Şimdi Ara

Sunroof bakımı nasıl yapılmalı? (Megane II & Scenic II) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
55.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ufak bir toza da takılsa kendini korumaya alabiliyor. perdenin bağlantı yerlerinden ön tarafa doğru alt kısımlarını bir bez ile silip dene. perde tam oturmadığı için de geri tetikliyor olabilir. perdeyi elinde yere sıfırlamayı dene bak bakalım boşluk kalan bir bölüm olacak mı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli

    ufak bir toza da takılsa kendini korumaya alabiliyor. perdenin bağlantı yerlerinden ön tarafa doğru alt kısımlarını bir bez ile silip dene. perde tam oturmadığı için de geri tetikliyor olabilir. perdeyi elinde yere sıfırlamayı dene bak bakalım boşluk kalan bir bölüm olacak mı...

    Doğru olabilir.Kayınçoya sordum dediki arka tarafdaki ayakların rayda yürüyen plastik ayaklarını yakında değiştirmiş.Ama bu kadar kısa sürede tutması bana tuhaf geldi. Neyse anlaşılan ayda bir rayları yağlayıp silmek lazım.
    Kapanma olayına gelince ben camı elle engellesem hemen cam sıkışma sensöründen dolayı kendini geri çekiyor.Buraya kadar herşey güzel. Fakat daha rüzgarlığı bastırmaya başlarken bu korumaya geçmesi bana sıkışma sensörlerinin sanki daha hassaslaşmış veya ayarlarının bozulmuş olabileceği fikrini verdi.Bende ne yaptım rüzgarlığı söktüm.Penseyle rüzgarlığın içindeki yayları biraz daha sıkarak baskı gücünü düşürdüm. Sonra tekrar yerine takarak denedim ve sorun çözüldü. Şimdi cam kapanırken yay azda olsa zayıfladığı için zorlanmıyor ve hemen kapanıyor. Senin dediğin rüzgarlığın tam yerine kapanma olayına ben zaten bakmış ve yağlamıştım yayların bastığı yerleride. Şuan maşallah süper oldu. Sessiz de çalışıyor. Yeni takozlarıda söktüm ve yağladım. Daha iyi oldu. Bundan sonra sürekli ıslak mendille güzelce rayları silecem ve wd-40 sıkıp sonrada kaliteli beyaz gresle greslicem. Artık sorun olmaz sanırım. Bu kadar yazdıklarımızda inşallah başka mağdurlara bilgi vermiş olur




  • benim de düğmede sorun var. bazen çevirince alğılamıyor. ileri geri çevirince çalışıyor. çok dert etmemekle birlikte birgün hiç çalışmayacağından korkuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli

    benim de düğmede sorun var. bazen çevirince alğılamıyor. ileri geri çevirince çalışıyor. çok dert etmemekle birlikte birgün hiç çalışmayacağından korkuyorum

    Oooooo senin dert ettiğin şeye bak. o bendede varda artık o kadarını hiç dert etmiyorum. Arkadaşın biri düğmede sorun olma ihtimali düşük demişti. Ama bilemiyorum sanki sorun karttan kaynaklanıyor. Mesela cam kapalı. en sona getiriyorum ama algılamıyor. Ortadaki düğmeye basıyorum veya sıra sıra kademelere getiriyorum sorunsuz açılıyor. Aslında bu anahtarı kademe kademe kullanmak gerekiyormuş. Aynı sorun tabi kapatırkende oluyor. Yine aynı işlemleri uyguluyorum kapanıyor.




  • haaahh işte tam benim ki gibi, tek fark kapatırken ben araç anahtarından çift basarak kapatıyorum, havası başka oluyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli

    haaahh işte tam benim ki gibi, tek fark kapatırken ben araç anahtarından çift basarak kapatıyorum, havası başka oluyor :D

    Valla bu dediğini bende yazacaktım. İnan araçtan inmeden kesinlikle sunroofu kapatmıyorum. Bazısı bakıyor kardeş üstü açık kaldı falan diyecek oluyorlar bir basıyorum kumandaya sağolsun beni üzmeden hemen kapanıyor.
    Benim şimdi başka bir sorun çıktı bilgin varmıdır. Atiker lpg var. dün memleketten dönerken aracın motor arıza ışıgı yandı. Ama araçta sorun yok. sonra baktım araba hafifden titriyor. Neyse gaz bitince depoyu doldurdum ve öylece geldim. şuanda titreme fazlalaştı. baktım 4 adet bobinden biri çalışmıyor. Acaba lpg deki bu arıza aracın motor arıza lambasını yakıyormu. İşin kötüsü araba benzindeyken yanmazken şimdi benzindede sürekli yanıyor Ama motorda sorun yok. Belki bilgin vardır.




