Arkadaşlar tabiki insan anasının karnından yüzme bilerek doğmuyor öğrenecen bu mereti ki yüzme bilmemekte kötü birşeydir bnce.Gerekli olan birşeydir yüzme bilmek..Bnde bilmiodum yüzmeyi çenemden ileri gidemezdim..bigün abimler falan tekne kiralamış..hava çok sıcak..Annem babam abim arkadaşlar falan teknedeyiz..Samsunda..Açılıyoruz..Açıldık nrdyse hrkes açıkta suya daldı..Ben sap gibi kaldım.Hrkes dio hadi gel falan..Yokk diorum inmemmmm..hçbi güç beni indiremez..Deniz var bilmemkaç metre..Atlasam biliorum ölecem yüzme blmiorm çnkü..Tam o anda arkadan 2 ell beni bi tuttu.Abimle babam tekneden denize bi savurduu..Hayatımda o kdr korkmamışımdır heralde...1-2 dakka çırpndm sonra bi baktım suyun üstünde duruorum..ne havuza gittim öğrenmek için ne de pratik yaptım sadece çeneme kdr gidebiliyordum..Karadeniz cocuğuyum kanımda var heralde yüzmek ..o günden sonra banamısın demedim ve yüzmeyi öğrendim
bağcılara git
quote:
Orjinalden alıntı: Baterist
bağcılara git
ne var bağcılarda
quote:
Orjinalden alıntı: DoGGy_
yüzme bilmeyenler için söylüyorum!!!!
Arkadaşlar tabiki insan anasının karnından yüzme bilerek doğmuyor öğrenecen bu mereti ki yüzme bilmemekte kötü birşeydir bnce.Gerekli olan birşeydir yüzme bilmek..Bnde bilmiodum yüzmeyi çenemden ileri gidemezdim..bigün abimler falan tekne kiralamış..hava çok sıcak..Annem babam abim arkadaşlar falan teknedeyiz..Samsunda..Açılıyoruz..Açıldık nrdyse hrkes açıkta suya daldı..Ben sap gibi kaldım.Hrkes dio hadi gel falan..Yokk diorum inmemmmm..hçbi güç beni indiremez..Deniz var bilmemkaç metre..Atlasam biliorum ölecem yüzme blmiorm çnkü..Tam o anda arkadan 2 ell beni bi tuttu.Abimle babam tekneden denize bi savurduu..Hayatımda o kdr korkmamışımdır heralde...1-2 dakka çırpndm sonra bi baktım suyun üstünde duruorum..ne havuza gittim öğrenmek için ne de pratik yaptım sadece çeneme kdr gidebiliyordum..Karadeniz cocuğuyum kanımda var heralde yüzmek ..o günden sonra banamısın demedim ve yüzmeyi öğrendim
yaş kaç acaba..
quote:
Orjinalden alıntı: splash17
quote:
yaş kaç acaba..
şuan 18
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: splash17
quote:
yaş kaç acaba..
şuan 18
benim yaş 20 ve ailemde yüzmeye karşı birileri olunca insan kendini geliştiremiyo buda beni üzüo bide izmirli olcaz :( işte izmirde oyüzden yüzme kursu arıom gizlice gitcem..
Ulen doğma büyüme Ankaralıyım yüzmeyi 6 yaşında öğrendim
110 kiloyum hem dibine dalabiliyorum hem üstünde durabiliyorum.. Biraz daha kasarsam havada bile dururum
quote:
Orjinalden alıntı: firtikk
Geçen sene kız arkadaşımla suyun altında sex yapmaya çalışıyoduk biz..
Geçen seneki kız arkadaşımdı,bi kaç günlüktü..
Yapamadık ama,su kaçıyomuş.
