Şimdi Ara

Superonline Fiber İnternet Diyarbakır'da! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CyNide

Umarım fiber internet heryerde olurda kurtuluruz şu 16 megabit hızdan.

şakamı yapıyorsun ben 5 mbps zor alıyorum. 16 alsam hiç şikayet etmem
    kutu falan hersey var dediler imzaladiginizda gelir cekeriz hemen diyede eklediler ayrica ilk 3 ay ücretsiz.. sabit telefonuda tasiyinca herhangi bir ücret ödemiyormusuz ve sabit telefon icin cok güzel bir kablosuz telefon veriyorlar.. yani cok memnunsun ve kullanmakta fayda var diyorsun ? birde turkcell tv var ama onu halen cözemedim hediyemi ediyorlar yoksa sadece ilk bir ay ücretsizmi tam anlayamadim...
    3 ay hediye, kablosuz telefon, tv vs hakkında maalesef çok bilgi sahibi değilim. Çünkü çalışan kampanyası (anlaşmalı şirket) kullanıyorum. Ayrıca TTnette taahhütünüz devam ediyorsa geçiş yapmanız halinde hatırı sayılır bir ücreti de ödüyorlar sizin için (ne kadar old. tam hatırlamıyorum maksimum 300 TL gibi birşeydi sanırım). Son olarak TTnet kapıya kadar çeker kabloyu içeride hazır tesisatınız yoksa elektrikçi çağırıp yaptırın der, gerisine karışmaz. Ama Superonline ne olursa olsun müşteri kazanma adına tüm kablo vs masraflarını kendileri karşılayarak hazır teslim eder.

Not: Bunlar sağdan soldan duyumla değil bizzat yaşadığım tecrübelerdir. Yinede taahhüt imzalamadan elinizden geldiğince soruya boğun adamları ne olur ne olmaz

• erkoo E kullanıcısına yanıt
    eyvallah bra, sadece modem taahütüm var onuda karsilamiyor anladigim kadariyla, seninde yorumundan sonra yarin gidip cekecegim, tesekkürler ve selamlar
  • Diyarbakır kayapinar peyas mah. diclekent bulvarinda oturuyorum, superonline konusunda aklimda baya bir soru isareti vardi ama 1 aydir kullaniyorum fiyat kalite endeksine göre ttnetten en az 2 gömlek daha iyi diyebilirim, hic kopma yasamadim, ayrica 69 tl fibernet ye ev telefonuda dahil olmaz üzere birde turkcell tv izliyorum, turkcell tv kullanim kotasina dahil degil buda cok güzel bisey, internetide hic kasmiyor, internet hizim sürekli 30 Mbit hizinda, aklinizda hic soru isareti kalmasin hemen gidip ttnetten kurtulun..

Olumlu taraflari

Ev telefonunu turkcelle tasiyinca numara degismiyor ve ev telefonu icin sabit ücret ödemiyorsunuz
    Modem cok kaliteli ve hizli ayrica erisim alani iyi denebilecek kalitede.
    internet hizi 30 Mbitlik fibernet paket kullaniyorum ve hizi ttnetten cok daha iyi
    Adil Kullanim Kotasi 75 GB oldugu icin ttnet ve dsmarta göre 25 gb fazla ama keske 100 gb olsaydi eyiydi:)
    Adil Kullanim Kotasini doldurduktan sonra bile hizi yinede cok iyi 1 haftadir 3 Mbit olarak kullaniyorum ve memnunum.
    turkcell tv icin uydu alicisinin ve kumandanin da tasarimi cok iyi ancak kumanda biraz sacma olmus diyebilirim.

Olumsuz yanlari ise kablo cekmek icin kapi girisinin üzerinde matkap ile yarim santimlik bi delik actilar..

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbangem

2015in yazını geride bırakacaz. lise caddesi üzerinde oturuyorum. en işlek caddelerden birisi diyarbakırın ve aşırı canlı. ancak gelin görünkü 6mbit internette bile bağlantı sorunu yaşanıyor. gidip saçma sapan yerlere fiber çekeceklerine bizim bu yola çekseler yemin ediyorum 100 tane daire anında geçecek ama saçma sapan iş yapıyor bu superonline ve ttnet. 2015e gelmişiz nasıl hala 6 mbit internette hat değerleri sağlıksız oluyor benim aklım ermiyor bu kadarmı berbat altyapı olur