  • lpg li araçtan anlamam. ama fazla zorlamadan bir ustaya danışmakta fayda var. şimdiden geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli

    lpg li araçtan anlamam. ama fazla zorlamadan bir ustaya danışmakta fayda var. şimdiden geçmiş olsun.

    Sağolasın buldum sorunu bobinlerden biri bozulmuş.Lpg ci değiştirip reset atıyor ve arıza ışığı sönüyor.Bir ara götürücem.
  • dilerim maliyeti az olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rizeli

    dilerim maliyeti az olur.

    Yaz bitti sunrooflar istirahate geçti.Seneye yaza beklemeyelim arada açıp bakımı falan yapalım bari, yoksa üzerler bizi yazın
  • cam tavan acılırken tık diye bir ses geliyo sanki bir yere takılıyo sonra geri kapanıyo ne yapmam lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zar-86

    cam tavan acılırken tık diye bir ses geliyo sanki bir yere takılıyo sonra geri kapanıyo ne yapmam lazım

    Öncelikle bu forumu okumanızı tavsiye ederim.Baya bilgi edinirsiniz. Açılırken takılıp kapanması yıl boyunca kullanılmayan sunroofun raylarının yağsız kalması,tozdan ray aralarının tıkanması vs soruna neden olabiliyor.Hatta su tahliye borusunun temizliğide önemli.Sunroof açma tuşuna basıp aynı anda elinizle camın açılmasına yardımcı olabilir ve açılırsa dediğim temizliği yapabilirsiniz. Birde açılıp kapanıyorsa 7,8 sefer üst üste deneyin illa birinde açılacaktır.
  • SULZER S kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi yaptım elişmle biraz ittim açılıyo ama ilk kademede açılşdı mı sorunyok geri kademeler çalışıyo ama ilk kademeye takılı hep elle itip açmak lazım yoksa olmuyo birşey takılıyo gibi inş. yağlayınca gecer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zar-86

    dediğin gibi yaptım elişmle biraz ittim açılıyo ama ilk kademede açılşdı mı sorunyok geri kademeler çalışıyo ama ilk kademeye takılı hep elle itip açmak lazım yoksa olmuyo birşey takılıyo gibi inş. yağlayınca gecer.

    Evet bizlerdeki ayni sorun. Raylari guzelce bir bezle temizleyip sonra nalburda falan satilan ince makine yagiyla yaglamak lazim ama asiriya kacmadan ray disina tasirmadan. Birde sunroof caminin arkasinda raya baglantiyi saglayan her iki tarafdaki plastik kizaklari ozellikle temizleyip yaglamali. Bunlar kirikmi degilmi bakmali. Cunku bunlar cabuk deforme olabiliyor veya kirilabiliyor. Sunroof hassasiyeti sadece bu arac icin degil motorlu tum sunrooflarda ayni sorun. Birde bas tarafda sol tarafda sunroof suyunun dreyn olmasini saglayan kucuk borunun girisininde temiz olmasini sagla. Burasi tikanirsa tavanin kenarlarindan iceri su alabilir. Ama cok dikkatli temizlemelisin. Su tahliye yerinin girisi bozulmasin. Birde bu havalarda sik sik sunroofu ac kapa. İyice alissin yerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçen günlerde 2001 model scenicimin ön sunroofun ön ayağı kırılmıştı.arka sunroof zaten aldığımda çalışmıyordu.bu bahaneyle bi usta bulup göstereyim dedim.
    konyada yaptığım ufak bi araştırma sonucu işinin ehli 2 usta olduğunu ögrendim.

