Şimdi Ara

Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
0
Favori
48.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sunny 4005 kullanan arkadaşlar divx filmlerde 5.1 ses alabiliyor musunuz?
  • Samsung LE26A330 LCD televizyonun yanına ufak ve hesaplı olması nedeniyle Sunny SNY-4005 dvd/divx player aldım. Fakat dvd player paketinden çıkan sarı AV kablosu ile bağlayarak izlediğim dvd film performansından memnun kalmadım. Player'ın progressive scan özelliğini kullanarak görüntüyü iyileştirme amacıyla component bağlantıya geçtim. (YUV Oehlbach altın uçlu kablo kullanarak). İlk başta karşıma çıkan karlı görüntü beni oldukça şaşırttı fakat daha sonra LCD'nin kablo değiştirince dinamik moda geçtiğini farkettim ve sinema moduna geri alınca görüntü düzeldi...

AV kablosunu tekrar takarak görüntü farkını test etmeye çalışırken; dvd setup menüsünden progressive scan'i seçip component bağlantıya geçtiğimde resim kalitesinde ve detaylarda belirgin iyileşmeyle beraber ekrandaki nesnelerin derinden çift göründüğünü farkettim. Mesela gökyüzünde ortada bulunan bir uçağın biraz sağ tarafta çok derinden renksiz silüet olarak kopyası görünüyor. Aynı sorun altyazıda da beliriyor. Satır sonunda derin ve renksiz bir gölge şeklinde yazının kopyası seçiliyor...

Dvd setup menüsünden progressive scan yerine YUV seçince görüntü yeniden berrak oldu. Fakat neden progressive scan'de bozulduğunu anlayamadım sonuçta YUV kabloyla bağlantı progressive scan görüntü iletmek için...

Bu arada divx seyrederken film ile aynı isimde altyazıyı aynı folder'dan rahatlıkla okuyabiliyor. Ama hem Türkçe hem de İngilizce altyazıyı nasıl seçenek haline getirebilirim?

Aynı folder içinde aşağıdaki şekilde denedim ama sadece İngilizce altyazıyı otomatik seçip gösterdi...

DVD:\Movie\
    movie.file.avi
    movie.file.en.srt
    movie.file.tr.srt

• netten indirdiğimiz dvdripleri Sunny SNY-4002 cihazında sorunsuz izleyebilirmiyiz
  • Sunny 4005 alındığının 20.gününü doldurmadan bozuldu. Elektrik problemi olsa gerek çünkü değişik prizlerde denememe rağmen tamamen ölü şu anda...

quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap

Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe!

Arkadaşlar bu 4005 modeli. Bundan kullanan var mı aranızda? Memnun olduğunuz ya da olmadığınız özelliklerini yazarsanız sevinirim. Teşekkürler...

• Sunny 4005'in servis süresi 1,5 hafta oldu. Fabrikaya göndermişler, henüz geri dönüş yokmuş...
  • bir arkadaştan denemek amacıyla MINTON 1305 DIVX PLAYER aldım ödünç olarak ama hiç bir filmimi oynatmadı..
    meğer codec seçiyormuş..

bu forumda biraz araştırma yaptıktan sonra SUNNY 4005 DIVX PLAYER gidip satın aldım..
    bütün divxlerimi tanıdı, sorunsuz oynattı, altyazı seçmeye de imkan veriyor..

benim gibi bir dvd'ye 5 film atıyorsanız veya yabancı dizileri full sezon bir dvd ye atıyorsanız bu alet tam aradığınız ürün..
    kesinlikle tavsiye ederim
  • merhabalar.
    bu forumu okuduktan sonra teknosa'ya gittim. 69 YTL'ye sunny-4005 vardı ama teşhir ürünleri hariç hiçbir şubede kalmamıştı. yalnız bir şubede üzerinde yine 4005 yazan, görünüşte aynı ürünü 99 YTL'ye gördüm. aradaki farkı sorduğumda pahalı olanın hdmi özelliği olduğunu söyledi. ben de uzun ve yorgun bir günün ardından kasası küçük sunny'den vazgeçemediğim için bir gün işime yarayacağını düşünerek hdmi'lı olduğu söylenen cihazı aldım.
    şimdiiiii asıl sorunumuza geliyoruz:
    eve geldim, cihazı denedim, sorunsuz çalıştı. ancak kutuyu kurcalayıp sağına soluna baktığımda hiçbir yerde hdmi'dan bahsetmediğini gördüm. sizlerden sorduğum; hdmi'lı ürün alanlar varsa üzerinde hdmi özelliği yazıyor mu? eğer yazıyorsa ben boşuna 30 YTL fark vermiş olucam ve değiştirmem gerekecek. lütfen yardım edin..

