Şimdi Ara

SÜRÜCÜ KURSU KONUSUNDA KORKULARIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 yaşındayım hiç araba kullanmadım.Ehliyet kursuna yazılmak istiyorum ama rezil olmaktan korkuyorum heyecanlanıp hata yapıp hem rezil olmak hemde kaza yapmaktan korkuyorum giden arkadaşlar çok zor birşeymi kafa karıştıran birşeymi merak ediyorum lütfen ciddi yorumlar yazın

• Sınavı geçtinde sıra direksiyon sınavına geldi :P

Merak etme sendende fazla rezil olanlar olacaktır o yuzden kafana takmaya değmez bende 20 yaşındayım 1 kere bile arabaya binmedim kaputu açıp bakmadım ama tek seferde geçtim sınavı yani korkmaya gerek yok.
  • Yok arkadaşım ne rezil olması. Eğitimini alıyosun zaten ne yapacağını anlıyosun sınava kadar zor birşey değil. Ben 18 yaşımı doldurup 19'umudan gün aldığım gibi sınavlara girdim.

Ayrıca bizim sürücü kursumuz var. Sizin gibi düşünen sürüyle insan geliyo hata yaparmıyım diye ama %90'ı geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Yok arkadaşım ne rezil olması. Eğitimini alıyosun zaten ne yapacağını anlıyosun sınava kadar zor birşey değil. Ben 18 yaşımı doldurup 19'umudan gün aldığım gibi sınavlara girdim.

Ayrıca bizim sürücü kursumuz var. Sizin gibi düşünen sürüyle insan geliyo hata yaparmıyım diye ama %90'ı geçiyor.

en çok korktuğum şehir içinde uygulamalı kursta kaza yapmak hatalar yapmak rezil olmak
  • Korkma genelde boş yollarda yaparlar direksiyon dersini o yuzden rezil olma şansın az
  • dostum yan koltukta hoca oturuyo zaten onun oturduğu tarafta da debriyaj ve fren pedalları var.gerektiğinde müdahale edebiliyolar.yapabileceğin en kötü şey heyecanlanıp panik yapmak.sakin olursan sürersin zor bişey değil ama panik yaparsan elin ayağın titrer çok rahat sürebilecekken stop ettirirsin falan süremezsin.kazadan daha tehlikeli panik olmak.tabi aşırı güven de aynı şekilde tehlikeli.sakin ol sadece kaza falan olmaz hoca müdahale eder.ha oldu ki milyonda 1 ihtimalle kaza yaptın,onda da zaten hız yapmayacağın için önemli bişey olmaz.sigortası kaskosu var zaten o araçların sen sadece sakince yoluna bakıp sürmeye bak
  • Bence arabanız varsa en azından vites değiştirmeyi falan öğren babanla boş bi yer bulun 1-2 ileri geri yap alış arabaya daha rahat edersin.Ben 16 yaşımdan beri araba kullanıyorum park etmeyı babam öğretmişti ehliyet sınavına girdim benım gibi olanlar vardı biz rahat geçtik hiç bilmeyenlerle dalga geçiyorduk şakasına dur lan ezecen bizi diye felan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok, önce trafiğin çok az olduğu yerlerde ders verilir. Bir süre sonra o trafiğin az olduğu yerlere arabayı hoca eşliğinde götürmeni isterler.

Zaten trafiğin olduğu yerde de kimse birşey diyemez. Üstünde "Sürücü Adayı" yazar çünkü. Bir ihtimal kaza dahi olsa rezil olmazsın. Çünkü adı üstünde, acemisin.

Edit : ayrıca unuttum yazmayı. Arkadaşın dediği gibi yanda hoca olur ve herhangi bi hatada oradaki fren ve debryaj ile olaya müdahale eder. Zaten sürekli sana direktif verir ne yapacağını kavrayana kadar. Kendi arabanız varsa yine arkadaşın dediği gibi alıştırma ypmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 22 Temmuz 2010; 14:04:10 >
  • ögrenirsin ya kimse anasinin karninda ögrenmedi ki araba sürmeyi
  • ehliyet için neden sürücü kursuna ihtiyaç var anlamıyorum . öss için nasıl isteyen dershaneye gidiyor isteyen gitmiyorsa ehliyet de öyle olmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

ehliyet için neden sürücü kursuna ihtiyaç var anlamıyorum . öss için nasıl isteyen dershaneye gidiyor isteyen gitmiyorsa ehliyet de öyle olmalı bence

Sürücü kursuna girmeden sertifikanı nasıl alıcaksın ? Senin dediğin mantık Dershanedeki deneme sınavı ile üniversiteye yerleşme ile aynı..

Zaten dersleri isteğe bağlı olarak alıyorsun. İstemezsen derslere girmezsin zaten bir zorunluluk yok.
  • Bu işe rezil olmak diye bakanlar kendi ilk araba sürüşlerini hatırlamak istemeyen ezik büzük insanlardır. Normaldir arkadaşım rahat ol herkes stop ettirir herkes tekleye tekleye yürütür arabayı ilk başlarda. En önemlisi özgüven ve sakin olmak. Sakin olduğun sürece yapamayacağın hiçbir şey yok. Panik direksiyon başında başına gelebilecek en kötü şeydir. Boyum yettiğinden beri araba kullanıyorum ben bile bazen aracı stop ettiriyorum dalgınlığıma geldiğinde veya bilmeden sıkıştırıyorum milleti, olur yani olmaz diye bişe yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.