    birinci ustaya gittim doğru dürüst bakmadan sadece arka sunroof için 100-250 tl masraf olabilecegini, parçaların izmirden geldiğini, daha müsait bi zamanda (bayram sonu) gibi gelmemi falan söyledi.tabi o zaman ön sunroof çalıştığı için oralı olmamıştım.ön sunroof da bozulunca ikinci ustanın yanına gittim o da yalan yanlış baktıntan sonra ön sunroofun ayağının kırıuldığını 250 lira tutacağını arka sunroofunda motor dişlisinin bozuk olduğunu ve 100 lira tutacagını yani toplamda 350 lira istedi ayrıca aracın bir gün boyunca yatagını söyledi.hayırlı işler diyip çıktım o sinirle evin yolunu zor buldum.

    yaptığım araştırmalar sonucu sunroofu kendim tamir etmeye karar verdim.sonuçta ustanın yapıpta benim yapamayacağım ne olabilir diye düşündüm.(biyomedikal teknikeriyim)bir akşam iftara 2 saat kala başladım döşemeyi sökmeye şurası burası derken inanmayacaksınız ama 45 dk da söktüm.arka sunroofun motorunu söküp demir dişliyi yağladım, halatlarıda yağladım ve güzelce yerine tekrar vidaladım.sonuç dişlisi bozuk denilen motor canavar gibi çalışmaya başladı.hemen sıvı gresle sunroofun kızaklarını yataklarını ve hareketli parçalarını bi güzel yağladım.bir iki aç kapadan sonra mekanizma kendine geldi.100 lira cepteydi.

    ön sunroofu ertesi gün pazar olduğu için ve iftar vakti geldiği için ertesi güne bırakmıştım.bir dostumla beraber ön sunroofu sökmeye başladık.önce camı sonra da ayagın kırıldığı kızagı söktük.daha sonra motoru söküp halatları boşa aldıktan sonra kırılan ayağı halatıyla beraber kızaktan çıkarmayı başardık.2 saatimizi aslında çok basit ama bilmeyince baya uğraştırdı.sunroofu geri topladık malum tavan açok gezemeyiz.

    ertesi gün işyerinde parçayı aramaya başladım.
    www.camimbozuldu.com sitesinden takım olarak buldum.tek satılmadığı için takımını kapıda ödeme seçeneğiyle beraber 57 liraya aldım.ertesi gün ürünü teslim aldım.orjinal ayaklar plastikmiş fakat bunlar metal olarak yapmışlar.iş çıkışı sanayiye gittim halatı eski ayaktan söktürüp yeni ayağa kaynak yaptırdım.10 lira da kaynağa verdim.dünde montajını yaptım sökmeyi öğrenince takmak o kadar zaman almadı.tavan döşemesi kaldı geriye onu da müsait bir zamanda takarım artık.

    57 lira parça+10 lira kaynak+15 lira sıvı gres = 82 tl gerisini siz hesap edin artık.benden uyarması arkadaşlar her ustaya güvenmeyin durduk yere 350 liradan oluyordum.sıkıntı yaşayan arkadaşlara her türlü konuda yardımcı olurum.Sunroof keyif işi diye afaki fiyat çekiyor ustalar.eli mahkum nasıl olsa yaptıracak diyorlar.hele bide açık kaldıysa Allah yardımcınız olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manager87

    geçen günlerde 2001 model scenicimin ön sunroofun ön ayağı kırılmıştı.arka sunroof zaten aldığımda çalışmıyordu.bu bahaneyle bi usta bulup göstereyim dedim.
    konyada yaptığım ufak bi araştırma sonucu işinin ehli 2 usta olduğunu ögrendim.

    birinci ustaya gittim doğru dürüst bakmadan sadece arka sunroof için 100-250 tl masraf olabilecegini, parçaların izmirden geldiğini, daha müsait bi zamanda (bayram sonu) gibi gelmemi falan söyledi.tabi o zaman ön sunroof çalıştığı için oralı olmamıştım.ön sunroof da bozulunca ikinci ustanın yanına gittim o da yalan yanlış baktıntan sonra ön sunroofun ayağının kırıuldığını 250 lira tutacağını arka sunroofunda motor dişlisinin bozuk olduğunu ve 100 lira tutacagını yani toplamda 350 lira istedi ayrıca aracın bir gün boyunca yatagını söyledi.hayırlı işler diyip çıktım o sinirle evin yolunu zor buldum.

