ilk soru benden gelsin o zaman 6-7 ay önce apartmanımıza kutu bağlandı, 2-3 ay öncede yolları kazdılar fiber hat döşemek için (İzmirNet mobese altyapısı) Periyodik olarak bakıyorum, hala bizim apartmanlar (Egekent-3 sitesi, Evka1 konumunda) formda çıkmıyor. Madem açmayacaklardı ne diye bu kadar yatırım yaptılar merak ediyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: muratremix
ilk soru benden gelsin o zaman 6-7 ay önce apartmanımıza kutu bağlandı, 2-3 ay öncede yolları kazdılar fiber hat döşemek için (İzmirNet mobese altyapısı) Periyodik olarak bakıyorum, hala bizim apartmanlar (Egekent-3 sitesi, Evka1 konumunda) formda çıkmıyor. Madem açmayacaklardı ne diye bu kadar yatırım yaptılar merak ediyorum?
sistemli bir ilerleyiş var superonline da onun için apartmanda sistem aktif olmamıstır buyuk ihtimalle
Bir ilerleyis var elbet ancak kesinlikle sistemli degil. Taseron isi bu.
quote:
Orijinalden alıntı: muratremix
Bir ilerleyis var elbet ancak kesinlikle sistemli degil. Taseron isi bu.
superonline fiber kabloları belediyeye döşettiriyo zaten karşılıgındada sistem uzerinden mobese kkameralarını kullanıyor
Fiber hatayda apartmanımıza geldi(hatay semti)
Arıyorum superonline ı,aktive edicem alıcam ama sizin apartmanda yok diyorlar.
Yüksekvadi evlerinde ikamet ediyorum ve fiber interneti siteye ilk geldiği günden beri kullanıyorum. Bağlantı ilk kurulduğunda Pirelli DRG A226G model bir modem verildi ve o zamandan bu yana bu modemi kullanıyorum ve 10mb hızında hizmet alıyorum ancak bilhassa streaming medya (buna superonlline filmleri de dahil) yani youtube, tivibu gibi servisleri kullanmak istediğimde normalde 720p gibi bir çözünürlükte bile akıcı izlemem gereken görüntüleri akıcı izleyemiyorum ancak download ve upload hızlarım yapılan ölçümlerde sorunsuz görünüyor. Evimde bir de TTnet 1mb bağlantım mevcut bu bağlantı ile çok daha stabil streaming izleyebiliyorum ama 10 kat daha hızlı fiber internetim aynı keyfi vermiyor, sorun nerede?
Arıyorum superonline ı,aktive edicem alıcam ama sizin apartmanda yok diyorlar.
hangi apartmantda oturuyorsunuz hemen sistemden sorduyaım bana pm atarsanız yardımcı olurum
quote:
Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl
Yüksekvadi evlerinde ikamet ediyorum ve fiber interneti siteye ilk geldiği günden beri kullanıyorum. Bağlantı ilk kurulduğunda Pirelli DRG A226G model bir modem verildi ve o zamandan bu yana bu modemi kullanıyorum ve 10mb hızında hizmet alıyorum ancak bilhassa streaming medya (buna superonlline filmleri de dahil) yani youtube, tivibu gibi servisleri kullanmak istediğimde normalde 720p gibi bir çözünürlükte bile akıcı izlemem gereken görüntüleri akıcı izleyemiyorum ancak download ve upload hızlarım yapılan ölçümlerde sorunsuz görünüyor. Evimde bir de TTnet 1mb bağlantım mevcut bu bağlantı ile çok daha stabil streaming izleyebiliyorum ama 10 kat daha hızlı fiber internetim aynı keyfi vermiyor, sorun nerede?
