Şimdi Ara

Şut Atmak ( Ayrıntılı Tartışma )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler , bu konu başlığı altında bunu değerlendirmek istiyorum .

Hepinizin bildiği gibi , bi dolu şut çeşidi var . Kimisi roket gibi ( Ray Allen ) , kimisi de bombenin kralını verip ( Dirk Nowitzki ) şut atıyor . Kimisi şutun alın kısmından çıkarırken ( Kevin Durant ) , kimisi kafasının arkasından ( Derek Fisher ) yolluyor . Kimisi topu yollarken kendine doğru hiç döndürmezken ( Dwyane Wade ) , kimisi de topu acayip döndürüp ( Kobe Bryant ) şut atıyor . Şimdi gelelim benim tespitlerime ;

1 : Bombeli şut atan kişilerin şutu çıkarma süresi uzuyor .
    2 : Parmak uçlarından yollamak önemli bir faktör .
    3 : Şut alnın üst çaprazından çıkarılmalı .
    4 : Yardımcı el kesinlikle topun tam yanında olmalı , hatta şutu atan el ile birlikte potaya uzanmalı .
    5 : Çok zor bir el üstü şut olmadığı sürece bilek bekletilmeli .
    6 : Dirsek düzgün uzanmalı .
    7 : Bol bol tri-seps ( Doğru mu yazdım bilmiyorum . ) şınavı çekilmeli .
    8 : Dizler KESİNLİKLE kırılmalı .

Bir de sorunum var . Yazın başında bunları uygularken , aptal gibi başımın üzerinden şut çıkarma sevdam yüzünden şu an şutlarım eskisi kadar iyi değil . Eski şut stilime dönmek istiyorum ama bir türlü yapamıyorum . Ne yapmalıyım bilen var mı ?

Okuduğunuz için teşekkür ederim . HEPSİ ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR .

• Şut stili istiyorsan Kerem Tunçeri'nin stili çok çok iyi ama , şutu sokma işine gelirsen orada stil biraz geri planda kalıyor.
  • Benimde bilekde sorun var bilek gitmiyor dirsekden gidiyor gibi geliyor bana. Bir türlü alışamadım. Kendi atışım var kafamın üstünden sağ elle atıyorum orta mesafe kaçırmıyorum üçlüklerde sol elle atıyorum alnımdan. Biraz saçma oldu bir sağ bir sol ama bana hep dalga geçer gibi bakıyorlar o yüzden bilek geliştirmem lazım. Bir türlü yapamadım. Her halde kolumda sorun var
  • bence en iyisi kendini nasıl en iyi hissettiğin şekilde şut atmak. Stil tabi ki çok önemli bir kriter ama asıl önemli olan bol bol çalışarak şut pratiği yakalamak. Mesela hido nba'ye gitmeden önce de aynı stilde şut atıyordu ama o zamanlar berbat şut atarken sonrasında nba'in önemli şutörleri arasına girdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bence en iyisi kendini nasıl en iyi hissettiğin şekilde şut atmak. Stil tabi ki çok önemli bir kriter ama asıl önemli olan bol bol çalışarak şut pratiği yakalamak. Mesela hido nba'ye gitmeden önce de aynı stilde şut atıyordu ama o zamanlar berbat şut atarken sonrasında nba'in önemli şutörleri arasına girdi

Benim şutum iyide ben sevmiyorum Değiştirmem lazım bilekde atamıyorum kaldık eski şuta yine.
  • Larry Bird'ün şut tarzına bak. Çok garip çıkarıyor değil mi? Ama adam o yılların en iyi 3lükçüsü
  • Haklısınız ama bide Kobe gibi estetik çıkarmak var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Estetikligi guzelligi bir kenara birak amac sutu sokup sayi atmak degil mi? Attigin sut girdigi surece kimse estetikligine bakmaz. En iyi ornek Omer Unverdir bilmem tanirmisin. Gram pas dribbling penetre gibi fundementali yokken herif sut sokabildigi icin aylik 10.000tlden fazla kazaniyor. Sutu istersen basinin sagindan istersen solundan istersen ortasindan cikar. Ama bir gercek var ki egerki atletik degilsen iyi sicrayamiyorsan block yememek icin topu alninin hatta basinin ustunden cikartmak zorundasin. Aksi taktirde block yeme sansin artarda artar. Sag elinle attigini farz edersek sag elin topun altinda olacak avuc icin topa degmeyecek sadece parmaklarinla kontrol edeceksin. Sol elinle ise sadece topu sabitlemek icin kullanacaksin. Ve sutu atarken sol elin sabit kalirken sag elin topu asagidan yukariya dogru goturup sutu bitirmek zorunda. Altyapilarda sut boyle ogretilir ve dogrusuda bu stilldir. Fakat yinede en basta dedigim gibi atacagin still hikaye sen eger attigin 8/10 faul isabeti yine 6-7/10 orta mesafe isabeti 4-5/10 uzak mesafe isabeti yakalayabiliyorsan ve elin titremeden bunlari gerek el ustu gerek son saniyelerde kullanabiliyorsan gram yeteneginde olmasa bol sifirli kontratlara imza atarsin.

