Şimdi Ara

SURİYE NASIL KARIŞTI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • diktatörlükle yönetilen ülkeler bunlar. evet, dış güçler olayın içinde ama, bir düşünün bakalım,kim ister babadan oğula iktidarın değiştiği, seçimleri yalan olan bir ülkede yaşamayı?

Orijinalden alıntı: zerobey

diktatörlükle yönetilen ülkeler bunlar. evet, dış güçler olayın içinde ama, bir düşünün bakalım,kim ister babadan oğula iktidarın değiştiği, seçimleri yalan olan bir ülkede yaşamayı?

Benzine her hafta zam yapılan memlekette yaşamayı kim ister
    Sürünüyoruz işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

diktatörlükle yönetilen ülkeler bunlar. evet, dış güçler olayın içinde ama, bir düşünün bakalım,kim ister babadan oğula iktidarın değiştiği, seçimleri yalan olan bir ülkede yaşamayı?

Sürünüyoruz işte...

var ya senin yazını okuyan da çok büyük bir vaka var sanacak.

OPET POMPA FİYATLARI

istanbul Beşiktaş
    08.01.2012-28.04.2012 kdv'li TL/LT

kurşunsuz benzin fiyat aralığı_4,31-4,57
    motorin fiyat aralığı........._3,80-3,94
    kurşunsuza zam sayısı: 5 kez
    kurşunsuza indirim sayısı: 1 kez
    motorine zam sayısı: 3 kez
    motorine indirim sayısı: 2 kez

istanbul Beşiktaş
    01.01.2011-31.12.2011 kdv'li TL/LT

kurşunsuz benzin fiyat aralığı_3,88-4,31
    motorin fiyat aralığı........._3,31-3,80
    kurşunsuza zam sayısı: 15 kez
    kurşunsuza indirim sayısı: 11 kez
    motorine zam sayısı: 13 kez
    motorine indirim sayısı: 8 kez

opet'in sitesinden bakılabilir. ben ortada birşey göremiyorum. tuvnera'yı da insafa davet ediyorum. gülü seven dikenine katlanır derler. arabası olana bu rakamlar tık dememesi lazım. yani özellikle gençlere, sokak aralarında tur atarlarken kuruş mertebesindeki zamlar umurunda bile olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 1 Mayıs 2012; 17:59:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Sürünüyoruz işte...

var ya senin yazını okuyan da çok büyük bir vaka var sanacak.

OPET POMPA FİYATLARI

istanbul Beşiktaş
    08.01.2012-28.04.2012 kdv'li TL/LT

kurşunsuz benzin fiyat aralığı_4,31-4,57
    motorin fiyat aralığı........._3,80-3,94
    kurşunsuza zam sayısı: 5 kez
    kurşunsuza indirim sayısı: 1 kez
    motorine zam sayısı: 3 kez
    motorine indirim sayısı: 2 kez

istanbul Beşiktaş
    01.01.2011-31.12.2011 kdv'li TL/LT

kurşunsuz benzin fiyat aralığı_3,88-4,31
    motorin fiyat aralığı........._3,31-3,80
    kurşunsuza zam sayısı: 15 kez
    kurşunsuza indirim sayısı: 11 kez
    motorine zam sayısı: 13 kez
    motorine indirim sayısı: 8 kez

opet'in sitesinden bakılabilir. ben ortada birşey göremiyorum. tuvnera'yı da insafa davet ediyorum. gülü seven dikenine katlanır derler. arabası olana bu rakamlar tık dememesi lazım. yani özellikle gençlere, sokak aralarında tur atarlarken kuruş mertebesindeki zamlar umurunda bile olmaz.

Hiç boşuna kasmayın. Benzin zamlarını yokmuş gibi gösteremezsiniz. İddianızda ısrarcıysanız Otomobil genel bölümüne gidin açın bir konu. Ağzınızın payını alın.

• arkadaşlar neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz, dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz, sebep de vergiler. avrupa ülkelerinde bu kadar zam yapan siyasiler oy falan alamaz.
  • rakamlar ortada, okuyan artık kendisi karar verir rakamlara mı yoksa polyanadan bahsedene mi. size kalsa rakamlar hep sabit duracak di mi. mesajı kendi tarafından değerlendiriyorsun. zam konusunda senin mesajının hiçbir anlamı yok sen git heidi izle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 2 Mayıs 2012; 0:27:52 >
  • işte bu vatandaşların bol olduğu ülkelerde herşeye acımadan zam yapılır, dünyanın en pahalı hizmetleri alınır. yoruma baksana, arabası olan zamlara gık demesinmiş, gençler sokaklarda bilmem ne.... beyin bedava durumu yani.

fake falan mı bu ya, şüphelendim bak şimdi..

Savaş başlamadan önce Türkiye bölgede çıkması muhtemel bir savaşı engellemek için elinden geleni yapmadı mı ?. Kendind de söylüyorsun Türkiye yeterince güçlü değil diye. Türkiye'yi dinlemediler ve ezip geçtiler Suriye'yi aynı Libya'da olduğu gibi, Türkiye Libya çin de çok uğraştı ama nereye kadar, kim dinlyor ? O sebeple olup bitenlerden sadece Türkiye'yi sorumlu tutman çok insafsızca bence.
  • Ben bu şekilde düşünmüyorum. Maalesef ki Türkiye ve özellikle iktidar, birkaç deneyimsiz dış politikacı ve ekonomistin ellerine teslim edilmiş halde Suriye'deki bataklığın kazılmasına ortak oldu. Bizim hesaplarımız belliydi;

- Katar'ın doğalgazının geçişine izin vermeyen Suriye'deki yönetimi değiştirmeyi sağlayarak, iktidarın elindeki en büyük koz olan Arap Dolarları'nın ülkeye girişinin devamını garantilemek,
    - Suriye'de sünni ve AKP'ye müteşekkir bir iktidar yaratılmasını sağlamak,
    - PKK'nın Suriye'deki gücünü ortadan kaldırmak.