çok ilginç oysa bu tellcom bi tuhaflık var ortada:)
daha sistemli araştırma yapıldıgında genellikle superonline ın büyük sitelere veya geiş yelpazeli olan bölgelere yaın binalara yapıldıgını göreceksiniz bunun sebebi ise fiberoptik kablolarının döşenmesidir onun için oturdugunuz yerde sistem varmıdır yokmudur bunu ogrenmek ıstıyorsanız bana pm atarsanız yardımcı olurum direk sistemden baktırıyorum ben cunku
quote:
Superonline dan tivibu gibi bir hizmet alamazsınız superonline uzerınden bu hizmeti açmaya çalısırsanız açılmaz zaten onun yerine televizyon izlemek istiyorsanızwww.yildiz.tv/ sitesini onerebilirim kullandıgınız tivibu hizmetinden kat kat daha kaliteli bir sitedir. Video konusundada sistemden 0850 222 0 222 adli müşteri hizmetlerimizi ararsanız ordan direk sistem uzerınden baktırıp arkadaslarımız yardımcı olacaklardır size ayrıca küçük bir tüyo vereyim superonline müşteri hizmetlerininin diğer müşteri hizmetlerinden ufak bir farkı daha var aradığınızda bekleme yapmadan direk müşteri temsilcinize baglanmak istiyorsanız sürekli 0 tusuna basarsanız direk sizi müşteri temsilcisine baglıyor. yani hem zaman kaybı olarak hemde maddi olarak bir kayıba ugramıyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: kurita
quote:
Superonline dan tivibu gibi bir hizmet alamazsınız superonline uzerınden bu hizmeti açmaya çalısırsanız açılmaz zaten onun yerine televizyon izlemek istiyorsanızwww.yildiz.tv/ sitesini onerebilirim kullandıgınız tivibu hizmetinden kat kat daha kaliteli bir sitedir. Video konusundada sistemden 0850 222 0 222 adli müşteri hizmetlerimizi ararsanız ordan direk sistem uzerınden baktırıp arkadaslarımız yardımcı olacaklardır size ayrıca küçük bir tüyo vereyim superonline müşteri hizmetlerininin diğer müşteri hizmetlerinden ufak bir farkı daha var aradığınızda bekleme yapmadan direk müşteri temsilcinize baglanmak istiyorsanız sürekli 0 tusuna basarsanız direk sizi müşteri temsilcisine baglıyor. yani hem zaman kaybı olarak hemde maddi olarak bir kayıba ugramıyorsunuz.
silverlight ve tivibu programı oldumu izleniyor ben doping kullanıyorum tivibu izliyorum işyerinin kullanıcı adıyla yeterki kullanıcı adı ve şifren olsun istediğin iss sından izlersin
quote:
Orijinalden alıntı: kurita
quote:
TTnet üyeliğime bağlı olarak bir Tivibu üyeliğim mevcut dolayısı ile Tivibu hizmetini süperonline fiber bağlantımla da izleyebiliyorum yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi hem web sitesinden hem de programı üzerinden ancak kopmalara dayanmak mümkün değil, aynı sorun alternatif olarak önerdiğiniz yıldız tv için de geçerli, dailymotion gibi siteler için de geçerli.
Eğer gerçekten bu konu hakkında iki çift laf edebilecek bilgiye sahipseniz burada böyle bir soru-cevap başlığı açmanız daha yerinde olurmuş, yoksa müşteri hizmetlerini aramayı inanın ben de biliyorum ancak aldığım cevaplar şu zamana kadar işe yaramış değil.
Bu arada benzer sıkıntıları cep telefonu ve tablet bilgisayarımda da yaşıyorum bu cihazlarla sol üzerinden sürekli internte bağlı kalmak istediğimde ping değerleri çok yükseliyor ve akıcı bağlantı yerine kopuk bağlantılar kuruyorum.
