp çıkan kadar yağ eklemiş sadece , suudi arabistanda kullanan birisi vardı oda 100 binde bir sadece yağ değişimi yapıyormuş sadece.

• Bunların yağı değişmiyormuş arkadaşlar. Servise ısrarla sordum. Bizde isteriz değiştirip para kazanmayı ama gerek yok şanzıman ve yağı ömürlük diye cevap aldım. Bence araba hafif motor torku düşük olduğu için cvt bu araç için çok uygun. Sağlam da bir zincir koydularsa bozulması için bir sebep göremiyorum. Ayrıca güvenmeseler 10yıl 180bin km garanti vermezlerdi. Kul yapısı tabi belli olmaz ama bahsettiğim kombinasyonun da etkisiyle güven veriyor. Civic de durumlar böyle değil mesela her 20 30 binde bir yağ değişimi zorunlu tutuyorlar. Zincirin düşük kmlerde koptuğu örnekleri var. Ağır ve güçlü araçlara göre değil pek bence bu şanzıman. Geçenlerde arkadaşım civic için 2.yıl bakımına 16bin verdi. Km de epey düşüktü. Nissanlarda da cvt problemi olabiliyor. Toyota suzuki mitsıbishi de ciddi bir sorun duymadım. Umarım bu istatistikler bizim alehimize değişmez de kafa rahat binmeye devam ederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar herkese

2022 model swift aldık hanım kullanması için, piyasacı olmadığım için parasına göre hakkını veren aracın bu olduğunu düşünerek bunda karar kıldık,hanım araç çürüyene kadar kullanır artık, kazasız belasız inşallah.araç çok hoşuma gitti tek eksiği yalıtım, muadilleri; yaris , corsa, polo falan hiç binmediğim için de bilmiyorum onlardaki yalıtım durumunu..
    Cvt ile ilgili olarak jatco cvt7 model bir şanzımanı varmış,bu kilodaki araç için uygun
    Jatco cvt8 ler mesela daha ağır araçlar için uygunmuş..

• terminator kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun güle güle kullanın

• drummer_bjk D kullanıcısına yanıt

kitapcıkta aracın ömrü 10 yıl yazdığı için haliyle yurt dışında ucuzda olduğu için araçlar ömürlük deniyor yağı tabi buradaki gibi bir piyasa hiç bir yerde olmadığı içinde en kötü 100 binde bir yağı değişmek hayırlı olur genede.

• Arkadaşlar merhaba. 2007 model Suzuki Swift 4x4 sahibiyim. Aracımda bozuk ve stabilize yollarda lakırtı sesi geliyor. Ses özellikle sol taraftan. Ön takım komple revize edildi. Amortisörler ve takozları, salıncaklar, Z rotlar, rot kolları, viraj demir lastikleri değişti. Fren kaliperleri onarıldı. Rot balansçı sorunun direksiyon kutusunda olabileceğini söylüyor. Direksiyon kutusu tamircisi aracın elektrikli direksiyon olduğu ve sesin dişlilerden gelebileceği ve bununda tamirinin olmadığını söylüyor. Buna benzer bir durum yaşayan varsa yardımcı olabilirmi?

• sertacburak S kullanıcısına yanıt
    Teker rulmanida o sesi yapabilir açıkçası usta iyyise nokta atışı bulması lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

Bulunduğum şehirde Suzukiden anlayan usta yok. Direksiyonda sağa sola çevirmelerde ufak bir tıkırtı sesi var ama diğer vuruntuyla benzer değil. Ben direksiyon kutusunda olmayacağını düşünüyorum çünkü vuruntuda direksiyonda hissedilen bir durum yok.

• terminator kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, sağlıkla kullanın.

• MKarmil kullanıcısına yanıt

Benzer ortalamaları tutturmuşuz. Benim cvt tecrübem yoktu ama çabuk alıştım.

• sertacburak S kullanıcısına yanıt
    4x4 şaftından geliyor olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Bu mesaj silindi.
    2007 ve 2013 model Suzuki swift sattım, ikisini de ilana koyduktan sonra 2 gün içinde satmıştım hem de piyasa fiyatından da yukarıya. Araçlarım temizdi ama. İkinci eli zayıf diye bilinir ancak sorunsuz bir araç olduğunu ve Suzuki’yi iyi bilenler kaçırmıyor. Sizin yeni Omoda 5 de hayırlı olsun. Çok doğru bir tercih yapmışsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tt38 T kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim paranın karşılığını veren bir araç diye ona yöneldim malum piyasa çok ilginç hale geldi.

Hayırlı olsun hocam, kaça sattın ?

Benzer kondisyonda gl olsa 650 max gider demek ki. Eylülde 745 e vermiştim. Aldığım araç da 80 falan düştü :D neyse en azından zarar yok gözüyle bakacaz

• masterap M kullanıcısına yanıt

Valla ben 160 bin indirimi yakalayınca 0 araçta, 3e 5e bakmayıp yapıştırdım direk memnun kalırım inş

Hangi donanımı kaça aldım hocam

Yeni araba hayırlı uğurlu olsun. Güzel görünüyor ve fiyatı da güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 11 Kasım 2023; 19:56:49 >
  • Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olur umarım

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.