Bu konuyu ben de takibe aldım. son bir hafta da 10 larca kez yurt dışı numarasından aranıyorum. Bilgi sahibi olanlar bu konuyu güncellerse sevinirim |
Sürekli Yabancı ülkelerden aranıyorum (2. sayfa)
-
-
valla daha 15 gün önce açtırdığım yeni hattan da aradılar ve adımı bildiler, arayanlar türk veya türkçeye oldukça hakim kişiler, kesin dolandırıcılık. Ben engellemekten usandım açıyorum ve "yanlış aradınız herhalde aradığınız isimde birine ait değil numara değil" deyip geçiştiriyorum, bu süreç sonunda aramalarda ciddi azalma oldu.
-
‘Ara-kapat’la dolandırıyorlar
Almanya’da telefonla arayarak dolandırıcılık yapanlar yine hortladı. Dolandırıcılar, cep telefonları arayarak hat sahibini tuzağa düşürüyor. Kurdukları tuzağa herkes düşebilir.
DOLANDIRICILIK yöntemi şöyle işliyor: Afrika'nın bazı ülkelerinde çağrı merkezi kuran şebekeler, bu çağrı merkezleri üzerinden çeşitli yöntemlerle elde ettikleri telefon numaralarını arayıp, kapatıyor. Aranan kişi merakla arayan numarayı arıyor. Bu kez karşı taraf yine ses çıkarmıyor. Telefon eden kişiye de her geçen saniye para yazıyor. Aranan numara yurt dışı kayıtlı olduğu için telefon ücreti de çok yüksek olarak hesaplanıyor. Hat sahibi dolandırıldığını ancak ay sonu telefon faturasını alınca öğrenebiliyor.
Aranan numaralar özel hat ve anlaşmalı olduğundan telefon faturasındaki meblağın büyük bölümü dolandırıcılara ödeniyor. Böylece hat sahibi farkında olmadan şebeke üyelerine hiçbir karşılık alamadan cebinden para ödemiş oluyor. Uzmanlar ve güvenlik birimleri şebeke üyelerine karşı dikkatli olmalarını isterken, dış ülkelerden bilinmeyen numaralarla yapılan aramalara cevap vermemeleri ve o numaraları geri aramalarını öneriyor.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ara-kapatla-dolandiriyorlar-40604676
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUBALEN -- 9 Mart 2021; 10:30:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MUBALEN‘Ara-kapat’la dolandırıyorlar
Almanya’da telefonla arayarak dolandırıcılık yapanlar yine hortladı. Dolandırıcılar, cep telefonları arayarak hat sahibini tuzağa düşürüyor. Kurdukları tuzağa herkes düşebilir.
DOLANDIRICILIK yöntemi şöyle işliyor: Afrika'nın bazı ülkelerinde çağrı merkezi kuran şebekeler, bu çağrı merkezleri üzerinden çeşitli yöntemlerle elde ettikleri telefon numaralarını arayıp, kapatıyor. Aranan kişi merakla arayan numarayı arıyor. Bu kez karşı taraf yine ses çıkarmıyor. Telefon eden kişiye de her geçen saniye para yazıyor. Aranan numara yurt dışı kayıtlı olduğu için telefon ücreti de çok yüksek olarak hesaplanıyor. Hat sahibi dolandırıldığını ancak ay sonu telefon faturasını alınca öğrenebiliyor.
Aranan numaralar özel hat ve anlaşmalı olduğundan telefon faturasındaki meblağın büyük bölümü dolandırıcılara ödeniyor. Böylece hat sahibi farkında olmadan şebeke üyelerine hiçbir karşılık alamadan cebinden para ödemiş oluyor. Uzmanlar ve güvenlik birimleri şebeke üyelerine karşı dikkatli olmalarını isterken, dış ülkelerden bilinmeyen numaralarla yapılan aramalara cevap vermemeleri ve o numaraları geri aramalarını öneriyor.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ara-kapatla-dolandiriyorlar-40604676
Sizin dediğiniz gibi arayıp kapanma çok az..Genelde arama yapıyor ve cevap vermemi bekiyor
Uzun bir süredir yoktu...Bu aralar arttı.
-
Bezdim ya 20 yıllık hattımı kapattıracağım. Bundan kurtulmanın yolu yok mu? Son 1 haftadır farklı ülkelerden 30'dan fazla çağrı geldi. Hiçbirini açmıyorum. Sürekli arıyorlar.
-
Gelen aramaları açiyorum.ALO ALO diyorlar,ses vermiyorum...Bir süre sonra kapatıyor karşı taraf.Aramalar kesildi bende
Bilmiyorum bu formül bende tutttu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar benide son 5 6 gündür afrika ülkelerinden arıyorlar , numaraları ekleyip bakıyorum bunlar bot hesapta değil hatta içlerinden birisi ciddi ciddi polis yani , birisi tinderdan badoodan numaramızı mı dağıtıyor anlamadım , buna nasıl bir çözüm buluruz ?
-
telefon numarası değiştirdiğim an yabancı aramalar kesildi size önerim siz de böyle yapın evet numalarımız milletin masasında meze oldu yabancılar hackerlar Türkler fark etmez hackerların hepsi sızıyor telefon numaramızı verdiğimiz yerlere sonra bazılaır beleşe dağıtıp güç gösterisi yapıyor ya da parayla satıyor e içinde bizim telefon numalaramız da oluyor haliyle işte özet olarak böyle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X