• merhabalar.
    dün foruma yazdığım ancak yanıt alamadığım sorunumu çözdüm. hdmi'ın ne olduğunu öğrendim ve tabii ki sunny 4005'te hdmi yokmuş. sabah uyanır uyanmaz aldığım yere (teknosa'ya) gittim. bana karşılığında hediye çeki vermeyi teklif ettiler. ben de kandırıldığımı, belki de hiç kullanmayacağım bir hediye çekine her ay taksit ödeyemeyeceğimi söyledim. onlar da mağazalarında böyle bir uygulamanın olmadığını söylediler. ben de tüketicinin korunması hakkında kanundan bahsederek kendilerini tüketici hakem heyetine şikayet ettiğim takdirde bana hediye çeki vermek gibi bir seçeneklerinin olmayacağını para iadesine mecbur olacaklarını söyledim. sonunda kabul ettiler ve para iademi aldım.
    bunu sizlerle paylaşmamaın sebebi, tüm tüketicilerin bahsettiğim kanunun özellikle "ayıplı mal ve hizmet" başlığındaki maddelerini iyice bilmeleri. eğer satıcı üründe olmayan bir özelliği varmış gibi gösterirse ürün ayıplı mal olur; ve bunun sonucunda size hediye çeki vermek gibi bir seçenekleri yoktur. kabul etmemelisiniz.
    bu arada hdmi'ı olmayan sadece usb ve sd/mmc kart girişi olan bir cihaz için 99 ytl fazla gibi geldi. yine de ürünün küçük olması harika bir özellik ayrıca her şeyi de okudu, 4 gb'lık usb'yi gördü.
    herkese iyi günler, hayırlı alışverişler..

• tekrar selam. bu forumu kimse okuyor mu bilmiyorum ama..
    dün uzun süren uğraşılarım sonucunda bimeks'ten çalışan bir sny-4005 alabildim. (daha önce bir tane aldım, arızalı çıktı, iade ettim ve ellerinde kalan tek cihazı almış oldum) yalnız, divx'lerde cd'yi takar takmaz altyazı menüsü çıkmakla birlikte filmi oynatmaya başlaması 30 saniyeyi buluyor. ben daha önce voxline 933 kullandığım ve anında okumaya başlamasına alıştığım için bu süre biraz uzun geldi. aynı sorunla karşılaşan var mı? ya da bu sorun mudur diye sorayım. yoksa bunu da iade edip başka bir model mi almalıyım?
  • Bu arada ben de SNY-4005 player'ı Bimeks'ten almıştım ve arızalanınca, sağolsun oradaki arkadaş değiştirmeye yardımcı oldu. Fakat onun da component bağlantıyla progressive scan görüntüsünde problem vardı. Bu yüzden yine hiç elektrik almayan arızalı player'ımı geri aldım ve servise verdim...

Bugün itibariyle serviste 23. gününe giriyor. Parça bekliyorlarmış fabrikadan, bu cevabı alabilmem de 20 gün sürdü...

