Şimdi Ara

sürekli uykum geliyor?????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar haftada 3 gün staja gidiyorum stajın ilk günü saat 8:00 başı yaptıktan 2 saat sonra anında uykum geliyor dayanamıyorum halbuki akşam erken yatıyorum ama yinede uykum geliyor ister 2 saat ister 24 saat yatayım aynı sonucu elde ediyorum uykuyu kaçırmak için bir formül varmı acaba??????

• Kansızlık ve düşük tansiyon varsa çok normal.Benim tansiyonum 10'a 5.
    Düşük tansiyonlu insanlar uykuya normal tansiyonlu insanlardan daha çok ihtiyaç duyarlar.
  • gece uyuma çok geç yat erken kalk, bir süre sonra uyumamayı öğrenirsin
  • bol bol cola ic...
  • kilo kaybında varsa..
    kan şekerini ölçtür
  • şayet eskiden beri varsa bu tür şikayetin hipotiroidiyi de düşünmelisin, ayrıca eskiden uyku düzenin çok farklıysa ve sonradan değiştirdiysen gene olabilir, anemiksen(kansızlık), tansiyon düşüklüğü varsa da olabilir... Bol bolsu iç, günde 1,5-2 litre(8-10 bardak). ayrıca öğlen ağır yiyorsan ya da gece yatmadan yiyorsan(uyku kaliten bozulur) gene olabilir.

edit: bu arada hipoglisemik(düşük kan şekeri) durumlarda da uyku gelir. bunu meyve suyu ya da şeker ile aşabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroil -- 25 Eylül 2005, 14:10:35 >
  • verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşlar hepsini değerlendireceğim iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    galiba uykum geldi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sen afrika uyku hastalığına yakalanmış olmayasın.
  • kronik yorgunluk sendromu
  • Valla aynı durum bende de vardı:film izlerken 10 dakika da,kitap okurken falan 3-4 sayfa sonra uykum geliyordu (otobüste falan da) ve tutamıyordum kendimi.
    Uykumu düzenledim (yazın sabah 6 da uyuyp 13 te kalkıyordum) ve spor yapmaya başladım düzeldi.Ayrıca sanırım düzenli beslenme falan da iyi geliyor.
  • Aynı sorun bende de wardı ama bişi yapmadım uykum geldimi yatıyodum ben
  • Yaz-kış farketmez aynı saatte yat aynı saatte kalk, kalkmaya çalış.Tatil olsun olmasın.Dengeli beslen günlük ihtiyacın olan besinleri kesinlikle almalısın.Stres fln da yapmamaya çalış relax ol mutlu olmaya çalış vucudun kadar kafa sağlığında önemli bunları yaparsan pek bi sorun kalmaz.Ayrıca bi kan tahlili yaptır bence doktora git.Benim kanımda ak yuvarlar normalin altında çıktı doktor ilaç-beslenme programı fln verdi.Bendede yorgunluk çok olurdu.Doktorun tavsiyelerini uyguladım halletim şimdi çok ii durumdayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

sen afrika uyku hastalığına yakalanmış olmayasın.

Afrika Uyku Hastalığı (African Sleeping Sickness)
    Trypanosoma Gambiense&Rhodesiense protozoaları etkendir.
    Çeçe sineği sayesinde insana bulaşır (Tsetse Fly)
    Deriden lenf nodlarına ve beyine yayılır.

Başlangıçta deride sineğin ısırdığı yerde ülser vardır(derin doku defekti)
    Daha sonra etken kana geçtiğinde yaklaşık 2 haftalık döngülerle artan ateş görülür.
    Ensefalit (beyin iltihabi) sonucu baş ağrıları, huzursuzluk görülür
    Buınu takiben kaslarda titreme, konuşma netliğinin bozulması, duyarsızlık(duyu hissinin kaybolması) başlar...
    Sonuçta da uyumaya eğilim ve koma gelir...
    Tedavi edilmeyen olgular genellikle ölümle sonuçlanır...
    Gambiense yavaş gelişir, bir kaç yılda sonuca varır...
    Rhodesiense hızlı gelişir, bir kaç ayda sonuca varır...

Genelde Afrikanın orta kesimlerinde görülür...

Yani dalga geçilecek bir hastalık değil, ciddi bir şey...

• quote:

Orjinalden alıntı: fearlessness

bol bol cola ic...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.