< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Şundan Powerbank Yapmayı Planlıyorum

-
-
yani değerlendirilebilir.Batarya eskiyse pek verim alamazsın gibime geliyo ama.Ben genelde uğraşamıyom üşeniyom çöpe atıyom veya geri dönüşüme yolluyorum.
-
Batarya biraz eski fakat 8000 mah. Bunu ucuz yolla elektrik kesintileri için type c şarj istasyonu haline getirebilirim belki.
-
şarj devresi anakarta gömülüdür tablet şarj alıyorsa üsütndeki devreyi kullanabilirsiniz tırnaklı klemens ile tüm tablet anakartını lipo charger gibi kullanırsınız veya lipo charger almanız lazım sonrasında elinizdeki voltaj düşürerek istediğiniz gibi kullanırsınız qcy3 hızlı şlarj modülleri var 6v 30v arasında çalışıyor muhtemel aralığı tutturursunuz tüm tablet koca bir powerbank olur ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 27 Mayıs 2025; 16:50:4 > -
Yok lipo için tp4056 ve mt3608 modüllerini kullanmayı düşünüyorum.
Sadece sensör kablosunu kullanmayacağım
Anakart çalışıyor ama şarj soketi bozuk onu yeni bir soketle lehimlemem lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdiii bu zıkkıma alüminyum kasa uydurmak lazım onu nereden bulacağım? Maker atölyelerinden istesem baya pahalı tutar. Keşke evimde 3D printer, cnc tezgahı falan olsaydı.
Buna evde kendi imkanlarımla kasa basardım.
-
tp4056 ile şarj çok uzun sürere 8000mah 8 saat sürer xl4016 fln 5a likler var ama lipo tehlikeye atma dene bakalım tp4056 ile yavaş olsun oluyor mu 2 tane lazım çünkü 2 hücren var hatta umarım bms lipo paketin içindedir.
-
Hocam 5 amperlik olursa yanar bu en uygunu 2.4, 2.1 amper aralığında şarj olması zaten eski tip otg usb giriş soketiyle şarj oluyordu. Sağlam bir telefon adaptörü ile hızlı şarj olur onda sorun yok ancak 5 amperlik modül sıkıntı çıkarır ondan %90 eminim. Çünkü batarya uzun zamandır yatıyor ve hızlı şarj olması ısıtıp hücrelerin geri dönüşsüz aşınmasına neden olur.
Bir ihtimal düşük şarjla aşınmış hücrelerin bölgeleri eski haline gelebilir.
-
Ne yazık ki kötü haber pil ölü hale gelmiş tamamen.
Çöp.
Şoklamayı deneyebilirsin 5v dc ver kendine gelir belki .
Yok hocam şoklamayla düzelmez ondan eminim batarya 5 seneden uzun süredir yatıyor.
Hiçbir voltaj belirtisi bile yok ölmüş tamamen. Zaten hafif şişmelerde başlamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 28 Mayıs 2025; 0:8:2 >
Şişme olmasaydı şoklama denenir yine deneyin bence şöyle 1 2dk göz önünde topluyormu bir bakın bu arada riskli bir işlem lipo patlayabilir.
Hocam çok riske giremedim baktım şişme var geri dönüşüme gönderdim. Ancak elde bozulan tablet vs olursa bu yöntemle pili vs kullanılabilir hale getirebilirim tekrar. En kötü kameralarını alıp raspberry projelerinde kullanabilirim.
-
Hocam o projeler efektif değil bu çinliler yok mu ip kamera işinde çok iyiler xiomi anker fln zaten çok ucuz rasperry cam esp camin bir numarası kalmadı.
Bu lipo pillerle çok guzel powerbank oluyor ama genelde hurda 5000mah 8000mah telefon bataryalarıni kullaniyolar tablet lipoları boyutları iyi olmuyor
O IP kameraların çoğunda backdoor var marka belirtmeyeceğim. Routerların çoğunda da backdoor var. Kendi driverını yazıp kendim geliştirdiğim bir şey her zaman daha iyidir.
Birileri gidip seni izleyebiliyor kameradan hatta internette canlı yayın bile açıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 29 Mayıs 2025; 2:20:54 > -
Hocam güvenlik takintısının sonu yok esp camler rapery camler localde çalişiyor diye güvenli mi internete açılan kapı olduktan sonra kapı zaten var backdoor muş fln gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 28 Mayıs 2025; 23:1:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- bakire olmayan kızla evlenilir mi
- atm'de sıkışan para ne zaman hesaba geçer
- trendyol'da satış yapanların yorumları
- görevini yapmayan belediye nereye şikayet edilir
- boşanda semerini ye ne demek
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim
- dünyanın en büyük vinci
- penis nakli
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X