Fakat altyazı olayını hatırlayamıyorum, player bir gün bana geri dönerse bakıp yardımcı olmaya çalışırım...
  • arkadaşlar herkese merhaba...

geçen ay sunny divx player aldım...modeli SNY-4001 DIVX PLAYER...

bir türlü dvd izlerken türkçe seslendirmesi ile izleyemiyorum...konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum...

eğer elinizde varsa veya bu model divx player kullan arkadaşlarda mevcut ise kullanım kitapçığı rica ediyorum...

yardımını esirgemiyen bütün arkadaşlara teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: miss tomato

tekrar selam. bu forumu kimse okuyor mu bilmiyorum ama..
    dün uzun süren uğraşılarım sonucunda bimeks'ten çalışan bir sny-4005 alabildim. (daha önce bir tane aldım, arızalı çıktı, iade ettim ve ellerinde kalan tek cihazı almış oldum) yalnız, divx'lerde cd'yi takar takmaz altyazı menüsü çıkmakla birlikte filmi oynatmaya başlaması 30 saniyeyi buluyor. ben daha önce voxline 933 kullandığım ve anında okumaya başlamasına alıştığım için bu süre biraz uzun geldi. aynı sorunla karşılaşan var mı? ya da bu sorun mudur diye sorayım. yoksa bunu da iade edip başka bir model mi almalıyım?

Sanırım bu sunnylerde genel sorun bende de 4002 var ve divx açarken aynı sorun bende de var hatalı değil yani içiniz rahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 1 Kasım 2008; 1:47:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: C.R.D.N.D.M.

arkadaşlar herkese merhaba...

geçen ay sunny divx player aldım...modeli SNY-4001 DIVX PLAYER...

bir türlü dvd izlerken türkçe seslendirmesi ile izleyemiyorum...konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum...

eğer elinizde varsa veya bu model divx player kullan arkadaşlarda mevcut ise kullanım kitapçığı rica ediyorum...

yardımını esirgemiyen bütün arkadaşlara teşekkürler...

Dvd filmi taktığınızda dvd filmin menüsünden ses seçeneklerine girerek ordan eğer filmde Türkçe dil seçeneği varsa burdan seçerek izleyebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: quicksand

benm dvdplayer okumuyor cd fln ya toplasan 3-4 kez dvdden film izlemişsimdir bugun takıom cdleri disc error veriyor :S

aynı sorun bende de var kırıp atacam yarın zaten yeni alıcam
    sadece usb yi kullanıyorum elimdeki dvdleri izleyemiyorum.herşeyi usb hdd ye yedekledim.
  • Arkadaşlar,
    Bu modelin HDMI çıkışı varmıdır,1080p upscale ediyor mu ?
    Ayrıca,elimde Divx kalitesinde avi uzantılı ve alt yazı klasörlü filmlerim var bilgisayarımda,acaba bunları da USB'den sorunsuz bir şekilde okur mu ?
    Görüntü kalitesi nasıldır,yardımlarınızı bekliyorum.
  • HDMİ li SUNNY yok sanırım
  • 4002 güzeldi eskiden takip ediyordum ama şu anda satılan güncel modeller hakkında yorumlar az. Orite alıyım diyorum ama onu da pek bulamıyorum, yeni sunny modelleri 4002 kadar iyi mi onun hakkıdna da net bir fikrim oluşamadı. Hediye alacağım için daha sonra değiştirme imkanı da olmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironman

HDMİ li SUNNY yok sanırım

SNY-4008 ve SNY-4009 modellerinde hdmi çıkışı mevcut...
  • Arkadaşlar,
    Teknosa'da Sunny 4011 ve 4013 modelleri var,her ikisi de uygun fiyat,ama görünen o ki ikisinde de HDMI çıkış yok ve acaba altyazıları nasıldır,çünkü kullanan henüz göremedim forumda,önceki modellerin altyazılarının küçük olduğundan bahsetmişler,
    Ne dersiniz arkadaşlar,zaten herkes için en büyük sorun altyazı sorunu bunun için fikirleriniz nelerdir ?
    Teşekkürler.
  • İyi günler,
    SNY-4009 DIVX PLAYER Kullanıyorum, HDMI çıkışı var ve cihazdan genellikle memnunum , ancak, divx formatındaki heroes, lost gibi dizileri izlemeye çalışırken altyazılardaki türkçe karakterler düzgün okunmuyor i, ç, ş , ğ gibi harfler yerine başka garip karakterler çıkıyor, aynı cd yi philips marka oynatıcıya taktığımda YA DA BİLGİSAYARLA gayet güzel bir alt yazı ile izleyebiliyorum, sanırım yazılımla ilgili bir sorun var. çözüm önerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.