Şimdi Ara

Sürücü Kurslarının Aldığı Haraçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu kurslara kayıt olmayan kişilere yardımı dokunsun diye açıyorum .

    Kendi başımdan geçeni ilk anlatayım.
    kursa kalan borcumu ödemek için gittim ve benden direksiyon sınavı için 120 tl istediler ben borcumu ödedim evime döndüm ve 120 tl ne parası oldugunu araştırdım
    cıkan sonuç devlet 60 tl alıyor
    Kursu tekrardan aradım ve durumu anlattım 60 tl almanız gerektigi halde 120 tl alıyorsunuz diye bena hala sert ses tonuyla anlatmaya çalışıyor en sonunda kursa gelin burda konuşalım dedi tehtit eder gibi .
    İlçe milli eğitimi aradım başımdan geçenlerı anlattım Kursun bana yaptıgı sözleşmedede 120 tl yazıyor dedim karşımdaki beyfendi o sözleşmenin hicbir geçerliliği olmadıgını söyledi
    banka numarasını verdı 60 tl yatır dedi aldıgın makbuzu kursuna götür yüzüne fırlat dedi .
    yarın yatıracagım siz sakın hakkınızı yedirmeyin bütün sürücü kursları böyle







  • Benden de 120 TL istiyorlar direksiyon sinav ucreti.
    Bende ilce milli egitime gidip orada yatirayim makbuzuda kursa vereyim..

    Bi de kurs zorluk cikariyomus olaya bak sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnce Uçlu Şarj Aleti İ kullanıcısına yanıt
    bunlara asla fazladan para vermesin kimse
    insandan hem fazla para alıyor hemde sorunca sinirleniyor triplere giriyor
  • Merhaba arkadaşlar. Eşim yazılı sınavdan geçti. Bugün mesaj atmışlar kurstan 29 Aralık'a kadar direksiyon sınav ücretini getirmeniz gerekiyor diye. Aradım sordum 140,00 TL para istediler. İnternette araştırdım 2015 yılı için 60,00 TL imiş direksiyon sınav ücreti. Hadi 2016'da 70,00 TL olsun. Ben bu parayı kursa kaptırmak istemiyorum. Sınav ücretini kendim yatırabiliyor muyum bankaya ? Birde ne zaman yatırmak lazım bu parayı belli mi acaba ? Kurs 29 Aralık'a kadar getirin dedi. Ancak ne zaman yatırıyorlar bankaya bilmiyorum.
  • Rietveld kullanıcısına yanıt
    sizin yaşadıklarınızıın ayınısını yaşadım benden 120 tl istediler.
    Bugun 3 saat önce yaşadığım olayı anlatayım .

    1. ilçe milli egitime gittim ( dün aramıştım kursla arasındaki mesafe yakın oldugundan detaylı görüşmek için gittim. )
    Konuştuk herşeyi bu aldıgı paranın yasal olmadıgını söyledi ( kursun bana yaptıgı sözleşmede direksiyon sınavı + işlem bedeli : 120 tl yazmış fark edememedim o vakit )
    Bu sözleşmenin hicbir gecerliliği yok dedi bana Banka hesap numarasını verdı gittim yatırdım atm den bankotumu aldım kursun yolunu tuttum.
    Tartışma 20 dk sürdü en sonunda pes etti tamam dedi .
    Kursla konuşurken ilçe egitimle iletişim kurduğunuzu bildirin

    ( İlçe milli eğitimdeki adam bana şöyle dedi : Banknotu almazsa tekrar yanıma gel demişti bunları sürücü kursuna dedim güzel bir dille )

    tartışmada ekstradan aldıgı 80 tlnin sınav günü benzin+hoca+araç masraflarına gidiyor falan filan hikaye anlatıyor sakın inanmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoo.9 -- 23 Aralık 2015; 18:56:46 >




  • evoo.9 kullanıcısına yanıt
    sizin adınıza sevindim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bana tatlı tatlı geçirdiler. Bizimkilerin zoruyla gittim zaten ehliyete. Otur para, kalk para, höyt para zöyt para. Bir yandan iş, bir yandan okul, bir yandan üniversite sınavlarına tekrar hazırlanmak. Hiç uğraşacak vaktim yok zaten bunlarla eğildim mecbur. Osmanlı ocaklarının üstünde olmasından bir haltlar sezdim zaten kurstan, pişman oldum kayıt olduğuma sonra ama iş işten geçmişti. Siz siz olun sakın vermeyin dostlar. Pislik çıkartın gerekirse. Devlet yeterince haraç alıyor zaten. Mümkünse ders merste almayın. Sınava girecek arabayla ders veren başka bir ter bulup 2-3 saat ders alın yeter.

