Şimdi Ara

Superman'in Zekası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superman potansiyel zeka bakımından oldukça üst düzeyde bir karakter .. Beyni aşırı hızlı çalışıyor .. Saniyede trilyonlarca farklı olasılıklara karşı farklı işlem yapabiliyor ..

    Bu resimde onlarca yıllık medikal birikime sahip kutuphanedeki tüm kitapları birkaç dakika içinde okuyup bitiriyor .. Çünkü Lois ölecek ..

    Superman'in Zekası

    Superman'in Zekası

    Superman'in Zekası

    Burada beyninin bir supercomputerdan bile çok daha hızlı calistigi anlatiliyor .. Milyonlarca farkli islemi ayni anda yapiyor beyni .. Bir supercomputerin yillarca hesaplayabilecegi veriyi Superman 1 dakikada hesaplayabiliyor ..

    Superman'in Zekası

    Yahu adam bilim adamlarının uzerinden yuzyillar gecmesine ragmen basaramadigi "Her Şeyin Teorisi" yani Kuantum Teorisi ile bütün görelilik ve parcacik fizigini birlestirip formüle döküyor .. Ve bunu o kadar kisa surede yapiyor ki ..


    Superman'in Zekası

    Bu sırf en dusuk versiyonlarindan olan New 52'nin featleri .. Pre Crisis vs.. featlerine girmek bile istemiyorum ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 2 Şubat 2018; 14:19:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Superman zeka olarak "supergenius" düzeyinde bir karakter..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 2 Şubat 2018; 16:48:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicsCİ

    Superman zeka olarak "supergenius" düzeyinde bir karakter..

    Reed richards'la satranç oynasalar hangisi kazanır
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Orası hiç belli olmaz .. İkisi de supergenius ..



    Ama ilk hamle hangisinden başlarsa onun alma ihtimali daha yüksek .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicsCİ

    Orası hiç belli olmaz .. İkisi de supergenius ..



    Ama ilk hamle hangisinden başlarsa onun alma ihtimali daha yüksek .

    filmde okadar akıllı yapmamışlar.
    süpermana herşeyi vermişler ama adam yinede olayları kas gücüyle çözüyor :D
  • umutcicen U kullanıcısına yanıt
    Çoğu zaman ihtiyaç duymuyor .. Rakiplerinden genelde çok daha güçlü .. Ama ancak ve ancak JL'nin yenebilecegi kendinden guclu dusmanlara karsi kullaniyor zekasini mecburen .. Bizdeki zeki ama tembel hesabi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutcicen U kullanıcısına yanıt
    Adam butun bilim insanlarinin yuzyillarca ustunde dusundugu ve hala cozume ulasamadigi bir formulu Supes ilk bakista söylüyor mesela .. Beyni aşırı hızlı ..



    Zaten "Super-Intelligent" diye de bir sıfata sahip ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superman neymiş be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Sasiracak ne var ? Superman'in zeka featlerini çr ile az cok ilgili herkes bilir zaten ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lex, Supermanden zekidir.

    Batmande Supermanden zekidir.



    Mesela Amadeus Cho'nunda beyni bir bilgisayar gibi calisir. Tony, Reed, Hank'ten farkli olarak daha hizli islemler yapabilir zihninde ancak en zekiler siralamasinda 7-8. siradadir.



    Supermande sanirim boyle. Brainiacin kuculttugu Kandoru eski haline getirmenin yolunu bulamadi bir turlu.

    Ancak Hank Pym için bu cocuk oyuncagi olurdu.



    Yani anlatmak istedigim Lexin beyni Supermanin beyni kadar islem yapsaydi eger Lex, Supermani 1000 kere oldurmustu.



    Son cikan Doomsday Clock serisinde Ozymandias gezegenin en zeki iki insanini Lex ve Bruce olarak siraladi.



    Dc hakkinda bilgim yok, Supermani marvel ile kiyaslarsam eger soyle bir sonuc cikar.