Evet tam 1 yıl önce bu yazıyı yazmıştım. En az 10 15 defa arayıp istekte bulundum şikayetvara yazdım superonline a mailler attım ama gel görünkü 2016 yılındayız haziranı bitirmek üzereyiz ve hala Diyarbakır'ın en önemli caddelerinden biri olan lise caddesinde Fiber hizmeti yok. Hadi fiberi geçtim arkadaş hala geçen yıl bahsettiğim durumdayım 8mbit paket kullanıyoruz yemin ederim alabildiğim en yüksek hız 5mbit o da hani 2 3 dakika boyunca 5mbit oluyor sonra 1e düşüyor 2ye çıkıyor 0.50ye düşüyor . Uploaddan bahsetmeye dilim varmıyor 0.3 upload hızı var. Gerçekten şaka gibi kafayı yemek üzereyim hiçbir işlem yapılmıyor internetten 360p de video dahi izlenmiyor donmadan , download yapılmıyor zaten hız durmadan düşüyor + AKK saçmalığı var , ping değerleri cart curt desen onlar zaten ayrı beter. Yani ben söyleyecek söz bulamıyorum tek superonline da değil bu bütün internet servis sağlayıcılarının alayı kanı bozuk it kopuk şeref yoksunu insanlarcana yönetiliyor. İşleri güçleri saçma sapan reklam yapmak başka hiçbir dertleri yok. 6 Yıl önce abone olduğumda 8mbit civarında hız alıyordum en azından şuanda 5mbit hızda kopmalar düşüp çıkamamalar var kesintiler hat safhada. yazık vallahi yazık.

• Tek cezebedici tarafi yalin internet ve ekstra tv uyeligi ancak ben memnunum superonlineden ozetle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyarbakır kayapınar da Selahattin eyyubi bulvarı civarında oturuyorum. Ttnet taahhüdüm bitince iptal edip superonline a geçmeye karar verdim. (bu arada superonline ttnet ten gelenlere taahhüt cezası varsa fatura ibrazıyla geri ödüyormuş) Diyarbakırda yaşayanlara fikir olması açısından anlatıyorum. Bu aralar 5 i bir yerde diye bir kampanya var. Turkcell tv (aile, sinema, çocuk ve temel paket) + cep telefonu tarifesi (4 gb, 500 dk, 1000 sms) + 50 Mbit 75 gb akk fiber internet, tümü 89 tl. Bu tarifeyi seçip başvurdum. Daha önce kapıya gelen eleman da prim kazansın diye onu arayıp bilgilerimi verdim. Birkaç saat sonra superonline Diyarbakır arayıp teyit aldı. Ertesi gün sabah ekibin gelip kurulum yapacağını söyledi. 24 saat içinde kurulum yapılacağına pek inanmasam da hadi bakalım dedim.

Ertesi gün elemanlar tam saatinde geldiler, bizim binanın bodrumundaki kutudan bina aralığından geçirerek salondaki tv nin yanına kadar fiber kablosu çektiler. Kabloyu tavandaki alçıpan altına silikonla yapıştırarak çektiler. Kablo ince ve açık renkli olduğundan hiç farkedilmiyor. Fiber-ethernet dönüştürücü, modem ve turkcell tv cihazını kurdular. 3 gündür kullanıyorum, izlenimlerim şöyle:

Turkcell Tv görüntü kalitesi beklediğimden çok iyi. İnternet üzerinden çok net akıcı full hd izletiyor hakikaten. YouTube, sinema salonları, kayıtlı diziler, tv izlerken durdurma geri alma kaydetme özellikleri çok güzel.

Internet hızı tv açıkken cep telefonundan speed test ile 40 Mbit civarında gösteriyor. Modem arayüzüne girip kablosuz ayarlarından biri 5 ghz, biri 2.5 ghz olan 2 ayrı kablosuz tanımlayabiliyorsunuz. (modem aynı anda 2 kablosuz yayını yapıyor) Kurulumda 5 ghz i kapatıp sadece 2.5 ghz yayını açıyorlar. Çünkü 5 ghz e tüm cihazlar bağlanamıyor. Test için açtım, telefonum lg g2 bağlandı, hız testi yaptım, 80 Mbit !! TTNET e göre müthiş bir hız ve akıcılık farkı var. İnternet hızından çok memnun kaldım.

Verdikleri Huawei modemi çok beğendim. Evin 2 duvar ötedeki en uzak köşesinde 25 Mbit le bağlantı sağlıyor. Arayüzü çok sade ve kullanışlı. Usb portuna harici disk veya flash disk bağlayıp ağda paylaşıma açabiliyorsunuz. Verdikleri cihazlar genel olarak çok kaliteli.

TTNET e göre çok daha hızlı ve kullanışlı bir internete, yanında tv ye ve iyi bir gsm tarifesine daha ucuza sahip olmak çok iyi oldu. Özet olarak şiddetle tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.