Bugün küçükyalı tarafına kablo döşüyorlardı. Devak otel tarafında oturuyorum. Adama sordum ne bunlar diye süperonline fiber dedi bende uçtum sevinçten . Şimdi kabloları döşediklerine göre ne zamana bağlanır acaba Apartmana gelmesi için yöneticinin başvurması gerekiyomuş galiba ama apartman ölü gibi hepsi yaşlı işleri olmaz yani. Ben başvurmak istesem olurmu ve ne yapmam gerekiyo tam olarak? Bi önceki evimizde fiber vardı taşınınca tahattüt yüzünden superonline adsl var şuan. Ben şimdi yine fiber gelirse geçmek istesem ayrı bir ücret alırlarmı ? Çünkü routerı filan götürdüler.
Bende Karşıyakada oturuyorum superonline buraya kaç sene sonra gelicek onu merak ediyorum herhangi bir altyapı çalışmasıda olmadı 5-10 sene sürer herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: R-JeFF
Apartmana gelmesi için yöneticinin başvurması gerekiyomuş galiba ama apartman ölü gibi hepsi yaşlı işleri olmaz yani. Ben başvurmak istesem olurmu ve ne yapmam gerekiyo tam olarak?
Aynen. Buca'da da var olarak gözüküyor, hatta bize yakın bazı siteleri gördüm sitedeki başvuru formunda ancak bizim apartmanda internet kullanan 2 kişi var. Ben geçmek istesem apartmana kablo çekerler mi, çekerlerse özel bir ücret talep edilir mi, eğer hepsi olumlu olursa çekilmesi ne kadar sürer?
site haricinde bağlantılara hizmet sunmaya geçmezlerse superonline fiber in rekabette yeri olamaz..
İzmir gaziemirde sevgi sitesinde gozkuyor bizm apartmandada sevgi sitesi yazıyor hangi sokaktaki sevgi stesi acaba bu?
Epey uzun bir süredir fiber internet olsa da geçsem şu her ay 1 mbps için 75 TL ödemekten kurtulsam diye düşünürken geçen gün babama sorduğumda geçen sene sitenin önüne superonline kablo döşedi deyince şaşırmıştım. Çünkü binalarda herhangi bir altyapı yok. 2-3 gündür internet sitesindeki başvuru formundan ulaşmaya çalışsam da "Sayfada hata oluştu. Mesajınız Gönderilemedi. Lütfen Tekrar Deneyiniz. " uyarısı alıp duruyordum. Müşteri hizmetleri de sadece altyapı olan binalardakilere başvuru alıyordu. Bugün İzmir bayiilerinden birisini aradım onlar da altyapı numarasını verdiler bilgi almam için. Telefonda karşıma çıkan bayan bölge adını sorduktan sonra sokak numarasını istedi ve "Evet, o bölgede altyapımız mevcut" dedi. Ben de içimden bir "Oh" dedim :)) Pazartesi gelecekler protokol için. İnşallah sorun çıkmaz da yıllardır mahkum kaldığım 1 mbps ve telefon kullanma zorunluluğundan kurtulurum. Arkadaş çile gibi resmen ... Ev telefonu her ay 22,5 TL. Evde zaten sabit ücretli cep telefonları var ev telefonu gereksiz fatura ödettiriyor adsl için. Bir de 1 mbps için her ay 49,75. Şu olay olsun da her ay sabit 49 TL ödeyerek ve normalden 10-20 kat daha hızlısını kullanarak biraz keyif yapayım.
quote:
Orijinalden alıntı: .Kara.
İzmir gaziemirde sevgi sitesinde gozkuyor bizm apartmandada sevgi sitesi yazıyor hangi sokaktaki sevgi stesi acaba bu?
Bulunduğunuz yeri bilmiyorum ama Tansaş' ın bulunduğu yerin üst sokaklarındaki Burger King in orada Skynet isimli bir internet kafede süperonline 100 mbit hat vardı. İki kez gittim torrentten 7 mb/s yi görmüşlüğüm var. O civarlarda oturuyorsanız sizin eve de muhtemelen hat veriyorlardır.