    Reed=Doom>Tony>Hank>=Banner>Hank Mccoy>Tchalla

    Superman bu siralamada bence Bannerden sonra gelir.

    Cunku Reed/Doom dcdeki her zeki elemandan daha zeki Brainiac 5 disinda. Tony, Hank, Bannersa Lexten zeki bence tabi. Sonrada superman geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne saçmaladın be .. Superman saniyede trilyonlarca işlem yapabiliyor beyniyle .. "Potansiyel Beyin Gücü" olarak DC'deki en zeki varlıklardan birisi ..



    Batman ve Lex en zeki "insan" .. Meta insan seviyesi neredeyse ama Superman "en zeki insan" seviyesinden çok daha üstün seviyede ..



    Superman'in sıkıntıları var .. Mesela kararlılık konusunda bir türlü kesin ve net karar vermiyor çünkü milyonlarca farklı olasılık işin içine giriyor ..



    Batman ve Lex'in potansiyel beyin gücü Supes'ten çok daha geride .. IQ scalesinde ölçülemez Superman'in beyni .. Bak tekrar diyorum Lex ve Batman'in zeka featleri daha fazla olabilir ama Superman çok daha "zeki" .



    Saçmalamanın suyunu çıkardın be .. Tony Lex'ten daha zeki demiş ya sabır .. Tony dediğin adam Bruce ile denk hemen hemen Lex onlardan ötede .. Lex bir insanın mümkün olan en yüksek zeka seviyesine sahip .. Reed Richards'tan sonra .. Reed'in multiversal threat potansiyeline sahip araçlar yaptığını biliyoruz zekasıyla ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 10 Şubat 2018; 1:39:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Supermanin Lexten daha zeki oldugunu iddaa eden tek insan olabilirsin sanirim. Brainiac bile Lexin en zeki olduğunu soyluyor. Ozymandias bunu belirtiyor, Bruce belirtiyor. Superman, Lexten zeki degil. Bunu comicvinede falanda sor, Lex diyeceklerdir.



    Stark, Wayneden onde biridir. Waynenin bu kadar unlu olmasi bilimi, teknolojisi degil taktik zekasidir. Taktik zekasi disinda her turlu alanda Starktan geridir. Bunu da istedigin forumda tartisabilirsin, Stark derler.



    Reed multiversali tehdit edecek ne yaptı, bilmedigimden soruyorum. Ultimate Nullifieri diyorsan onu icat etmedi, o Galactusun bir parcasiydi. Ultimate Nullifieri Reede, Izleyici verdi. Chaos King evreni tehdit ederken Reed neredeydi? Ya da Beyondersi kim durdurdu?



    Reed hala dunyanin en zekisidir, Doom ile birlikte ama evrensel bir tehdit icin zeka yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duvara anlatıyorum .. Bak Lex açık ara en zeki "insan" . Bunu Bruce'da söyler Ozymandias da söyler ama Superman "en zeki insan"dan çok daha potansiyelli bir beyne sahip ..



    Comicvine'a sordum merak etme .. Superman çok daha zeki ama Lex bilimsel konularda daha kararlı daha yaratıcı fikirlere ve daha da önemlisi bunları pratiğe geçirebilme yetisine sahip .. Ama Superman pratiğe geçiremiyor ve zekasını "fazla" kullanmıyor .. Kullandığı zaman da gördük .. Bir supercomputerin yıllar geçse anca basarabilecegi verileri analiz etme , onlarca yillik medikal birikimleri birkaç dakikada okuyup hafizasina atma , bütün bilim insanlarının 1 asirdan fazladan uzerinde durdugu kuantum gravity teorisini birkac saniyede tek bakışla çözme ve formule dökme gibi vs..



    Ki bu featler New 52 featleri yani en low versiyonlardan birisi ..



    Tony Stark Batman'den zeki değildir .. Batman ile Iron Man'e atıyorum 1 hafta prep time verilse 1 haftanın sonunda Batman mutlaka kazanır .. Batman Lex'ten sonra en zeki "insan" DC'de .. Tony ise en zekilerden birisi .. 192 iq falan palavra zaten Batman çok daha üst seviyede birisi ..