• Matt Bonner gibi atarsanız en iyi yüzdelere ulaşırsınız
    Şut stili kendine özeldir illa birine özenilecekse ona yakın atmak isterim derseniz Harun Erdenay ı inceleyin derim.
  • 8 yaşında baskete başladım İlk olarak iki elle atıyordum Sonradan yavaş yavaş sol elim yana kaymaya başladı Son 2 yıldırda bilek atıyorum (parmak ucu ) Yine son 2 yıldır sol elimide kullanmaya başladım Onlada Fisher vari bir şekilde atıyorum ilginçtir isabet sağlıyorum () Ama atarken sanki kontrol bende değilmiş gibi geliyor
    Bence nasıl rahat atıyorsan nasıl isabet sağlıyorsan öyle atmalısın Ben son 2 yıldır parmak uçları ile döndürerek atıyorum 4-5 gün üst üste oynadığımda da orta mesafe kaçırmıyorum
  • En rahat nasıl atıyosan o atış şekline aban, yeni bi stil arama, çok daha fazla verim alırsın, tek başına şut çalışma derim, varsa bi arkadaşını al yanına, 20şer dakika 20şer dakika sıra sıra çalışın(şut atıp gidip topu alıp tekrar yerine geçip zaman kaybetme, o topu alsın-atsın, sen çek) ve asıl hedefin düzgün stil bulmak değil, topu kavrayışını, bileğinden çıkışını, yardımcı el kontrolünü vs. ellerine ezberletmek olsun derim
  • Rahat ettiğin şekilde atmalısın ama sürekli stil değiştirirsen hiçbir manası kalmaz.aynı stili o kadar çok çalışmalısın ki şut atmak refleks haline gelmeli.
  • Ard arda şut atmak bende ters etki yaratıyor. Mesela 1 kişi pota altında bekletiyorum o potadan seken topları bana atıyor bende şut atıyorum. Belli bir süreden sonra girmemeye başlıyor. Bende sıkılıyorum. Malum sokak basketbolu oynuyoruz. 4e4 - 3e3 falan takıldığımız için maçta elime geleni atıyorum boşken attığımdan daha rahat şut sokuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bence en iyisi kendini nasıl en iyi hissettiğin şekilde şut atmak. Stil tabi ki çok önemli bir kriter ama asıl önemli olan bol bol çalışarak şut pratiği yakalamak. Mesela hido nba'ye gitmeden önce de aynı stilde şut atıyordu ama o zamanlar berbat şut atarken sonrasında nba'in önemli şutörleri arasına girdi

bu yazdıklarımı destekleyecek aksi örnekler vermek gerekirse, martell webster mesela bence şut sistematiği olarak nba'de ray allen'den sonraki en iyi isimdir ama şutu vasat sayılır.. ibo'nun şut stili de çok iyi değildi müthiş 3lükçüydü.. falan filan.. bi arkadaşın dediği gibi şut artık refleks haline gelmeli turnike atar gibi
  • En iyisi bence Ömer Aşık sayı olmassa alıp panyalı veya smaç
    Şaka bi yana Kevin Durant atış stili en iyisi bence tabi bu kişiye göre değişir.
  • En iyi şut stili en çok isabet tutturabildiğin stildir kanımca.
  • Zamanla kendine en uygun ve en isabetli olduğun şut stilini buluyorsun zaten.
  • Ömer Onan gibi atmıyorum o bana yeter
  • şut stili kesinlikle önemli. eğer kısaysanız ve oyunu hızlı oynayarak başarı sağlıyorsanız kesinlikle topu hızlı çıkarmanız önemli. Ve atış haline geçmek refleks olmalı. Ömer Onan ve Kyle Korver ı örnek verebilirim. Topu 3lükte hızlı koşarak alıp aniden topu atarak çalışırsanız bu sizi savunulması çok güç bi oyuncu haline gelmenizi sağlar. Eğer uzunsanız 4 numara veya yer yer 3 numara oynuyorsanız, topu hızlı çıkarmak gibi bi derdiniz yoktur ama post-up kadar orta mesafe hatta üçlük çalışmanız sizi çok iyi bi yere getirir. Çünkü rakip sizi hem içerde hem dışarda savunmak zorunda kalacaktır.
  • Şut çıkarma tarzı falan nasıl rahat öyle atcan başkalarının dediklerini yapmıcan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.