Şimdi Ara

Suriyeliler Gitsinmi Kalsınmı (ANKET) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Suriyeliler Gitsinmi Kalsınmı (ANKET)


(En Son Oy Tarihi: 24.12.2018)
Giriş
Mesaj
  • Gitsinler desek bile kararı verenler çoktan alışmışlar onlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 18 Aralık 2018; 3:54:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Surpentor

    Senin abilerin ne talimat verirse sen onu yaparsın.
    Yapma yaaaa benim abilerimdemi varmış.. :) :) Bir den ben bilsem görsem o abileri.. Ahahahaha..
  • Onlar kalsın biz surıye vatandaslıgına gecelım borc harc yok mis gibi ulke Surıye rahat ozgur
  • ya arkadaş cümle zaten suriyeli diye başlıyor. suriyelinin turistlik dışında türkiyede ne işi var???
  • Suriyelileri hepsini Aksaraya depelim. Galaxi liderimiz bayılıyo onlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eminim almanya'daki neonaziler de türkler gitsin mi kalsın mı anketi yapıyorlardır veya türkler defolup gidin diyorlardır, sizlerin ve bu mecradaki birçok ırkçının yaptığı gibi. sizin bu fikirlerinizi neonazilerden ayıran ne var? ben söyleyeyim onlar alman siz türksünüz, onlar türklere karşı iğrenç fikirler üretip bunu icraate döküyor siz ise suriye'lilere karşı. avrupa'daki türklere karşı ırkçılık yükseldiğinde "omo bozo orkçolok yopoloyor" diyen sizler aynı haltı ne hakla başka bir ırka yapıyorsunuz?

    (hazırım, lince girişebilirsiniz, fikirlerimin ardındayım)
  • aresblade kullanıcısına yanıt
    Almanyadaki Türkler oraya almanların isteği ile çalışmak için gittiler. fabrikanın sağladığı lojmanlarda kalmıştır. Çoğu 2-3 sene çalışıp dönerim diyordu ama ordaki ortama alışan kaldı yerleşti. Ne bilem o fabrika patronlarıda siz güzel çalışıyosunuz kalın filan demiştir hükümete vatandaşlık alsınlar diye baskı yapmıştır.

    Suriyeliler savaştan kaçıyoruz ayağına geldiler. Hükümet kamplarda boş durmasınlar 3kuruşa çalışıp bizim patronları sevindirsinler diye aramıza saldı. Nufüsü arttırmak için bi kanunla vatandaşlığada alabilir RTE hiç belli olmaz. Gerçi vatandaş olurlarsa hakları olacağından patronlar istemez

    Tamam ordaki savaş ortamı çok karışık resmen filler tepişiyor. Kalıp savaşanlarda vardır ama tanklara roketlere karşı taş atacak halleri yok. Umarım iç savaş biterde ülkelerine geri dönerler. Esad o topraklardan vazgeçmiş gözüküyor.

    Eskiden balkan türkleri geldiğinde bu sorunlar oldumu bilmiyorum ama bunların önceden eğitilmesi insanlığı öğrenmesi lazım.




  • Aslında Suriyelilerin kalmasını isteyenler ucuza çalıştıran işverenler karısı Suriyeli olanlar ve oy için RTE nin işine geliyor açıkca belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    ben sizin gibi düşünmüyorum. şahsen yukarıdaki diğer bahsedilen yorumlarda türkiye'deki ırkçılığın, ayrımcılığın ve nefretin ne boyutlara geldiğini görebilirsiniz. rte'nin ne yapmaya çalıştığı veya ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor, patronların ucuz iş gücü diye onları kullanması da patronların suçu, bunu yapmayıp çalışma izni aldıranlar da var, ancak bunu ırkçılığa vurmak ve bunun üzerinden "defolun" demek ayıptır, günahtır.

