Şimdi Ara

Suriyelilerin Hain Planı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün denizden yararlanmak için ilçe sahiline gelen bazı Suriyelilerin özellikle haftasonları etik olmayan davranışlarda bulunduklarını belirterek "Misafirlerimizin ev sahibine saygı duyarak hayatlarını idame ettirmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde yaşanabilecek huzursuzluklarda en büyük zararı mülteci kardeşlerimiz görecektir. Çünkü toplumumuz onlara karşı hoşgörüsünü kaybedecektir" dedi.

    http://www.hurriyet.com.tr/buyukcekmece-belediye-baskanindan-suriyelilere-plaj-uyarisi-geldi-40508170




  • Gayriresmi çalışan Suriyeli sayısı 650 bin
    Suriyelilerin işgücüne katılımı artarken, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) mültecilerin mesleki eğitimi ile istihdama erşimini ve sosyal uyumunu güçlendirmeye çalışıyor. İnsani Gelişme Vakfı ve Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanarak Temmuz ayında açıklanan ve Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarını inceleyen "Mülteci Hayatlar Monitörü" adlı rapora göre yaklaşık 650,000 Suriyeli kayıtlı veya kayıtsız istihdamda yer alırken, Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde resmi çalışma izni alan Suriyeli sayısının 10,000-15,000 düzeyinde olduğu ifade ediliyor.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/gayriresmi-calisan-suriyeli-sayisi-650-bin-1976195/




  • suriyeli sığınmacılara herhangi bir limit koymayan, aksine kendi vatandaşlarını bile 2. plana atan yetkililere sormak istediğim birkaç soru var.

    1-) bu adamların bizim ülkemize ne katkısı var?
    2-) suriye'nin komşuları içinde neden en fazla mülteciyi biz aldık?
    3-) bu insanları kamplarda tutmak yerine neden kontrolsüzce sokaklara saldık?
    4-) osmanlı imparatorluğu 100 yıl önce çöktü ve her ulus kendi kaderini tayin etmedi mi? o zaman neden hala bağımız var? bizim bağımız var ise diğer müslüman ülkelerin yok mu?
    5-) bu adamların ülkesinde bizim vatandaşlar savaşırken, neden bunlar ülkemizde keyif yapıyor?
    6-) eğitimde hiçbir uyum programı olmadan (türkçeyi öğretmeden ), mülteci çocukları neden türk okullarına aldınız? (adam 8. sınfta zerre türkçe bilmiyor)
    7-) suriyeliler, burs, sağlıkta öncelik, gıda yardımı, psikolojik yardım vs... daha nice yardım alıyorken, asıl türkiye cumhuriyeti vatandaşı neden bu yardımları alamıyor?
    8-)mültecilere neden bir nüfus sınırlaması getirilmiyor? doğum kontrol, korunma gibi eğitimler verilmiyor?(adamlar hızla ürüyor.)
    9-) adamlar çifte vatandaş gibi takılıyor, canı isterse suriye'ye bayramlaşmaya gidiyor, istemezse türkiye'de mülteci adı altında keyif yapıyor.bu halkınızın aleyhine olan bir çifte standart değil mi?
    10-) beş sene oldu ;açtıkları dükkan , atölye , fabrikalardan neden vergi alınmıyor ?
    11-) evet beş sene oldu , bu adamlardan eli silah tutanlar türkiye'de veya suriye'de askerlik yapmayacak mi?

    soruların cevaplarını gerçekten merak ediyorum.




  • Devlet Hastahanelerinden Ücretsiz Aldıkları İlaçlarla Eczane ve Hastahane Kuran Suriyeliler bakın daha neler neler yapmış.

    https://www.facebook.com/mmustesna/videos/1359820037449821/?hc_ref=ARTcKSdGcKvBeQeIJIVTcOAd8KgU5GrVx6Kxr4aSLiy36O2I5xgtilrz2eXNretnWRU
  • Yanlış suriye politikası ve suriyeliler yüzünden gelen zamlar

    Hükümetin 2018 enflasyon hedefi %5, MTV artışı %40, bu bile ekonomik olarak ne kadar tezat bir durumdayız, bunun bariz göstergesi.

    Bu vergi artışlarının altında yatan 1. neden baştan aşağıya yanlış olan Suriye politikasının ekonomik yansımalarıdır, şöyle örneklersen bu anormal vergi artışının ekonomiye olan katkısı, Suriyeli’lerin ülkeye olan külfetinden çok daha azdır, yani Suriye politikasının yansıması bize vergi ve enflasyon olarak geri gelmiştir.

    Bugün Kuzey Irak’a bile ekonomik ambargo uygulayamıyoruz, oysa sadece 2.5 milyar dolar gibi ülkemiz için çok büyük bir meblağ olmayan bir ticaret hacmi var o bölgeyle, demek ki durumlar iyi değil, görünen o ki MTV artışındaki anormallikler yarın öbür gün başka vergi artışlarıyla devam edecektir, bu artışlar da yine cüzi artışlar olmayacaktır.

    Burada zammı mantıklı bulan arkadaşlar olaya siyasi gözlükleriyle değil de halkın gözüyle bakarlarsa ne kadar mantıksız olduğunu zaten anlarlar, siyasi tercihleriniz sizi doğru olandan ayırmamalı, yanlışı bile savunur duruma getirmemeli.

    Doğru olan doğrudur, yanlış olan yanlıştır, yoruma açık olan bir durum bile yok ortada.

    Devletin ekonomiyi düzene sokmak için yapması gereken şey vergileri anormal oranda arttırmak olmamalıdır, vergi adaletsizliğini ortadan kaldırdığınız an vergi artışına bile gerek kalmaz bu ülkede.

    Adam milyon dolarlık kolyeye vergi ödemez, öbür tarafta asgari ücretliden bile vergi alınır bu ülkede, yada asgari ücretli, kuyumcudan bile fazla vergi verir bu ülkede.

    Bunun gibi yazacak onlarca durum var ve bunun gibi tezat durumları düzeltebilirsek çoğu problem de çözülmüş olacaktır.




  • Sokak ortasında genç kıza tacizde bulunan Suriyeli tutuklandı

    ERZURUM’da sokak ortasında 19 yaşındaki E.T. adlı kıza, cinsel organını göstererek tacizde bulunan 23 yaşındaki Suriyeli M. Barho, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    http://www.hurriyet.com.tr/sokak-ortasinda-genc-kiza-tacizde-bulunan-suriyeli-tutuklandi-40599013
  • Türkiye’nin ‘yabancı haritası’ açıklandı! İstanbul lider…
    Güncellenen istatistiklere göre şu an Türkiye'de 3 milyon 208 bin 131 Suriyeli bulunuyor. İllere göre dağılımda ise İstanbul birinci, Şanlıurfa ikinci, Hatay ise üçüncü sırada.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/turkiyenin-yabanci-haritasi-aciklandi-istanbul-lider-2039147/
  • Bayram için giden Suriyeliler’den 90 bini döndü
    Ramazan ve Kurban Bayramı için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi´nde bulunan Cilvegözü Gümrük Kapısı´ndan ülkelerine bayramlaşmaya giden 150 bin Suriyeli'den 90 bini döndü.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bayram-icin-giden-suriyelilerden-90-bini-dondu-2046386/
  • 50 bin nitelikli Suriyeliye kimlik verilmesi hedefleniyor." dedi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/kagit-pasaport-devri-sona-eriyor-2069774/
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.