    Reed için de ingilizce yazı vericem Türkçesine cevirmekle ugrasamam ..



    He has created machines and devices far beyond anything else on earth, including time machines, FTL spaceships, dimensional portals, robots with power above Herald level, planetbusting weapons, multiversal computers, reality warping devices, discovered teleportation devices, discovered scientific principles far in advance of the rest of the world and even advanced alien races, devices that can harm cosmic beings, successfully convinced alien races to spare the life of Galactus when he was dying, fluent in multiple languages including alien languages, has a Ph.D. in practically every field imaginable (some of which he invented), master of psychology, often considered to be the smartest person on the Marvel Earth, with the possible exception of the High Evolutionary.



    Reed çok zeki . Zaten ondan üstünler nigh-omniscient falan ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Attığın linkte bile adamlar "no human more intelligent" falan demiş .. Ben de onu diyorum zaten kafan mı iyi birader senin ? Lex'ten daha zeki insan falan yok doğru adı üstunde "insan" yok .. Superman bir Kryptonian ve beyni en zeki insandan bile çok daha kompleks bir yapıda .. Hank Pym , Reed falan denktir Superman'e .. Tony , Bruce Banner , Bruce Wayne falan değil ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis forumlara bakiyoruz sanirim. Dcnin en zekisinin tartisildigi konularda Supermanin adi hic gecmiyor bile.



    Superman cok daha zeki degil. Superman bilgisayar gibi bir sey. Ne verirsen onu alir. Onemli olan bilgilerinle ortaya bir sey koymaktir. Süperman cok zeki eyvallah ama o kadarda zeki degil. Neden kandoru eski haline ceviremedi? Doomsday geldiginde neden onu evrenin diger bir ucune isinlayamadi? Justice serisinde neden Brainiaci Lexin yardimi olmadan yenemedi? Zeka gerektiren her turlu olayda Lexten geride kaldi Supo.



    Dcdeki bilim adamları kuantum gravity teorisini cozememisler, Reed evrenler arasinda ve zamanda gezebiliyor. Demek ki o kadarda zeki degillermis. Lex ise kisa bir zamanda kanserin tedavisini buluyor. Dcnin bilim adamlari kanser icin hala ugrasiyorlardir herhalde. Supermanin gücü zekasindan fazladir.



    Batmane 1 ay ver yine kazanamaz. Ne Starki hackleyebilir, ne Starkin zirhina zarar verebilir, ne emp ile zirhin enerjisini kesebilir. Batmanin Starka karsi tek sansi gece uykusunda bogazlamasidir. O da bir dovus olmaz. Stark ile Batmani de karsilastiriyorlar ayni forumda. Stark diyenler yine cogunlukta.



    Reed zaten en zekisi marvelin Doom ile birlikte, Thanos disinda. Reedin yaptiklarini inkar etmiyorum. Sadece Reed evreni yok edecek duzeyde degil, kimse degil. Olamazda zaten. Zekayla olacak is değil. Evreni yok edecek gucu ancak kozmiklerden elde edersin, bkz: God Doom.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendin diyon zaten birader "ne verirsen onu alır" diye .. Superman'in zekasının sınırı yok denebilir .. Önemli olan şeylerden birisi evet zekanı kullanarak ortaya birşeyler koyabilmek .. Ama bu zekadan çok zekayı kullanabilme yeteneği ve becerisi .. Superman ya bu özelliklerden yoksun ya da ihtiyaç duymuyor , yapmak istemiyor ..



    https://comicvine.gamespot.com/forums/gen-discussion-1/how-much-information-can-supermans-and-braniacs-br-1873661/



    Git şu konuyu oku önce .. Brainiac 1000 kat daha zeki falan ama ikisinin potansiyel zekası o kadar büyük ki bu 1000 kat pek fazla fark etmiyor ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.