Şimdi Ara

Suriyelilere 31 milyar euro harcayan AKP kendi vatandaşına ne harcadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011'de başlayan göç hız kesti ama sürüyor, Suriyeliler hala Türkiye'ye sığınıyor. Sadece Suriyeliler değil Afganistan'dan, Irak'tan da gelenler var. Ve onların hepsi için büyük harcamalar yapılıyor. Son veriyi Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ açıkladı.

Türkiye şimdiye kadar Suriyelilere 31 milyar euro harcamış. Türk Lirası ile 155 milyar eder. Bunu hükümetin en etkili isimlerinden biri söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türkiye'nin 3.5 milyondan fazla kayıtlı Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Türkiye'de tam 300 bin Suriyeli bebek dünyaya geldi. Bu kişilerin sağlık, eğitim, konaklama giderlerini devlet karşıladı. Akdağ böyle diyor.

"Suriyelilere sağladığımız birçok hizmet kapsamında Türkiye'nin giderleri 31 milyar euroya ulaştı. Burada açıkça söylemem gerekiyor ki uluslararası toplumun büyük bir kısmı yük paylaşımı ve sorumluluk üstlenme sınavını başarıyla geçemedi."

avını başarıyla geçemedi."
    Peki, yaklaşık 4 milyon Suriyeli için yapılan bu harcama, aynı sayıdaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için yapıldı mı? Yapılabiliyor mu? Yanıtı sanırım hepiniz biliyorsunuz.

Resmi rakamlara göre Türkiye Suriyeli başına yılda ortalama 5 bin TL'den fazla harcama yapıyor. Suriyelilerin büyük bölümü burada halinden memnun ve savaş bitse de ülkesine dönmeyi düşünmüyor.

Şimdi şöyle bir hesap yapalım: 4 milyon Suriyeli için 31 milyar Euro harcandıysa, bir Suriyeli için 7.750 TL harcanmış demektir. Bunu Türk Lirası'na çevirirsek yaklaşık 40 bin lira ediyor. 6 yılda bir Suriyelinin maliyeti bu.

Bu rakam Suriyelilere yapılan sosyal yardımlar, sağlık, barınma ve eğitim gibi hizmetlerde kullanılıyor.

Bir de şöyle düşünelim: O savaşta Türkiye başka bir strateji izleseydi, Suriyelilere açık kapı politikası uygulamasaydı o 31 milyar Euro ile neler yapılırdı? Kaç hastane, kaç okul açılırdı?

Kaynak:https://tr.sputniknews.com/turkiye/201804261033187622-turkiye-suriyelilere-harcanan-miktar/

• Çamur at izi kalsın..

Tebrik ediyorum. Ruhsal boyuta geçmiş olacaksınız ki; benimle her sabah uyanıp,kahvaltı yapıyor,çalışıyor,aktivite de bulunuyor ve sonrasında uyuyorsunuz.

Çünkü; böylesine kendinden emin bir kibirle konuşup yargıda bulunmak.. Bana göre dünyanın en büyük ahmaklığıdır.

Bu söylenecek yada övünülecek bir şey değil ama; siz söylemeden anlamıyorsunuz.

Ben 5 vakit namaz kılan,oruç tutan,içki içmeyen,zina yapmayan ve elimden geldiğince Allah-u Tealanın emirlerine uymaya çalışsan sıradan basit bir insanım.

Bakara Suresi 177 der ki;

Sana neyi infak edeceklerini (harcayacaklarını) sorarlar. De ki: “Hayır olarak infak edeceğiniz (harcayacağınız) anne, baba, yakınlar, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlaradır. Hayır olarak yaptıklarınızı şüphesiz Allah bilmektedir.”

O yüzden hayat kurtarmak,zekat vermek yada yardım etmek ilk önce yakınından geçer. Sonra da başkalarına gider.

Yemin ediyorum yıldım sizin gibilerden!.
  • Ne yapılabilir,neden yapılmadı?

Onu da siz söyleyin değerli arkadaşlar.
  • seçime kadar 2 ben var 2 düşüncemi de yazarım seçimi kim kazanırsa o kalıcı olur .

muhalif ben : allah cezanızı versin ben sürünüyorum ulan 2 kuruş maaş için it gibi çalışıyorum bunlar yan gelip yatıp maaş alıyor lanet olsun .

akpli ben : çok doğru adımlar ümmeti muhammed aşkına nesi zorunuza gitti komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen peygamberin ümmetiyiz biz suriye bizim komşumuzdur hepsine sahip çıkacağız kimse görmese allah görüyor 15 temmuz gibi badireleri nasıl attlattık sanıyorsunuz ümmetin duası ile .
  • 40 b lirayı size verseler parayı zinaya oyuna ona buna çar çur edersiniz milyonların hayatını kurtarılması zorunuza mı gidiyoor!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kappa Face

40 b lirayı size verseler parayı zinaya oyuna ona buna çar çur edersiniz milyonların hayatını kurtarılması zorunuza mı gidiyoor!
    Çamur at izi kalsın..

Tebrik ediyorum. Ruhsal boyuta geçmiş olacaksınız ki; benimle her sabah uyanıp,kahvaltı yapıyor,çalışıyor,aktivite de bulunuyor ve sonrasında uyuyorsunuz.

Çünkü; böylesine kendinden emin bir kibirle konuşup yargıda bulunmak.. Bana göre dünyanın en büyük ahmaklığıdır.

Bu söylenecek yada övünülecek bir şey değil ama; siz söylemeden anlamıyorsunuz.

Ben 5 vakit namaz kılan,oruç tutan,içki içmeyen,zina yapmayan ve elimden geldiğince Allah-u Tealanın emirlerine uymaya çalışsan sıradan basit bir insanım.

Bakara Suresi 177 der ki;

Sana neyi infak edeceklerini (harcayacaklarını) sorarlar. De ki: “Hayır olarak infak edeceğiniz (harcayacağınız) anne, baba, yakınlar, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlaradır. Hayır olarak yaptıklarınızı şüphesiz Allah bilmektedir.”

O yüzden hayat kurtarmak,zekat vermek yada yardım etmek ilk önce yakınından geçer. Sonra da başkalarına gider.

Yemin ediyorum yıldım sizin gibilerden!.

• Şuan iranın afganlara yaptığı gibi avrupa’ya gidişlerini kolaylaştırabilirdik ama biz ne yaptık gidenleri de geri aldık avrupa da teşekkür etti. Şimdi de ne satsak diye düşünüyorlar.

Oy vermemek için yeterli sebep başka bi nedene gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.