    Hesapta 6 saat ders görecektim, saate vursan belki 3 saat görmüşümdür. Onda da bir halt anlamadım kaldım, kadındı anlatan. Son iki hafta kala ders günlerini söylemiştim. Son haftaya yazdık, kimse bir şey demedi. Sıcağı sıcağına sınava girmek daha iyi olur diye düşündüm. Ders zaman geldi çattı yok niye bu kadar geç söyledin, yok hepsini veremeyiz. Program yoğun. Niye umursamadın falan beni suçlamaya başladılar. Siz yazdınız ben napayım yani? dedim biraz dalaş ettik ama ben yine kendimi dizginledim, bir an önce bu meretten kurtulmak istiyordum çünkü. Zaten sakin bir adamımdır. Bunlarda böyle çok sevecen falan davranıyorlar ama içten biliyorum ne olup olmadığını tabii ki.

    Kadın geldi ders verecek. Gittik yerimize. Dik bir yokuştayız, kalkış yapacağım. Bana debriyajla kalkacaksın diyor. Fren debriyaj yap sonra frenden çekip hafif gaz ver diyor. Yok abi yapamadım. 1-2 başardım ama tam kavrayamadım olayı. Ulan anlatsana bir ayağın frende diğeri yarım debriyaj olacak, kalkacağın zaman frenden çekip biraz ilerledikten sonra gaz ver diye. Ne detay ne bir şey, üstün körü anlatıyor ben salak konumuna düşüyorum. Ön koltuğa oturmuşluğum yok benim, detayı bilmeden nasıl kavrayabilirim.

    Daha sonra kaldım. Parkta kaldım ama. Taş çatlasın 2-3 defa park çalıştık çünkü. İkinci sınava zorunlu ders için para bayıldım tekrar, bir erkek hoca geldi 2 saat ders verdi. İlk saatinde kaptım sürmeyi. Gittim sınava, o bayan vardı sınavda yanımda. Onun yüzünden kalacaktım sınavdan. Yanımdaki müfettiş bile sen hocanı dinleme kendin sür, yakacak yoksa seni dedi. Parkımı yaptım temiz. Çıktım, biraz geri geri sürdüm. Başladığım yere bıraktım arabayı, hadi bana eyvallah. Akşam aradım, telefonu açar açmaz xxx geçtin sınavı dedi direk. Teşekkür ettim, kapattım. En son işte dosyaları almaya gittim 70 lira da ona bayıldım. Fazladan verdiğim her kuruşun boğazlarında kalması dileğiyle ilgi alakamı kestim orayla. Tabii bir kısmı bankaya bir kısmı emniyete olmak üzere bayıldığım 500 lirayla da artık kendimi parayla muamele yapan kadınlar gibi hissetim. Hissetmedim yani.

    Artık haftaya alıyorum ehliyeti, salı günü. Ne işe yarar bilmiyorum. Araba kullanmayı pek sevmem. Motor istemişimdir hep. Son model ss'larda, harleylerde gözüm yok. Mütevazi bir boxer'ım olsun. İki rötuş yapayım, fıtı fıtı gezeyim yeter bana. Hayırlısıyla açılan delik biraz daralırsa motosiklet için ehliyet alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1ABE892 -- 24 Aralık 2015; 14:38:42 >




  • zeka52 Z kullanıcısına yanıt
    cok teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bu parayı hangi bankaların atm lerinden yatırabiliyoruz. Birde başladımı para yatırma alıyormu şu an bankalar?
  • Rietveld kullanıcısına yanıt
    Ben Halkbank atmden ilçe Milli egitimin verdigi hesaba yatırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu okuyun yardımı dokunur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.