,yuh kıza yazık
havuz tatlı su olduğu için kaldırma kuvveti daha az oluyor . Derin bir nefes alırsan yüzdüğünü nefesini sonuna kadar verirsen battığını göreceksin. ama sen asıl el kol hareketleri ile batmadan durmalısın . ayaklarını hafif hafif çırp ellerinn ile de aynı tempoda - sol el saat yönü sağ el saat yönünün tersi olacak şekilde- dairler çiz.
quote:
Orjinalden alıntı: ozwizard7
abicim al nefesi sonra hiç panikleme kendini bırak olduğunca bırak biraz batarsınburnuna gelir su seviyesi sonra kalkarsın dengeyi bulduğunda zaten burnun kesin dışarda olur!kilon yapın önemli değil! battıyorum diye heyecanlandığında bırak kendini nefes alıp önce azıcık batarsın sonra çıkarsın tekrar ortada dengelenirsin.ha diyosan rahat konuşmak istiyorum o zaman ayaklarını pergel gibi aç ve bisiklet sürer gibi yap çevir yani sıra sıra ayaklarını ellerinlede sol kol sağ kol sırayla aşağı it boynuna kadar çıakrsın düzgün yaparsan tam yapamasanda rahat konuşacak durumda olursun.bunları öğrendikten sonra sağa sola dıoğru kendini bırakmaya çalış gitmeye çalış bu şekilde zaten köpekleme yüzüşü yaparsın sonra stil kazanmak dalmak çıkmak istersen daha profosyenel yardım al...
panik yapmada birşey olmaz..
demesi kolay okuması da
suya girdimi herşey değişiyo
bu akşamda var bakalım noolcak
artık derin yerde öğreniyoruz... geçen başladık heryerim ağrıyo
yüzmeyi 2 haftada havuzda kendi çabalarımla öğrenmiş biri olarak şunu söyliyeyim.
ilk hafta sadece ellerini havuzun kenar taşına koyup suda ayak sallayarak geçir.
sonra tşatan ellerini bırak ve oılduğun yerde su yüzeyinde durabildiğini göreceksin.
ondan sonrada ufak mesafeli kulaçlarla devam et.
2 hafta sonra balık gibi yüzersin
hayatımda yüzmedim yüzme bilmem ama bununla ilgili kendi teorilerim var paylaşmak isterim 1 ayakların boş durmayacak bence alttan sürekli ayaklarınla iteceksin suyu 2- ciğerinide havayla dolduracaksın diye tahmin ediyorum öyle put gibi suyun üstünde durursan batarsın havuz yan gelip yatma yeri değil ayaklarını kımıldat biraz
yüzmeyi 2 haftada havuzda kendi çabalarımla öğrenmiş biri olarak şunu söyliyeyim.
ilk hafta sadece ellerini havuzun kenar taşına koyup suda ayak sallayarak geçir.
sonra tşatan ellerini bırak ve oılduğun yerde su yüzeyinde durabildiğini göreceksin.
ondan sonrada ufak mesafeli kulaçlarla devam et.
2 hafta sonra balık gibi yüzersin
Bogulursunuz Denemeyin
bu spor dalı öyle hafife alınacak birşey değil.. ben şöyle yüzüyorum ben böyle yüzüyorum diyenlerin çoğu sıkıyor
bende suyun üzerinde yürümek diye girdim bir an da
dün bayaa kötüydü habire battım boğuldum su yuttum derin kulvarda eğitim yapıyoz kurtulamıyorum bi türlü. öğrenmem zaman alacak galiba... haftaya derin olmayan kulvarda kendim çalışıcam... diğer elemanlarla çalışınca çok fazla alıştırma yapamıyorsun
Hocam, Ege Üniversitesinde çok güzel öğretiyorlar.Üstelik suyu çok temiz.Fiyatlar biraz uçuk olsada, diğer yerlere göre daha temiz.Hatta tabiri caizse 40 suyla yıkanmış hali..Çünki diğer yerlerede gittim ve su çok pis.
İlk ay 90 Tl veriyorsun, öğretiyorlar.Sonra serbest yüzmeye gidiyorsun.1,5 saat yüzme hakın oluyor.Tabi o 1,5 saate bütün enerjini harcıyorsun, süre bitmeden bile çıkanlar var..