    yaptığım araştırmalar sonucu sunroofu kendim tamir etmeye karar verdim.sonuçta ustanın yapıpta benim yapamayacağım ne olabilir diye düşündüm.(biyomedikal teknikeriyim)bir akşam iftara 2 saat kala başladım döşemeyi sökmeye şurası burası derken inanmayacaksınız ama 45 dk da söktüm.arka sunroofun motorunu söküp demir dişliyi yağladım, halatlarıda yağladım ve güzelce yerine tekrar vidaladım.sonuç dişlisi bozuk denilen motor canavar gibi çalışmaya başladı.hemen sıvı gresle sunroofun kızaklarını yataklarını ve hareketli parçalarını bi güzel yağladım.bir iki aç kapadan sonra mekanizma kendine geldi.100 lira cepteydi.

    ön sunroofu ertesi gün pazar olduğu için ve iftar vakti geldiği için ertesi güne bırakmıştım.bir dostumla beraber ön sunroofu sökmeye başladık.önce camı sonra da ayagın kırıldığı kızagı söktük.daha sonra motoru söküp halatları boşa aldıktan sonra kırılan ayağı halatıyla beraber kızaktan çıkarmayı başardık.2 saatimizi aslında çok basit ama bilmeyince baya uğraştırdı.sunroofu geri topladık malum tavan açok gezemeyiz.

    ertesi gün işyerinde parçayı aramaya başladım.
    www.camimbozuldu.com sitesinden takım olarak buldum.tek satılmadığı için takımını kapıda ödeme seçeneğiyle beraber 57 liraya aldım.ertesi gün ürünü teslim aldım.orjinal ayaklar plastikmiş fakat bunlar metal olarak yapmışlar.iş çıkışı sanayiye gittim halatı eski ayaktan söktürüp yeni ayağa kaynak yaptırdım.10 lira da kaynağa verdim.dünde montajını yaptım sökmeyi öğrenince takmak o kadar zaman almadı.tavan döşemesi kaldı geriye onu da müsait bir zamanda takarım artık.

    57 lira parça+10 lira kaynak+15 lira sıvı gres = 82 tl gerisini siz hesap edin artık.benden uyarması arkadaşlar her ustaya güvenmeyin durduk yere 350 liradan oluyordum.sıkıntı yaşayan arkadaşlara her türlü konuda yardımcı olurum.Sunroof keyif işi diye afaki fiyat çekiyor ustalar.eli mahkum nasıl olsa yaptıracak diyorlar.hele bide açık kaldıysa Allah yardımcınız olsun.

    Ellerine sağlık. Yazdıklarına aynen katılıyorum. Bende meganın sunroofu için burada biraz araştırma yaptım ve sağolsun arkadaşlarda bazı tiyolar verdiler.Kendi başıma sorunsuz halletmiştim. Tamirciler ne yazıkki lüks diye kafadan para istiyorlar. Halbuki yağsızlıkdan tuttuğunu onlarda biliyor ama ne yapsın işçiliği biraz zor diye o kadar para çekiveriyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SULZER


    quote:

    Orijinalden alıntı: zar-86

    dediğin gibi yaptım elişmle biraz ittim açılıyo ama ilk kademede açılşdı mı sorunyok geri kademeler çalışıyo ama ilk kademeye takılı hep elle itip açmak lazım yoksa olmuyo birşey takılıyo gibi inş. yağlayınca gecer.

    Evet bizlerdeki ayni sorun. Raylari guzelce bir bezle temizleyip sonra nalburda falan satilan ince makine yagiyla yaglamak lazim ama asiriya kacmadan ray disina tasirmadan. Birde sunroof caminin arkasinda raya baglantiyi saglayan her iki tarafdaki plastik kizaklari ozellikle temizleyip yaglamali. Bunlar kirikmi degilmi bakmali. Cunku bunlar cabuk deforme olabiliyor veya kirilabiliyor. Sunroof hassasiyeti sadece bu arac icin degil motorlu tum sunrooflarda ayni sorun. Birde bas tarafda sol tarafda sunroof suyunun dreyn olmasini saglayan kucuk borunun girisininde temiz olmasini sagla. Burasi tikanirsa tavanin kenarlarindan iceri su alabilir. Ama cok dikkatli temizlemelisin. Su tahliye yerinin girisi bozulmasin. Birde bu havalarda sik sik sunroofu ac kapa. İyice alissin yerine.