    almanlar bütün avrupadan iş gücü aldılar ama nedense türklere barbarlık edip öldürüyorlar. bizimkiler utanmasa onu da yapar hiç merak etmeyin.
  • aresblade kullanıcısına yanıt
    Forumdakilerin çoğu AKP düşmanı olduğu için herşeyi kullanıyorlar. Böyle konuları öne çıkartıp hükümeti karalıyorlar. İyiP veya CHP nin yaptığı bişey forumda hemen öne çıkartılıyor. Burayı boşver sen dışarı bak. Eskiden avrupada ve abd de ırkçılık varken biz osmanlıdada kardeş kardeş yaşıyorduk. Irkçılık olsa hergün haberlerde suriyelinin kaldığı barakayı yaktılar falan filan haberler duyarız. Zira yan baktın diye kavga eden, gole sevineni dövüp öldüren pisikopatlar var aramızda.
  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Bu daha o seviveye çıkamadı, kendince millete sataşıp duruyor. Yalnız bazı sorunları var o yüzden çok üstüne gitme, yazıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Forumdakilerin çoğu AKP düşmanı olduğu için herşeyi kullanıyorlar. Böyle konuları öne çıkartıp hükümeti karalıyorlar. İyiP veya CHP nin yaptığı bişey forumda hemen öne çıkartılıyor. Burayı boşver sen dışarı bak. Eskiden avrupada ve abd de ırkçılık varken biz osmanlıdada kardeş kardeş yaşıyorduk. Irkçılık olsa hergün haberlerde suriyelinin kaldığı barakayı yaktılar falan filan haberler duyarız. Zira yan baktın diye kavga eden, gole sevineni dövüp öldüren pisikopatlar var aramızda.
    anlıyorum bir partiye düşman olabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, nefret de edebilirsiniz ama bu sizin bir ırkçı olmanızı gerektirmez. adamlar geldiği günden beri bir nefret, bir istememezlik, bir kin var, sebebi ırkçılık değil de nedir? (Şahsınıza sormuyorum)

    bizim insanımız ne ara bu kadar gaddar, bu kadar ırkçı ve bu kadar cahil oldu? çanakkale'de yatan şehitlerimizin hiç mi hatrı yok? orada her milletten MÜSLÜMAN var, suriyeli de var, yemenli de, suud da, ıraklı da, kürt de, pakistanlı da... utanmıyor musunuz? kendinizi müslümanım, müslüman da kardeşimdir düsturunda görmüyorsanız bu sizin ayıbınız ve sizin kusurunuz ama bunu başkasına yansıtamazsınız! kininizi, nefretinizi gidin evinizde ayna karşısında kendinize kusun!

    savaştan kaçıp geldiler diye, iş gücü sağladılar diye, aralarında (her millette var) üç beş pislik var diye bütün milleti suçlamak nedir? kendinize gelin!




  • aresblade kullanıcısına yanıt
    Haklısın AKP nin pek açığını bulamadıklarından insanları rahatsız eden olaylardan gündem yaratıp oy toplama peşindeler. Sanmıyorum başka bi partinin gelip onları sınır dışı edebileceğini. En fazla kamplara toplayabilir ama 3milyon kişiyi nasıl barındıracaklar kampta.

    Valla! ben bi ateist olarak dinine görede ırkçılık yapmıyorum. İnsan olması yeterli. (Müslümanlığa göre onuda Allah yaratmıştır ve tövbe edip müslüman olma potansiyeli vardır) Ayrıca hiç mülteci almayan müslüman ülkelerde var.(Mülteci yardımlarına en fazla katkıda bulunan ülkelerden biri olan Suudi Arabistan mülteci barındırmaya yanaşmıyor. Nedenleri muhafazakâr Arap ülkesinin siyasi yapısından kaynaklanıyor. Aynı şekilde Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de mülteci sayısı sıfır.)

    Bizi rahatsız edenler gitmesini istediklerimiz köyden indim şehire kafasında olanlar. Yolda tarlada yürür gibi yürür. Bide sürü halinde. Milletin karısına kızına tip tip bakarlar. Çocukları parka götürürüz 20-25yaşındaki genç suriyeliler doluşmuşlar kaydırakta salıncakta. Bana göre onlar misafir, misafirliğinde bi adabı var.

    Bunların burda yaptığı ırkçılık Fatih Portakal ın milleti sokağa çağırması gibi. Yazarlar çizerler konuşurlar icraat yok...

    Ayrıca yazılanlarada baktım öyle asalım keselim diyen pek yok çoğu gitsin demiş. İnsanların demokratik şekilde isteklerini söylemesi en doğal hakları. Yönetim dikkate alırmı onlara kalmış...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.