Yani biz özünde kendi çıkarlarımız için değil, iktidarın iktidarlığını koruyabilmesini sağlamak amacıyla Suriye'deki bataklığa sürüklendik. Yıllarca ve hatta hala o topraklardaki teröristleri besliyoruz. Sen her ne kadar kabul etmesen de, Suriye ordusu sadece Nusayrilerden değil, büyük çoğunluğu Sünnilerden oluşan bir ordu olma özelliği ile bize, ABD'ye ve 50 yıldır sıcak savaş halinde olduğu İsrail'e karşı mücadele ediyor.

Benim bu cümlemden Esad hayranı olduğum anlaşılmasın, ama ben bundan 5 yıl önce de Esad'ın gerçek bir politikacı olduğunu; Türkiye'nin halı sahada maç bile yönetemeyecek yöneticileri ile kıyaslanamayacağını söylemiştim ve gördüğün gibi, Esad satranç oyununda ne kadar iyi olduğunu gösterip, dünyanın en büyük güçlerini savaşın içine öyle bir soktu ki, artık AKP ve beslediği yasadışı örgütler dışında hiçkimse Esad'la savaşmaktan bahsetmez oldu. İşte buna politika denir.

Türkiye'yi mazlumlaştırmanın hiçbir anlamı ya da yararı yok. Libya'ya 2 uçak dolusu para gönderdiğini gururla söyleyen yöneticilerimiz, o ülkenin Türkiye gibi dışa bağımlı yaşayan bir ülkeye pay verilmeyecek kadar değerli olduğunu göremeyip, inşaat sektörünün on milyarlarca dolar zarar etmesine neden oldular. Şu anda Libya karasularına Türkiye bandralı hiçbir gemi giremiyor ve bu yasağı koyan da AKP'nin uçaklarla para aktardığı bedevi teröristler.

Sakın ha AKP'nin dış politikada tek bir başarı gösterdiğini söyleme. Türkiye'nin artık bir dış politikası ya da müttefiki yok. Düne kadar Katar ve Arabistan'ın sıcak parası karşılığında oyuncağa dönmüşken, bugün de Putin'in elinde oyuncak olduk.

Aralıksız olarak "Hata", "Yanılma", "Pişmanlık" gibi masumane tanımlar kullanarak iktidarınızın suçlarını hafifletmeye çalışıyorsunuz ama bunun gerçek olmadığını herkes gibi siz de biliyorsunuz. Bu kadar hatayı babanız yapsa, babalıktan reddedersiniz ama FETÖ'nün kandırdığı kişiler öğretmen olunca asılmalarını; AKP milletvekili ya da başbakan olunca Allah'ta af dilemelerini uygun görmeniz, ne kadar dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğunuzu zaten ortaya koyuyor.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın ama siz aşırı derecede AKP'ye angaje olmuş durumdasınız ve objektif olma pozisyonunuzu kaybetmişsiniz. Yaptığınız analizler çok sıradan çok yüzeysel Yılmaz Özdil seviyesinde hamaset içeriyor. Bu alerjik tutumunuz sürdüğü müddetçe bir yere varamayız. Yani Suriye konusunda her şey gözlerimizin önünde olup bitiyor ve siz sıkılmadan olayları çarpıtıp bir şekilde iç siyaset malzemesi yapmayı ve bunun üzerinden kendinize rakip hatta düşman olarak ötekileştirdiğiniz bir gurupla mücadelede araç olarak kullanmayı tercih ediyorsunuz. İYİ niyetli değilsiniz. Amacınız hakikat ise buyrun iyi niyetle tartışalım, ben bu konudan kaçmıyorum , başından beri trakip ettiğim bir konu ve baya bir külliyat birikmiş durumda bende.

- İsrail'e karşı Filistin halkına desteği ve diğer devletlerden gelen desteğin Suriye üzerinden ulaştırılması,
    - İsrail'i tanımayıp, İsrail'e ve Amerika'ya boyun eğmeyen Arap devletlerinden biri olması.
    - Camp David Antlaşmasını kabul etmemesi.
    - Kapitalizm, siyonizm gibi sistemleri benimsememesi.

Şuan görüyoruz ki Suriye'de yaşanan bir iç savaş değildir, gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Küresel düzeyde bir savaştır. Emperyalist ve kapitalist düzeni Suriye üzerinde gerçekleştirmek Siyonist yönetim İsrail'e nefes aldırmak isteyenler ile bölgede bu bahsettiğimiz tuzağa karşı olup, bulunduğumuz bölgenin birliğini, düzenini ve bağımsızlığını savunanlar arasındadır ve maalesef bazı bölge devletlerinin acizce pastadan pay sahibi olmaya çalışması..

Bölgedeki bazı ülkeler beklenmedik bir şekilde kendi ülkelerinde yapılması planlanan bu tuzağa düşmüş, aynı zeminin ülkede yayılmasını sağlamış, ülkesine teröristleri, bölgeyi takip eden ajanları doldurmuştur.

Doğduğumuz coğrafya böyle işte, gelecek zamanlarda ne olacak göreceğiz.

• Altı yıldır oralarda savaş var. Savaş kadar da kötü bir şey yok.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.