    bilmıyorum bu işi hallettınızmı ama en azından bu sorunla karşılasan diğer arkadaslara yardımcı olmak adına.eğer sunroof takılıp açılmıyorsa arka kızaklardakı pls badem ler kırlmış.internette var 4 ad 20 tl ye alıyorsun takıyorsun .ilk gun ku gibi mukemmel oluyo.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SULZER


    quote:

    Orijinalden alıntı: zar-86

    dediğin gibi yaptım elişmle biraz ittim açılıyo ama ilk kademede açılşdı mı sorunyok geri kademeler çalışıyo ama ilk kademeye takılı hep elle itip açmak lazım yoksa olmuyo birşey takılıyo gibi inş. yağlayınca gecer.

    Evet bizlerdeki ayni sorun. Raylari guzelce bir bezle temizleyip sonra nalburda falan satilan ince makine yagiyla yaglamak lazim ama asiriya kacmadan ray disina tasirmadan. Birde sunroof caminin arkasinda raya baglantiyi saglayan her iki tarafdaki plastik kizaklari ozellikle temizleyip yaglamali. Bunlar kirikmi degilmi bakmali. Cunku bunlar cabuk deforme olabiliyor veya kirilabiliyor. Sunroof hassasiyeti sadece bu arac icin degil motorlu tum sunrooflarda ayni sorun. Birde bas tarafda sol tarafda sunroof suyunun dreyn olmasini saglayan kucuk borunun girisininde temiz olmasini sagla. Burasi tikanirsa tavanin kenarlarindan iceri su alabilir. Ama cok dikkatli temizlemelisin. Su tahliye yerinin girisi bozulmasin. Birde bu havalarda sik sik sunroofu ac kapa. İyice alissin yerine.

    bilmıyorum bu işi hallettınızmı ama en azından bu sorunla karşılasan diğer arkadaslara yardımcı olmak adına.eğer sunroof takılıp açılmıyorsa arka kızaklardakı pls badem ler kırlmış.internette var 4 ad 20 tl ye alıyorsun takıyorsun .ilk gun ku gibi mukemmel oluyo.

    Evet geçen yaz başıma gelmiş ve burdan arkadaşlarla konuşarak çözmüştük. Dediğin parçayıda değişik. Ama 1 sene hiç kullanmayınca tutuyor yine kızaklar ve plastikler kırılabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hımm bunu düşünmemiştim. O zaman napıcaz kışda olsa ara sıra çalıştırmak gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SULZER


    quote:

    Orijinalden alıntı: zar-86

    dediğin gibi yaptım elişmle biraz ittim açılıyo ama ilk kademede açılşdı mı sorunyok geri kademeler çalışıyo ama ilk kademeye takılı hep elle itip açmak lazım yoksa olmuyo birşey takılıyo gibi inş. yağlayınca gecer.

    Evet bizlerdeki ayni sorun. Raylari guzelce bir bezle temizleyip sonra nalburda falan satilan ince makine yagiyla yaglamak lazim ama asiriya kacmadan ray disina tasirmadan. Birde sunroof caminin arkasinda raya baglantiyi saglayan her iki tarafdaki plastik kizaklari ozellikle temizleyip yaglamali. Bunlar kirikmi degilmi bakmali. Cunku bunlar cabuk deforme olabiliyor veya kirilabiliyor. Sunroof hassasiyeti sadece bu arac icin degil motorlu tum sunrooflarda ayni sorun. Birde bas tarafda sol tarafda sunroof suyunun dreyn olmasini saglayan kucuk borunun girisininde temiz olmasini sagla. Burasi tikanirsa tavanin kenarlarindan iceri su alabilir. Ama cok dikkatli temizlemelisin. Su tahliye yerinin girisi bozulmasin. Birde bu havalarda sik sik sunroofu ac kapa. İyice alissin yerine.

    bilmıyorum bu işi hallettınızmı ama en azından bu sorunla karşılasan diğer arkadaslara yardımcı olmak adına.eğer sunroof takılıp açılmıyorsa arka kızaklardakı pls badem ler kırlmış.internette var 4 ad 20 tl ye alıyorsun takıyorsun .ilk gun ku gibi mukemmel oluyo.

    Kızakları nereden temin edebilirim?




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.